Kronprins Haakon:

Derfor stepper han inn for kongen

Kronprins Haakon stiller opp for faren.

STILLER OPP: Både kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har steppet inn for kong Harald tidligere. Nå gjør kronprinsen det igjen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
STILLER OPP: Både kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har steppet inn for kong Harald tidligere. Nå gjør kronprinsen det igjen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Kronprins Haakon (48) har ved flere anledninger steppet inn for sin far, kong Harald (84), noe han også gjør de kommende dagene.

Kongehusets nettsider kommer det nemlig frem at Haakon skal være regent førstkommende søndag og mandag.

Kronprinsregenten deltar i markeringen av Forsvarets minnedag på Akershus festning søndag, mens han mandag har to oppdrag.

Stepper inn

Foreløpig er det ikke kjent hvorfor kronprinsen stepper inn for Harald, men kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, forteller til Se og Hør at kongen er på privat opphold i utlandet, og at kronprinsen derfor er regent.

Hvor kongen er, vites foreløpig ikke.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at Haakon har god erfaring med å steppe inn i rollen som kronprinsregent - som en slags vikar for sin far.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

- Det gjør han når kongen er utenlands eller hvis kongen er sykmeldt. Denne gangen er det heldigvis bare fordi kongen er på reise. Faktisk den første utenlandsturen siden mars 2020, sier Vagle.

Førjulstur?

Hun vet ikke hvor turen går, men at den er av privat karakter.

- Kanskje er han og dronningen på sin årlige førjulstur til London? Uansett får vi håpe han, eller de, nyter en vel fortjent utenlandstur, sier hun, og fortsetter:

- De har hatt et svært travelt program den siste tiden, og slik fortsetter det også i neste uke med blant annet statsbesøk fra Nederland.

VIXEN: Leah Isadora Behn vant prisen for Årets influencer: Beauty og takket blant annet faren Ari Behn i sin takketale. Vis mer

Kongen står oppført i programmet igjen fra 9. november da han og dronning Sonja tar imot Kong Willem-Alexander og Dronning Máxima av Nederland.

LES OGSÅ: Derfor vekker bildet oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer