HAR DROPPET OFW: Mette-Marit har de siste årene droppet moteuka i Norge. Her er hun på en Pucci-visning i Milano i 2010. Foto: Stella Pictures
HAR DROPPET OFW: Mette-Marit har de siste årene droppet moteuka i Norge. Her er hun på en Pucci-visning i Milano i 2010. Foto: Stella PicturesVis mer

- Det betyr mye om hun stiller opp

Neste uke viser norske designere klær under Oslo Fashion Week.

SEOGHØR.NO: Denne uken har det vært moteuke i København, og Danmarks kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har kastet glans og frontet dansk design.

Nå håper mange at Mette-Marit kommer til å være på plass ved noen av visningene til de norske designerne under Oslo Fashion Week som går av stabelen neste uke.

Kronprinsesse Mette-Marit var tidligere ofte med på OFW, men de siste årene har hun glimret med sitt fravær.

Sjef for Oslo Fashion Week, Pål Vassbotn, håper Mette-Marit kommer for å se på norsk design nå. Han har foreløpig ikke fått noen melding om noe offisielt besøk fra Slottet:

- Nei, vi har ikke fått noen melding om at Kronprinsessen kommer på offisielt besøk. Men Mette-Marit kan jo dukke opp som privatperson, sier Pål Vassbotn til Seoghør.no.

- Hva betyr det for norsk design om Mette-Marit kommer?

- Det betyr mye om hun kommer og kaster glans, på samme måte som det betyr mye for København by og danske designere når kronprinsesse Mary og kronprins Frederik stiller opp under moteuka i Danmark. Dette har jo også et internasjonalt perspektiv, sier Vassbotn, og legger til at Mette-Marit er hjertelig velkommen til en av de ni visningene om hun ønsker det.

Mette-Marits offisielle kalender for neste uke er foreløpig tom, med unntak av et besøk på Økofestivalen i Sande lørdag.

Tidligere i sommer ble det en debatt om Mette-Marits eksklusive garderobe, og flere ytret ønske om at hun skulle fokusere mer på norsk design igjen, istedenfor utenlandske motehus.LES OGSÅ: Forlater kone og barn