Prinsesse Diana:

Derfor var Diana dronningen av mote

- Diana er jo intet mindre enn en av de best kledde kvinnene opp gjennom historien.

STILIG: Diana var kjent for å bruke sterke farger, gjerne i form av italienske og franske luksuskjoler. Her er hun fotografert i 1992, 1991 og 1996. Foto: NTB scanpix
STILIG: Diana var kjent for å bruke sterke farger, gjerne i form av italienske og franske luksuskjoler. Her er hun fotografert i 1992, 1991 og 1996. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Torsdag den 31. august var det 20 år siden prinsesse Diana av Wales døde i en tragisk bilulykke i Pont de L'Alma-tunnelen i Paris. De siste månedene har flere store, internasjonale medier kjørt hardt på prinsessen, og nye detaljer om hennes liv og virke har dukket opp.

Noen av detaljene har vekket oppsikt, andre har gått forbi i stillhet. Mange ting kan sies om Diana, som bare ble 36 år gammel. En ting det derimot er bred enighet om, er at hun kledde seg forbilledlig.

Selv om mote og stil kan virke som en ubetydelig detalj 20 år etter hennes død, mener ekspertene at hennes ikoniske garderobe og kjente stil fortsatt inspirerer. Hun er i dag likestilt med storheter som Audrey Hepburn, Jackie Kennedy og Jane Birkin. Tidligere i år ble det avholdt en egen utstilling til ære for henne og hennes verdenskjente plagg.

Utstillingen fant sted i ærverdige Kensington Palace. Det mener eksperter var på høy tid.

- Unik

- Diana er jo intet mindre enn en av de best kledde kvinnene opp gjennom historien - på lik linje med stilikoner som Audrey Hepburn, Jackie O og Bianca Jagger - for å nevne noen. Ord som klassisk, elegant og chic er utvilsomt betegnende for Dianas stil, men jeg synes unik er et mer dekkende ord, forteller moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer