– Det blir ikke rally

Mette-Marits sjåfør lover å ta det forsiktig i svingene.

PRIVATSJÅFØR: Karl Mjelva har tidligere kjørt både kong Harald og dronning Sonja i en av sine mange veteranbiler. Her er han sjåfør da Sonja åpnet Fjordsenteret i Geiranger i 2002.  Foto: NTB scanpix
PRIVATSJÅFØR: Karl Mjelva har tidligere kjørt både kong Harald og dronning Sonja i en av sine mange veteranbiler. Her er han sjåfør da Sonja åpnet Fjordsenteret i Geiranger i 2002. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (38) og kronprins Haakon innleder i dag sin fylkestur til Møre og Romsdal ved å besøke naturskjønne Geiranger i Stranda kommune.

Kronprinsparet steg i land fra kongeskipet Norge i dag klokka ni, og ble tatt imot av ordfører i Stranda, Jan Ove Tryggestad (50).

Første stopp på programmet er besøk ved det berømte Flydalsjuvet, og kronprinsparet skal i kongelig tradisjon fraktes til utsiktspunktet i en gammel Buick veteranbil fra 1932.

Bilen har i alle år fraktet kongelige VIP-gjester. Dronning Sonja (74) var passasjer da hun åpnet fjordsenteret for ti år siden. Sjåføren lover å kjøre pent med Mette-Marit og Haakon i baksetet:

- Jeg kjører alltid forsiktig, det blir ikke noe rally, ler Karl Mjelva (74) til Se og Hør.

Mjelva var også sentral da kongeparet tok med Europas kongelige til sølvbryllupsfeiring i Geiranger i 1993. Han har flere ganger møtt dronningen, og også vært privat gjest på Kongeskipet.

- Det blir hyggelig å vise fram Geiranger for Mette-Marit og Haakon. Jeg håper den yngre generasjonen kongelige tar opp dronning Sonjas arv og besøker fjellene her, avslutter Mjelva.


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Mette-Marit var lettet og glad

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer