Derfor svarte Haakon med halve sannheten

- Det er hovedsakelig oss som skal reise, svarte kronprinsen på direkte spørsmål fra Seher.no.

SVARTE SEHER FØR REISEN: Kronprinsfamilien reiser uten følge fra Slottet, og kronprins Haakon har dermed sine ord i behold, selv om 7-8 polititjenstemenn er med familen på fem på «dannelsesreisen».
SVARTE SEHER FØR REISEN: Kronprinsfamilien reiser uten følge fra Slottet, og kronprins Haakon har dermed sine ord i behold, selv om 7-8 polititjenstemenn er med familen på fem på «dannelsesreisen». Vis mer
Se video-intervjuet med kronprinsparet nederst i saken!

SEHER.NO: Ifølge VG er 7-8 norske polititjenestemenn med kronprinsparet med barn på deres to måneder lange såkalte «dannelsesreise».

Opplysningen står i tilsynelatende kontrast til hva kronprins Haakon (37) selv svarte på spørsmål om reisen på et pressemøte den 4. november, altså rett forut for reisen.

- Hvor mange utenom kronprinsparet og barna skal være med på oppholdet? spurte Seher.no.

- Nei, det er jo hovedsakelig oss, ja, som skal reise, sa kronprinsen.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, mener det ikke er noen motsetning mellom VGs opplysning om at 7-8 polititjenestemenn er med på reisen, og kronprinsens svar til Seher.no at det «hovedsakelig» er familien - fem stykker - som skal reise.

- De reiser alene som familie, men eskoreten er alltid med, så begge opplysningene er riktige, sier Marianne Hagen til Seher.no.

- Så ingen er med fra Slottet, altså, det var det han svarte på?

- Ja, det er korrekt, svarer kommunikasjonssjefen.

Kronprinsfamilien skal for tiden befinne seg i India, hvor de blant annet har feiret yngstesønnen Sverre Magnus' femårsdag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - På grensen til uhørt

Se video-intervjuet med kronprinsparet her (spørsmål om reisefølge 03:38 ut i intervjuet):[obj:media:9174]