GIR AV SEG SELV: Kronprins Haakon og Mette-Marit er umåtelig populære blant våre svenske naboer. Ikke rart, mener eksperter. Foto: SCANPIX
GIR AV SEG SELV: Kronprins Haakon og Mette-Marit er umåtelig populære blant våre svenske naboer. Ikke rart, mener eksperter. Foto: SCANPIXVis mer

Derfor tar de Sverige med storm

- Mette-Marit er mest populær! Minst populær er Ari Behn.

SEHER.NO: Lørdag går det store bryllupet mellom den svenske kronprinsessen Victoria (32) og hennes kjære, Daniel Westling (36), av stabelen. Tilstelningen er naturligvis viet stor oppmerksomhet - ikke bare i vårt naboland - mens også i resten av Europa.

Et raskt blikk på nettsidene til Sveriges to største aviser, Aftonbladet og Expressen, viser også at omtalen av de norske medlemmene av kongehuset er mildt sagt overveldende. 

Hvorfor er det slik? Helt naturlig, mener hoffeksperter Seher.no har snakket med.

- De norske kongelige har gitt av seg selv, og det setter man pris på i alle land. Helt siden de ankom Stockholm har de stilt opp for fremmøtte og svart på spørsmål fra pressen på en forbilledlig måte, sier Se og Hørs hoffekspert Kjell Arne Totland til Seher.no.

I de svenske avisene blir prinsesse Märtha (38), Ari Behn (37), kronprins Haakon (36) og Mette-Marit (36) oftest omtalt i positive ordelag, sist da Ari og Haakon fikk skryt for antrekket sitt etter den kongelige «ungdomsfesten» på Drottningholm slott torsdag.

I Aftonbladet er det spesielt Mette-Marit og Märtha Lousie som går igjen. Torsdag hadde også avisen en sak der den norske prinsessen ga råd til brudeparet...

Den svenske hoffeksperten Daniel Nyhlén i Svensk Damtidning har en litt annen oppfatning enn Totland rundt årsaken til at svenskene elsker det norske firkløveret.

- Det norske kongehuset er populært i Sverige. I tillegg har Haakon og Victoria gjort det samme, de har valgt kjærligheten ute blant folket, sier han til Seher.no.
 
- Hvem av de fire er mest populær hos dere?

- Mette-Marit er mest populær! Minst populær er Ari Behn.

Kjell Arne Totland befinner seg for øyeblikket i bryllupsbyen Stockholm. Han legger ikke skjul på at han er stolt og glad for at han er fra Norge akkurat nå.

- Etter måten de svenske mediene skryter av de norske kongelige, er jeg stolt av å være norsk, ja, innrømmer han.

- Mette-Marit, er hun den største stjernen som finnes i Norge for tiden?
 
- Jeg liker ikke å gradere mennesker på denne måten. Men Mette-Marit er stor, ja. Både Mette-Marit og Märtha er store på den internasjonale arena på grunn av sine posisjoner og ikke minst væremåte overfor pressen, sier Totland til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - De norske kongelige er høydepunktet