Meghan Markle:

Derfor vekker Meghans hodeplagg oppsikt

Prins Harrys forlovede gjorde som Diana da hun nylig deltok på et offentlig oppdrag.

ALPELUE: Meghans hodeplagg var ifølge mange en hyllest til avdøde prinsesse Diana. Foto: NTB Scanpix
ALPELUE: Meghans hodeplagg var ifølge mange en hyllest til avdøde prinsesse Diana. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Søndag stilte Meghan Markle (36) på offisielt oppdrag med forloveden prins Harry (33), hertuginne Kate (36) og prins William (35).

Den kommende bruden, som skal gå ned alters med sin kjære Harry i mai, stilte i en dyp blå kjole kombinert med en hvit kåpe og et hodeplagg som i ettertid har fått stor oppmerksomhet.

Saken fortsetter under bildet.

SNART EKTEPAR: Meghan og prins Harry gifter seg 19. mai. Foto: REX / Shutterstock
SNART EKTEPAR: Meghan og prins Harry gifter seg 19. mai. Foto: REX / Shutterstock Vis mer

36-åringen valgte nemlig å gå for en alpelue, og ikke en hvilken som helst alpelue. Luen er designet av Stephen Jones, en av prinsesse Dianas favorittdesignere. Det skriver kvinnemagasine Good Housekeeping.

«Jeg elsker denne mote-hyllesten», skrev CNN-reporteren Kate Bennet på Twitter om Meghans motevalg.

Saken fortsetter under bildet.

DIANA: Diana var en flittig alpelue-bruker, og er blitt avbildet i flere varianter av det franske hodeplagget. Her avbildet med dronningen og prins Charles i 1982. AFP PHOTO / POOL
DIANA: Diana var en flittig alpelue-bruker, og er blitt avbildet i flere varianter av det franske hodeplagget. Her avbildet med dronningen og prins Charles i 1982. AFP PHOTO / POOL Vis mer

Også den hvite kåpen kan kobles til Diana. Kåpen kommer fra den britiske designeren Amanda Wakeley, som lagde mange av den avdøde prinsessens kåper. Designeren er også en av hertuginne Kates favoritter.

Saken fortsetter nedenfor.

FØDEKLAR: Høygravide Kate var også med under det offisielle oppdraget. Hun strålte i et blått antrekk. Foto: REX / Shutterstock
FØDEKLAR: Høygravide Kate var også med under det offisielle oppdraget. Hun strålte i et blått antrekk. Foto: REX / Shutterstock Vis mer

Gifteklare

19. mai ringer bryllupsklokkene i St. George's Chapel på Windsor Castle. Det bekreftet Kensington Palace på Twitter i desember.

«Hans kongelige høyhet prins Henry av Wales og frøken Meghan Markle vil gifte seg 19. mai 2018» het det i kunngjøringen.

Saken fortsetter under.

BLIR MANN OG KONE: Harry og Meghan strålte da de viste seg sammen for første gang etter forlovelsen. Foto: NTB Scanpix
BLIR MANN OG KONE: Harry og Meghan strålte da de viste seg sammen for første gang etter forlovelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det kommer til å bli et fantastisk vårbryllup i England. Prins Harrys storebror prins William og hertuginne Kate giftet seg også på våren, 29. april 2011. Også Harrys far prins Charles giftet seg med hertuginne Camilla i april. Så man kan jo nesten si at det har blitt en tradisjon med vårbryllup i den britiske kongefamilien, sa Se og Hørs kongehusekspert, Anders Stavseng, da nyheten ble kjent.

​Hele verden vil få muligheten til å følge med på bryllupet til turtelduene, da det er blitt bestemt at selve seremonien skal sendes på TV.

​- Paret ønsker at dagen skal være så spesiell som mulig for familie og venner. De ønsker at offentligheten skal få ta del i deler av feiringen og jobber for tiden med ideer om hvordan det skal oppnås, har en talsperson for paret uttalt.

Ønsker en amerikansk vri på bryllupet

Prins Harry og Meghan Markle skal bruke det samme catering-firmaet, TableTalk, som William og Kate brukte i sitt bryllup, meldte Us Weekly i januar.

Saken fortsetter nedenfor.

STILSIKKER: Meghan får ofte skryt for måten hun kler seg på. Foto: NTB Scanpix
STILSIKKER: Meghan får ofte skryt for måten hun kler seg på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men skal man tro en nær kilde av paret, blir ikke bryllupet like britisk som William og Kate sitt.

- De ønsker å planlegge bryllupet på sin egen måte, og selv om de skal ta hensyn til det tradisjonelle, skal bryllupsdagen kun handle om deres ønsker, fortalte kilden.

Ifølge kilden ønsker paret at bryllupsdagen skal være en spektakulær dag og at festen skal fortsette ut i de tidlige morgentimer.

- Menyen skal bestå av en kombinasjon av begge parets ønsker og smaker, og Meghan ønsker at flere av hennes amerikanske tradisjoner skal få plass i bryllupet, fortsatte kilden.

LES OGSÅ: Nå er navnet på den nyfødte prinsessen avslørt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer