Prinsesse Madeleine:

Derfor uteble hun fra feiringen

Madde og resten av familien glimret med sitt fravær på Sveriges nasjonaldag.

I FJOR: Prinsesse Madeleine og resten av familien pleier å være i Sverige på nasjonaldagen 6. juni. I år er familien imidlertid hjemme i USA. Her er Madeleine sammen med prinsesse Estelle under fjorårets feiring. Foto: NTB Scanpix
I FJOR: Prinsesse Madeleine og resten av familien pleier å være i Sverige på nasjonaldagen 6. juni. I år er familien imidlertid hjemme i USA. Her er Madeleine sammen med prinsesse Estelle under fjorårets feiring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag 6. juni markerer Sverige sin nasjonaldag - en feiring som går for være den svenske kongefamiliens viktigste oppdrag i løpet av året. Kongefamilien har tradisjon for å delta på det årlige og direktesendte TV-showet fra Skansen i Stockholm - men i år ble tradisjonen brutt på grunn av coronaviruset.

Kongefamilien har måttet endre planene for den store dagen, og årets markering ble dermed av det digitale slaget. Kronprinsesse Victoria (42) holdt i formiddag guidede turer på slottet som ble sendt i sosiale medier, og kong Carl Gustaf (74) skal tale til folket klokken 20.00 i kveld.

Coronaviruset har også fått konsekvenser for prinsesse Madeleine (37) og hennes familie, som til vanlig bor i Florida. Prinsessen er nemlig strandet i USA sammen med ektemannen Chris O'Neill (45) og de tre barna Leonore (6), Nicolas (4) og Adrienne (2).

Dermed misset de feiringen i hjemlandet, og det er lite som tyder på at familien tar turen til Sverige med det første.

- Prinsessen kan komme til Sverige når situasjonen tillater det, men akkurat nå er det ikke en slik situasjon, sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Ikke første gang

Familien bruker å tilbringe sommeren i Sverige, men nå later det til at familien på fem er nødt til å holde seg i USA i år. Dette er riktignok ikke første gang noen i familien uteblir fra nasjonaldagsfeiringen i Sverige.

Det samme skjedde nemlig i fjor, da O'Neill ble hjemme i USA sammen med de to eldste barna, prins Nicolas og prinsesse Leonore. Da var årsaken at de hadde fått feber, og var for syke til å fly fra USA til Sverige. Dermed måtte Madeleine og yngstedatteren Adrienne dra alene over Atlanteren i anledning den store dagen.

Fredag kveld tjuvstartet det svenske kongehuset årets feiring, da de delte flere nye bilder av kronprinsesse Victoria (42), prins Daniel (46) og deres to barn Estelle (8) og prins Oscar (4) i forbindelse med nasjonaldagen.

På de nye bildene er kronprinsesse Victoria og prins Daniels to barn kledd i svenske folkedrakter fra sine respektive hertugdømmer.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

Bildene er tatt på Logården i Stockholm, og på et av bildene er også kronprinsesseparet med. Victoria er hertuginne av Västergötland og bar dermed en Vadsbrodräkt, en folkedrakt fra dette området.

Prinsesse Estelle hadde på en sommerdrakt fra Skedevi. Hun er hertuginne av Östergötland. Lille prins Oscar, som på sin side er hertug av Skåne, hadde på seg en folkedrakt fra Ingelstad härad.

- En annerledes feiring

Hvert år pleier den svenske kongefamilien å arrangere en stor nasjonaldagsfest på slottet i Stockholm, men i år ble feiringen tonet betraktelig ned, skrev Expressen tidligere denne uken.

Kong Carl Gustaf (74) og dronning Silvia (76) har oppholdt seg i isolasjon på Stenhammars slott de siste månedene, men kongeparet tok turen til hovedstaden for å tilbringe nasjonaldagen der. Kongeparet reiser imidlertid tilbake allerede om kvelden 6. juni, skriver Expressen.

17. MAI: Dronning Sonja har et spesifikt krav til kjendisdattera som er kokkelærling på Kongsgaarden. Vis mer

- Kongeparet er bare på slottet på dagen. Om kvelden på nasjonaldagen reiser de tilbake til isolasjon på Stenhammars slott, sier hoffets informasjonssjef til Expressen, og fortsetter:

- Det blir en annerledes nasjonaldagsfeiring for dem. På den annen side forsøker kongeparet og kongefamilien å være oppmerksomme og feire dagen også i år - noe som kanskje er viktige enn noensinne, legger Thorgren til.

LES OGSÅ: Kritiske til Märthas rasismeanklage

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer