Prinsesse Diana:

Derfor vekker denne detaljen oppsikt

Denne uken avduket prinsebrødrene statuen av Diana. Nå er det imidlertid flere som klør seg i hodet.

REAGERER: Flere fans har nå tatt til Twitter, etter at én spesiell detalj ble synlig. Foto: Dominic Lipinski / Pool Photo / AP / NTB
REAGERER: Flere fans har nå tatt til Twitter, etter at én spesiell detalj ble synlig. Foto: Dominic Lipinski / Pool Photo / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken kunne rojale fans glede seg over at brødrene prins William (39) og prins Harry (36) endelig ble gjenforent. Torsdag skulle nemlig avdøde prinsesse Diana ha fylt 60 år.

I den anledning var prins Harry tilbake i London, nærmere bestemt på Kensington Palace, med broren sin for å avduke en ny statue av moren.

«I dag, på det som ville vært vår mors 60-årsdag, husker vi hennes kjærlighet, styrke og karakter - kvaliteter som gjorde henne til en kraft for det gode rundt om i verden, og som endret utallige liv til det bedre», delte brødrene i en felles uttalelse i forbindelse med avdukingen.

Selve statuen av Diana, der hun holder rundt to barn, vekker nå stor oppsikt på sosiale medier. Det er nemlig flere som klør seg i hodet over én spesiell detalj.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

«Ikke imponert»

For mens prinsebrødrene så ut til å nyte den spesielle dagen med store smil, er det ikke alle som er like fornøyde.

Statuen viser prinsesse Diana, som før sin død var kjent for sin evne til å få god kontakt med folket, holde rundt to barn - en jente og en gutt. Det står også en liten gutt i bakgrunnen.

VEKKER OPPSIKT: På statuen holder Diana armene sine rundt to barn - som ikke er sønnene hennes. Foto: Dominic Lipinski / Pa Photos / NTB
VEKKER OPPSIKT: På statuen holder Diana armene sine rundt to barn - som ikke er sønnene hennes. Foto: Dominic Lipinski / Pa Photos / NTB Vis mer

Fans på sosiale medier er imidlertid svært forvirret over barna, som altså ikke er hennes to sønner.

«Den nye Diana-statuen. Vel, jeg er ikke imponert. Barna ser ikke ut som Harry og William i det hele tatt», skriver en bruker på Twitter.

«Hvorfor har Diana-statuen tre tilfeldige barn, og ikke hennes to sønner?», skriver en annen, mens en tredje legger til:

«Er det noen andre som synes det er litt rart at Dianas statue viser henne holde rundt andre folks barn?».

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

Reagerer

Journalisten Jonathan Jones skriver i en innlegg for The Guardian at statuen minner om et religiøst prosjekt, og innrømmer at han ikke er særlig imponert.

«Hun fortjener å bli husket. Men trenger hun å bli gjort om til en kolossal beskytter av alle barn? Hvis det er slik Harry og William ser henne er det opp til dem. Men dette ser ut som kunsten til en ny religion» skriver han.

«Flat, forsiktig realisme som er mykgjort i et vagt forsøk på å være intim, gjør dette til sjelløst og karakterløst tøv», legger han til.

Flere skriver imidlertid at så lenge sønnene er fornøyde, er det ingenting galt med å la Dianas statue holde rundt fremmede barn.

PRINS PHILIP: Prins William og prins Harry går sammen ut av begravelsen til prins Philip Vis mer

- Folkets prinsesse

Prinsessen var ofte omtalt som «folkets prinsesse». Nettopp derfor er det kanskje ikke så rart at statuen ikke bare fokuserer på hennes egen familie, ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

- Jeg synes statuen er flott, og symboliserer den empatiske og omsorgsfulle personen Diana var. Ikke bare som mor, men som medmenneske. Det er ikke uten grunn at hun ble kalt folkets prinsesse. Da synes jeg det er fint at hun står med «folket», representert av disse ukjente barna, sier hun.

Mens resten av den britiske kongefamilien ofte ble sett på som kald og distansert, var det flere som likte Dianas varme tilnærming til befolkningen.

- Diana ga virkelig kongehuset et mer menneskelig ansikt. «Jeg følger ikke regelboken. Jeg følger hjertet», skal hun ha sagt selv, forteller Vagle videre.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

Spesielt dikt

Ifølge australske News.com representerer barna i statuen den avdøde prinsessens evne til å få kontakt med mennesker, spesielt barn og ungdom, i tillegg til å påpeke Dianas veldedighetsarbeid med organisasjoner som fokuserte på barn.

Kensington Palace har også uttalt at barna representerer hennes generasjonspåvirkning og universalitet, ifølge Vogue.

FORNØYDE GUTTER: Prins William og prins Harry var tydelig fornøyde med dagen, og ble flere ganger observert mens de smilte stort og lo godt i hverandres selskap. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB
FORNØYDE GUTTER: Prins William og prins Harry var tydelig fornøyde med dagen, og ble flere ganger observert mens de smilte stort og lo godt i hverandres selskap. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB Vis mer

I pressemeldingen kom det også frem at prinsessen fikk tillit for sin rolle som ambassadør for humanitære formål, og at statuen tar sikte på å formidle hennes karakter og medfølelse.

Rett under statuen, som brødrene har jobbet på siden 2017, står et utdrag fra diktet «The Measure of a Man». Dette ble også brukt i programmet til bisettelsen hennes i 2007.

Planene om en skulptur av Diana ble først gjort kjent i 2017, året som markerte 20 år siden hennes bortgang. Den sto imidlertid ikke klar før i år, da Diana som nevnt skulle fylt 60 år.

LES OGSÅ: Dianas gave solgt på auksjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer