Kong Harald:

Derfor vekker kongens antrekk oppsikt

Ankom ski-NM i Moon Boots.

VEKKER OPPSIKT: Nok en gang får kong Harald oppmerksomhet for sin vinterbekledning. Denne gang for hans moteriktige, nye sko. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Nok en gang får kong Harald oppmerksomhet for sin vinterbekledning. Denne gang for hans moteriktige, nye sko. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lørdag formiddag var en hel skinasjon klistret foran skjermene for ski NM på Meråker, der det blant annet er ventet stor spenning til VM-uttaket som blir offentliggjort senere i ettermiddag.

Selv om de fleste øyne var rettet mot skistjernene som blant andre Therese Johaug (30), Emil Iversen (27) og Johannes Høsflot Klæbo (22), var det imidlertid en helt annen mann som stjal oppmerksomheten.

På den røde løperen, på vei inn til skianlegget, dukket kong Harald (81) opp i et noe oppsiktsvekkende skotøy som får ekspertene til å le. Der troppet han nemlig opp i Moon Boots.

MOTERIKTIG: Med moteriktige sko ankom Kong Harald årets ski-NM på Meråker lørdag formiddag. Foto: NTB Scanpix
MOTERIKTIG: Med moteriktige sko ankom Kong Harald årets ski-NM på Meråker lørdag formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Du har kanskje sett dem før? Spesielt på 80- og 90-tallet var dette sko flere hadde på føttene.

Tilbake i motebildet

Ifølge moteekspert og Melk og Honning-redaktøren, Ida Elise Eide Einarsdóttir, er skotøyet tilbake for fullt. Noe man også tydelig kan se i sosiale medier, der influensere og bloggere reklamerer stort for måneskoene man kanskje skulle tro hadde hatt sine glansdager.

- Selskapet bak kan melde om en 100 prosent økning i salg, og skoen er tatt inn hos forhandlere som Net-a-Porter og Asos. Enda et slags gufs fra 90-tallet som med jevne mellomrom dukker opp i motebildet, og så klart både varmt og praktisk på føttene.

Nå har altså kong Harald også føyd seg i rekka blant ivrige Moon Boots-brukere.

- Tipper det er det praktiske som har vært avgjørende her, men litt morsomt er det jo at det er nettopp nå, når Moon Bootsen gjør sitt comeback motemessig, at kongen dukker opp i skoene, sier Ida Einarsdóttir, moteekspert og redaktør for Melk og Honning.

- Ser kul ut

Også Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, tror valget av sko kommer av praktiske årsaker. Likevel innrømmer hun at hun liker synet av kongens nye sko.

- Jeg synes kongen ser kul ut i Moon Boots. Men jeg tviler sterkt på at det er derfor han har dem på seg. Kong Harald har jo fått mye oppmerksomhet rundt vinterbekledningen sin i årenes løp, men har selv fortalt at han ikke bryr seg, sier Vagle.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

TALER: Kong Harald taler under gallamiddagen på slottet i anledning feiringen av kongeparets 80-årsdager. Video: NTB Scanpix Vis mer

Vinterbekledningen Vagle referer til er blant annet boblejakkekritikken kong Harald stadig får. Opp gjennom årene er det blitt spøkt mye med kongens klesbruk under vinterlige idrettsarrangementer, der han stadig dukker opp i boblejakke.

Artikkelen fortsetter under bildet:

2017: Kong Harald i boblejakke inder ski-NM på Lygna i 2017. Foto: NTB Scanpix
2017: Kong Harald i boblejakke inder ski-NM på Lygna i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
2011: Kong Harald under ski-NM i Steinkjer i 2011. Her også med boblejakke. Foto: NTB Scanpix
2011: Kong Harald under ski-NM i Steinkjer i 2011. Her også med boblejakke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Boblejakkekongen

Han er også blitt gjort narr for den velkjente OL-jakka fra Lillehammer som han stadig er blitt sett i, flere år etter vinterarrangementet.

- Det er jo blitt sagt ganske mye om hvordan jeg kler meg når jeg er på idrettsarrangement, sier Kong Harald i et intervju med VG. Men jeg bryr meg ikke så mye om hvordan jeg ser ut, for jeg lærte ganske fort at det viktigste var å holde seg varm, uttalte kong Harald i et intervju med VG i 2011.

Se og Hørs kongehusekspert er sikker på at kongens fornuft kommer han til gode.

- Han har tilbrakt mang en time på kalde tribuner, og er fornuftig nok mest opptatt av å holde seg varm. Så la oss håpe han får en varm og god fornøyelse under NM i helga. Noe jeg er sikker på han gjør med varme, nye sko - og masse gode idrettsprestasjoner å følge med på, sier Vagle.

LES OGSÅ: Delte ukjent tenåringsbilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer