Prins Andrew:

- Det dukker opp mer og mer snusk

Mandag kveld forteller kvinnen som anklager prins Andrew for overgrep sin historie.

PÅSTANDER: To uker etter at prins Andrew ble grillet på BBC, sendes det et intervju med anklageren Virginia Giuffre. Foto: NTB Scanpix
PÅSTANDER: To uker etter at prins Andrew ble grillet på BBC, sendes det et intervju med anklageren Virginia Giuffre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mandag kveld skjer det. Den siste måneden har prins Andrew stått i sentrum for en gedigen skandale, etter at vennskapet hans med den avdøde, overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein ble satt under lupen. Virginia Giuffre hevder at prinsen forgrep seg på henne da hun var 17 år gammel, på en av Epsteins famøse «overgrepsfester».

Prinsen har allerede fortalt sin side av historien, og påstår at han aldri har møtt kvinnen - til tross for at et bilde av de to har sirkulert på nettet en stund. I kveld skal Giuffre, som nå er 35 år, fortelle sin side av historien.

Det skjer klokka 21 britisk tid i et intervju med BBC, og det er ventet at hennes side av saken vil sende sjokkbølger gjennom kongehuset Windsor.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Mister «alt»

Intervjuet er ikke publisert på forhånd, men basert på tidligere uttalelser og smakebiter fra praten, kan en anslå at det vil bli eksplosivt og konsekvensrikt for prinsen.

Giuffre har vitnet at hun ble tvunget til å ha sex med prins Andrew tre ganger mellom 2001 og 2002. Hendelsene skal ha funnet sted i London, New York og på Epsteins private øy.

Påstandene om overgrepet har allerede resultert i at prinsen har blitt fratatt sine offentlige oppgaver og sine verv som beskytter av diverse organisasjoner, forretningspartnere og investorer har trukket seg fra hans bedrift [email protected], han har måttet flytte kontoret sitt ut av Buckingham Palace og 60-årsfeiringen hans i februar er blitt avlyst.

I tillegg har skandalen sørget for at prinsens liv og virke er blitt nøye gransket. Barna til dronning Elizabeth har vært i søkelyset siden de ble født, men likevel har det altså dukket opp oppsiktsvekkende informasjon om Andrews profesjonelle virke. I helga ble det overfor The Mail on Sunday hevdet at prinsen har hatt et prosjekt i et karibisk skatteparadis.

Kontroversielt samarbeid

Han skal ha samarbeidet med den kontroversielle forretningsmannen David Rowland, som skal ha surfet på prinsens renommé, kontakter og offentlige rolle.

Det blir hevdet at representanter fra Rowlands selskaper fikk være med på møter der prinsen egentlig skulle ha vært til stede for å representere, ikke innkassere.

Flere var ute med å påpeke at en slik relasjon ikke sømmet seg for en prins, som tross alt er «offentlig ansatt».

Rowland skal i 2010 ha betalt ned en gjeld prinsens ekskone hadde på rundt en halv million kroner. Flere medier har valgt å vinkle saken på at dette vennskapet med Rowland-familien skal ha finansiert prinsens luksusliv, som han har blitt så kjent for å leve. Han får gode penger i apanasje, men har likevel levd mer svevende enn sine søsken og øvrige familie.

Det blir også hevdet at prinsen eide 40 prosent av firmaet Inverness Asset Management, som baserer seg på skatteparadiset Jomfruøyene. Selskapet var aktivt fram til mars i år.

- Snusk

Informasjonen stammer fra e-poster som er sendt mellom prinsen og Rowlands sønn, Jonathan. Det er disse e-postene og ikke-navngitte kilder som kommer med informasjonen, som altså ikke er bekreftet. Saken har derimot fått stor oppmerksomhet internasjonalt, og er blitt omtalt i flere av verdens største medier.

Kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, blir ikke overrasket over de nye avsløringene.

- Det dukker opp mer og mer snusk rundt prins Andrew, og det er klart at det setter ham i et svært dårlig lys. Dømmekraften hans virker ikke å være helt god, og jeg synes det faktum at familien har tatt fra ham de offisielle oppgavene, sier mye, sier hun til Børsen, og fortsetter:

- Familien må redde monarkiets rykte, og da passer han åpenbart ikke inn med sitt frynsete rykte. Hvorvidt det blir sånn også i framtida, tror jeg kommer an på om sannheten kommer fram og hva den i så fall er.

Hun er forsiktig i å synse i om dette kan bli prinsens endelige fall.

- Mange kongelige har vært innblandet i skandaler gjennom tidene, men utrolig nok er det mye som går i glemmeboka med tida. I prins Andrews tilfelle, tror jeg imidlertid det kan blir vanskelig. Hvis han faktisk har utnyttet unge kvinner, ja, da tror jeg han skal slite veldig med å komme inn i varmen igjen.

Denne saken ble først publisert i Børsen.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

LES OGSÅ: - Vet ikke hvordan jeg kom meg gjennom det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer