Kong Konstantins begravelse:

Derfor uteble de

Dukket ikke opp i ekskongens begravelse.

VAR OPPTATT: Flere bemerket seg at hverken kongeparet eller prinseparet var til stede under begravelsen til kong Konstantin. Nå forklarer slottet hvorfor. Foto: Chris Jackson/Shutterstock/NTB
VAR OPPTATT: Flere bemerket seg at hverken kongeparet eller prinseparet var til stede under begravelsen til kong Konstantin. Nå forklarer slottet hvorfor. Foto: Chris Jackson/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Mandag var flere av Europas kongelige samlet for å sørge over kong Konstantins bortgang.

Begravelsen til den greske ekskongen fant sted i Metropolis-katedralen i Athen, og både kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise (51) var til stede fra den norske kongefamilien.

Kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49) var tilsynelatende selvskrevne gjester. De er nemlig svært gode venner av Konstantins eldste sønn Pavlos (55), og hans kone Marie-Chantal (54).

Men det er ikke bare kongefamilien fra Norge som Konstantin sto nær. Den greske kongefamilien har også sterke bånd knyttet til det britiske kongehuset.

STORBRITANNIA: En kongelig vakt så ut til å besvime under dronningens dødsvake i Westminster Hall i London. Video: AP / BBC Vis mer

Paul av Hellas, ekskongens far, var fetter til avdøde prins Philip, og i dåpen til prins William (40) i 1982, sto Konstantin som fadder.

Derfor var det mange som trodde at det ville være enten kong Charles, dronning Camilla eller prins William som skulle representere det britiske kongehuset i begravelsen.

Likevel var det ingen av dem som dukket opp. Nå har Buckingham Palace forklart deres fravær.

Både Charles og Camilla skal ha hatt et planlagt møte med Kypros' president Nikos Anastasiades (76) samme dag som begravelsen fant sted. Det melder Hello Magazine.

GLEMTE SEG: Prins William glemte i et kort sekund hva kongelig protokoll er. Video: AP Vis mer

Ifølge nettsiden var også prins William opptatt med private oppgaver, uten at det er spesifisert nøyaktig hva det var.

Istedenfor dro prinsesse Anne (72), hennes ektemann Timothy Laurence (67) og datteren til prins Michael av Kent (80), Lady Gabriella av Windsor (41). Sistnevnte er et av ekskongens gudbarn, og skal ha blitt spurt om å delta på vegne av prins William.

LES OGSÅ: Bildene prinsesse Madeleine ikke vil se

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer