- Det den handler om skjedde for lenge siden

Svenskekongen har diskutert boken med dronningen og barna.

PRESSEKONFERANSE: Torsdag ettermiddag holdt kong Carl Gustaf pressekonferanse, og uttalte seg for første gang om skandaleboken. I bakgrunnen ser man flere av de over 60 fremmøtte pressefolkene.  Foto: SCANPIX
PRESSEKONFERANSE: Torsdag ettermiddag holdt kong Carl Gustaf pressekonferanse, og uttalte seg for første gang om skandaleboken. I bakgrunnen ser man flere av de over 60 fremmøtte pressefolkene. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO:  Det har de siste dagene vært totalt krisetilstand på det svenske slottet, etter at flere sjokkerende detaljer fra boken  «Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken» har blitt lekket ut til pressen.

De angivelige skandalene om svenskekongen har rystet hoffet og det svenske folk, og ifølge Aftonbladet vurderer nå hoffets jurister å gå til sak mot de tre forfatterne - Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher og Tove Meyer. 

Carl Gustaf (64) har så langt ikke kommet med noen konkret kommentar til påstandene i boken, og sa til Expressens reporter onsdag at han «ikke har rukket å lese den. Jeg skal hjem og lese den nå».

Torsdag formiddag dro kongen på sin årlige elgjakt ved Hunneberg. Samtidig bekreftet det svenske hoff at kongen skulle holde pressekonferanse torsdag ettermiddag, og at han både ville uttale seg om elgjakten, samt den mye omtalte boken.

Seher.no har fulgt pressekonferansen direkte på Aftonbladets nettsider fra klokken 16.00, og da kongen ankom virket han preget, men snakket lite om situasjonen rundt boken.

Det første han gjorde var å kommentere hvor mange som hadde møtt opp til konferansen, før han endelig uttalte seg om det alle hadde ventet på:


- Jeg har forstått at det har kommet ut en bok i mitt navn, eller det kommer an på hvordan man ser på det.  Jeg fikk den sent i går ettermiddag, men jeg kan ikke lese bøker hele dagen. Jeg har fundert på det her, men det er ikke så lett å kommentere boken ettersom jeg ikke har lest den. Det som jeg forstår at den handler om skjedde for lenge siden, derfor velger jeg og min familie nå å se fremover, var alt kongen sa i forhold til boken, men bekreftet at han har diskutert saken med sin familie, og dronning Silvia:

- Men jeg har forstått, jeg har sett masse saker, de er ikke særlig trivelige. Jeg har snakket med min familie og dronning Silvia.


Pressen, som kom fra hele verden for å delta på konferansen, fikk ikke mulighet til å stille flere spørsmål om boken.

Det er også uvisst hvorvidt Carl Gustaf vil si noe mer om boken, og ifølge hoffets informasjonssjef, Nina Eldh, har han «sagt det han vil si akkurat nå», skriver Aftonbladet.

I boken hevder forfatterne blant annet at svenskekongen har hatt en affære med den 18 år yngre svenske sangerinnen Camilla Henemark (46), og at dronning Silvia visste om forholdet.

Flere anonyme kvinner skal også ha blitt bedt på kaffe i en luksus-leilighet i Stockholm tilhørende den rike medieeieren Jan Stenbeck, hvor svenskekongen og flere av hans venner arrangerte middagsselskaper.

Ifølge VG skal også en ikke navngitt norsk kvinne ha deltatt på en av disse festene.

«X var der sammen med Kongen, noen av hans venner og en norsk kvinne som insisterte på å kalle ham «Pungen», og det lo til og med monarken av»
, skal det stå i boken.


Ikke nok med det, i skandaleboken hevdes det også at svenskekongen skal ha besøkt en strippeklubb under OL i Atlanta i 1996. Han skal  ha brukt over to timer i et avskilt rom med en av stripperne. Deretter skal han ha spandert 10.000 dollar til klubben og 2000 dollar i tips til stripperen. 

Dersom kongen og hoffet bestemmer seg for å gå til sak mot forfatterne, vil det ifølge medieeksperter gå verst utover ham selv.

Under en eventuell rettsprosess må nemlig hoffet peke ut hva slags usannheter de mener omtales i boken, men det krever også at kongen erkjenner det som er sant. Informasjonen fra rettssaken vil også være tilgjengelig for allmennheten.

- Kongen risikerer å få sitt privatliv gjennomgått i detalj. Han er den som har mest å tape. Forfatterne får nok bare økte salgsinntekter, sier advokat Peter Althin til Aftonbladet.

Som om ikke det var nok til å skremme hoffet, så hevder også de tre forfatterne at de har noen skjulte trumfkort dersom de blir dratt for retten.

Da skal de nemlig få tre hemmelige kvinner til å vitne mot kongen.

- De er redde, men har lovet å vitne, sier medforfatter Deanne Rauscher til Aftonbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Tre kvinner er Kungens største skrekkscenario