Prins Harry og hertuginne Meghan:

Derfor uteble de fra dronningens middag

- Finner det helt naturlig at de ikke var til stede på diplomatmiddagen.

DUKKET IKKE OPP: Under gårsdagens «Diplomatic Corps Reception» på Buckingham Palace var ikke prins Harry og hertuginne Meghan til stede. Foto: NTB Scanpix
DUKKET IKKE OPP: Under gårsdagens «Diplomatic Corps Reception» på Buckingham Palace var ikke prins Harry og hertuginne Meghan til stede. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I går var det duket for det årlige arrangementet med navn «Diplomatic Corps Reception» på Buckingham Palace. Ifølge Harpers Bazaar var det ventet å dukke opp mer enn 1000 gjester, blant dem flere høyprofilerte i kongefamilien, diplomater, ambassadører og myndighetspersoner.

Arrangementet er et av de mest storslagne i den rojale kalenderen, men to som imidlertid glimret med sitt fravær var hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35).

De hadde dog en gyldig grunn for sitt fravær, da de for tiden er på ferie i USA og derfor har fri fra sine kongelige plikter.

- Helt naturlig

Sammen med sønnen Archie Mountbatten-Windsor tilbringer familien på tre blant annet kvalitetstid med hertuginnens mor, Doria Ragland (63), i California.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at prins Harry og hertuginne Meghan har en seks ukers lang pause som følge av det de har beskrevet som «et tøft år».

- Jeg finner det derfor helt naturlig at de ikke var til stede på diplomatmiddagen. Det var dessuten bare dronningene, og tronarvingene Charles og William med koner, som var til stede på arrangementet. Ikke hele familien, fortsetter hun.

PÅ FERIE: For tiden ferierer hertuginne Meghan og prins Harry i USA sammen med sønnen Archie. Her avbildet i Afrika tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
PÅ FERIE: For tiden ferierer hertuginne Meghan og prins Harry i USA sammen med sønnen Archie. Her avbildet i Afrika tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det skal nevnes at dette ikke er første gang hertugparet ikke dukker opp på dronning Elizabeths (93) årlige arrangement.

I fjor valgte de bort arrangementet til fordel for en gudstjeneste til støtte for en veldedighetsorganisasjon som står nær prins Harry. Stiftelsen med navn «The Henry van Straubenzee Memorial Fund» jobber med å gi pedagogisk støtte til barn i Uganda og det er prins Harry som er patron for stiftelsen.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Stjal showet

Selv om hertugparet ikke var til stede under gårsdagens begivenhet var det imidlertid en annen i den britiske kongefamilien som stjal showet, nærmere bestemt hertuginne Kate (37).

Det er ikke ukjent at trebarnsmoren har etablert seg som et moteikon opp gjennom årene, og hun skuffet heller ikke med gårsdagens antrekk. Flere medier har allerede plukket opp den stilfulle kjolen.

2019: I år gikk hertuginnen for en mørkere kjole enn i fjor. Foto: NTB Scanpix
2019: I år gikk hertuginnen for en mørkere kjole enn i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
2018: I fjor ble hertuginne Meghan omtalt som en Disney-prinsesse. Foto: NTB Scanpix
2018: I fjor ble hertuginne Meghan omtalt som en Disney-prinsesse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hertuginne Kate oste eleganse i en fantastisk lang fløyelskjole da hun ankom dronningens årlige «Diplomatic Corps Reception» i Buckingham Palace, skriver blant annet Express.co.uk.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, benytter også anledningen til å hylle hertuginnens antrekk.

- Hertuginne Kate er stilsikker som få, og så fantastisk ut i denne fløyelskreasjonen fra Alexander McQueen. Et av hennes absolutte favoritt-motehus, som også sto bak brudekjolen hennes. Hun kronet det hele med sin avdøde svigermors favoritt-tiara, Lover's Knot-tiaraen, forteller Vagle.

FAVORITT: For anledningen hadde hertuginne Kate tatt på seg sin avdøde svigermors favoritt-tirara med navn Lover`s Knot-tiaraen. Foto: NTB Scanpix
FAVORITT: For anledningen hadde hertuginne Kate tatt på seg sin avdøde svigermors favoritt-tirara med navn Lover`s Knot-tiaraen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kate hadde også på seg et bånd som symboliserer hennes rolle som medlem av the Royal Victorian Order. Eller som vi kjenner til den på norsk - den kongelige Victoriaordenen eller bare Victoriaordenen. Dette er en britisk ridderorden som ble grunnlagt av dronning Victoria av Storbritannia i 1896 som en familieorden der tildeling helt og holdent beror på monarkens ønske.

I tillegg hadde 37-åringen på seg en personlig gave fra dronningen. Like under sin venstre skulder hadde hun nemlig festet en brosje som blir gitt til kvinnelige medlemmer av kongefamilien.

Brosjen inneholder et bilde av dronning Elizabeth (93) laget i glass. Tidligere har brosjene blitt laget av elfenben, men i tråd med William og Kates ambisjoner om å stoppe bruken av deler fra dyr, ble Kate sin laget av glass.

ISTE?: Internett har talt: Enkelte mener blant annet at Pippa, hertuginne Kates søster, har kledd seg ut som en iste-boks. Vis mer

Ble beskrevet som en «Disney»-prinsesse

Hertuginne Kate skapte også overskrifter i fjor da hun dukket opp på ovennevnte arrangement i en vakker kreasjon.

- I en nydelig hvit fotsid Jenny Packham-kjole strålte Kate som en «en ekte Disney-prinsesse», skrev Harper's Bazaar i fjor.

- Hertuginnen gir oss Disney-vibber. Hun minner om en moderne Askepott, skrøt motebladet videre.

Kate ble hyllet av flere medier for sitt kjolevalg, og også i fjor ankom hun med den velkjente tiaraen.

LEKKER: Hertuginne Kate strålte i en prinsessekjole designet av Jenny Packham under fjorårets arrangement. Foto: NTB Scanpix
LEKKER: Hertuginne Kate strålte i en prinsessekjole designet av Jenny Packham under fjorårets arrangement. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kate Middleton går virkelig for en fullverdig prinsesse-look i kveld. Hun ankom med sin favoritt tiara, som er dekorert med diamanter og perler, og er et syn i sin sølvblå designerkjole, fortsatte Harper's Bazaar.

- En rekke paljetter og perler er spredt rundt kjolens bryst og liv slik at det glitrer maksimalt, og paljett-beltet fullfører antrekket perfekt. Det delikate tilbehøret matcher den glamorøse kreasjonen, skrøt bladet videre, og siktet til hertuginnens diamant-armbånd og juvelbelagte clutch.

LES OGSÅ: - Tvunget til å slette bilder av Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer