Hertuginne Meghan:

Derfor vekker Meghans gest oppsikt

Den ferske hertuginnen «glemte seg» på sitt første solo-oppdrag.

SKAPTE OVERSKRIFTER: Hertuginne Meghan var ute på sitt første solo-oppdrag forrige uke, og fikk blant annet oppmerksomhet for hvordan hun forlot bilen som kjørte henne til utstillingen hun skulle åpne. Foto: NTB scanpix
SKAPTE OVERSKRIFTER: Hertuginne Meghan var ute på sitt første solo-oppdrag forrige uke, og fikk blant annet oppmerksomhet for hvordan hun forlot bilen som kjørte henne til utstillingen hun skulle åpne. Foto: NTB scanpix Vis mer

De siste månedene er hertuginne Meghan (37) blitt fulgt med argusøyne av både rojalister og presse verden over, og det er blitt skrevet mangt og meget om alt fra garderoben til kroppsspråket hennes.

Den tidligere «Suits»-stjernen har flere ganger vist at hun ikke nødvendigvis bryr seg så mye om kongelig etikette - og det på flere måter enn én.

Da prins Harrys (34) populære kone var ute på sitt første solo-oppdrag forrige uke, vekket oppførselen hennes interesse nok en gang. Det melder Daily Mail.

Den ferske hertuginnen åpnet utstillingen «Oceania» på Royal Academy of Arts i London, og Meghan ankom arrangementet i en sort Givenchy-kjole som hadde en prislapp på nesten 27 000 kroner, ifølge Express.

Stilte i sort - igjen

At Meghan valgte å iføre seg sort, kan anses som et brudd på de kongelige britiske kleskodene, og føyer seg inn i rekken av eksempler på at Meghan gjør litt som hun selv vil.

Ifølge Mental Floss er sort stort sett forbeholdt anledninger der det sørges, inkludert «Remembrance Day» - der man minnes dem som har falt i strid.

Imidlertid er det ikke først og fremst antrekket hennes som har fått oppmerksomhet denne gangen, men noe annet som heller ikke er helt i tråd med kongelig etikette.

I SORT: Hertuginne Meghan ankom utstillingsåpningen i en sort kjole fra Givenchy. Foto: NTB scanpix
I SORT: Hertuginne Meghan ankom utstillingsåpningen i en sort kjole fra Givenchy. Foto: NTB scanpix Vis mer
STRÅLTE: Vakre Meghan tok seg flott ut på vei inn til utstillingen. Foto: NTB scanpix
STRÅLTE: Vakre Meghan tok seg flott ut på vei inn til utstillingen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Av gammel vane?

Da Meghan ankom utstillingsåpningen, lukket hun nemlig sin egen bildør! For mannen i gata er jo ikke dette særlig spesielt, men i kongelige kretser er det mer uvanlig.

Dermed er det en rekke eksperter som har bitt seg merke i hertuginne Meghans lille «bildør-bommert», ifølge Daily Mail.

Artikkelen fortsetter under bildene.

HERTUGINNE MEGHAN: 37-åringen lukket sin egen dør da hun ankom utstillingen. Foto: NTB scanpix
HERTUGINNE MEGHAN: 37-åringen lukket sin egen dør da hun ankom utstillingen. Foto: NTB scanpix Vis mer
HVA MED SIKKERHETEN?: Ifølge etiketteekspert William Hanson er det ofte sikkerhetshensyn som er grunnen til at kongelige ikke skal lukke sine egne bildører. Foto: NTB scanpix
HVA MED SIKKERHETEN?: Ifølge etiketteekspert William Hanson er det ofte sikkerhetshensyn som er grunnen til at kongelige ikke skal lukke sine egne bildører. Foto: NTB scanpix Vis mer
IKKE SÅ FARLIG: Imidlertid kom Meghan ut av bilen like utenfor inngangsdøren til Royal Academy of Arts i London, noe som skal ha minsket en eventuell sikkerhetsrisiko. Foto: NTB scanpix
IKKE SÅ FARLIG: Imidlertid kom Meghan ut av bilen like utenfor inngangsdøren til Royal Academy of Arts i London, noe som skal ha minsket en eventuell sikkerhetsrisiko. Foto: NTB scanpix Vis mer
FARVEL, DØREN: Hertuginne Meghan så ikke ut til å bry seg om lukkingen av bildøren, som derimot vekket oppmerksomhet hos mange andre. Foto: NTB scanpix
FARVEL, DØREN: Hertuginne Meghan så ikke ut til å bry seg om lukkingen av bildøren, som derimot vekket oppmerksomhet hos mange andre. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hertuginnen av Sussex som lukker sin egen bildør er nok et taust tegn på at hun kommer til å gjøre ting på sin måte, og bidrar til å gjøre det britiske kongehuset mer moderne og tilpasningsdyktig, sier etiketteekspert William Hanson til avisen, og legger til:

- Jeg tviler på at hun tenkte grundig gjennom dette før det skjedde. Jeg mistenker at det heller skjedde av gammel vane, men det er interessant at mange har lagt merke til det - siden de kongelige vanligvis har et stabsmedlem som gjør det for dem.

Har lukket døren før

Journalist og forfatter Christopher Wilson, som har skrevet bøker som «The Windsor Knot» og «Charles V Diana», skal ha vært blant de første som bet seg merke i hertuginne Meghans brudd med kongelig protokoll.

- Dette er første gang jeg har sett en prinsesse på jobb som lukker sin egen bildør, skrev han på Twitter, til en videosnutt av «begivenheten».Også Emily Andrews, som jobber som tabloidavisen The Suns kongelige korrespondent, omtalte hendelsen på Twitter.

- En prinsesse som fortsatt tar seg tid til å lukke sin egen bildør. Godt gjort, Meghan! skrev hun humoristisk.

En rekke andre Twitter-brukere har også ivrig diskutert hertuginne Meghans gest, som noen tolker som en refleks - andre som et tegn på at kongehuset er i endring.

Noen berømmer henne for å virke jordnær og som «en av folket», og skriver at de er stolte av henne. Andre påpeker at dette ikke er første gang hun gjør noe slikt etter at hun ble en del av den britiske kongefamilien.

Også da hun viste seg sammen med moren sin, Doria Ragland, for første gang siden bryllupet, lukket Meghan sin egen bildør. Det gjorde hun under lanseringen av kokeboken «Together: Our Community Cookbook» på Kensington Palace nylig.

LUKKET EGEN DØR: Også for et par uker siden gjorte Meghan det samme, da hun ankom kokeboklansering sammen med mamma Doria Ragland og ektemann prins Harry. Foto: NTB scanpix
LUKKET EGEN DØR: Også for et par uker siden gjorte Meghan det samme, da hun ankom kokeboklansering sammen med mamma Doria Ragland og ektemann prins Harry. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Skjulte hemmelig detalj i brudekjolen