Hertuginne Kate og prins William:

Derfor sover de ikke sammen

Hertugparet må holde seg unna hverandre på nattetid - i hvert fall i tre dager.

PÅ TOGTUR: I disse dager er Kate og William på reise rundt i Storbritannia - med tog. De må riktignok finne seg i å sove i hver sin seng om natten. Foto: Reuters / NTB
PÅ TOGTUR: I disse dager er Kate og William på reise rundt i Storbritannia - med tog. De må riktignok finne seg i å sove i hver sin seng om natten. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Denne uken er hertuginne Kate (38) og prins William (38) på et tre dager langt besøk rundt om i Storbritannia, der besøk i byer i England, Skottland og Wales står på planen.

Hertugparet tar seg rundt på De britiske øyer med tog, og gikk søndag om bord på det britiske kongetoget, som har vært i bruk siden dronning Victorias regjeringstid på 1800-tallet.

Hun ville i sin tid at det kongelige toget skulle være like staselig som Buckingham Palace og innredet det derfor med gulldetaljer og andre luksuriøse gjenstander - men med årene har utseendet blitt langt mer nøkternt.

Dagens togvogner er fra 1970-tallet, og toget blir tradisjonelt brukt når medlemmer av kongefamilien nettopp skal reise rundt i sitt eget land. Ifølge People består togsettet av i alt ni vogner, og ikke minst en annen fiffig detalj som er verdt å legge merke til: det finnes nemlig bare enkeltsenger om bord.

Det betyr at prinsen og hertuginnen må se seg pent nødt til å sove hver for seg under reisen - i egne senger forbeholdt menn og kvinner.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Første gang

Det kongelige toget kan også skilte med boblebad og spiserom for tolv personer. Det består også av et kontor for de kongelige, samt et kjøkken, ifølge People.

Dagens togvogner ble skiftet ut i anledning dronning Elizabeths (94) 25-årsjubileum på tronen i 1977. Da hadde det ikke vært gjort noe med kongetoget siden 1941.

TOG: Hertugparet ankommer Skottland mandag. Foto: Andy Barr / Shutterstock / NTB
TOG: Hertugparet ankommer Skottland mandag. Foto: Andy Barr / Shutterstock / NTB Vis mer

Toget har vært flittig i bruk av mange av den britiske kongefamiliens medlemmer gjennom årenes løp, men det er faktisk første gang prins William og hertuginne Kate reiser med det staselige toget sammen - til tross for at de har vært en del av kongefamilien i mange år.

Prinsen har riktignok reist flere ganger tidligere uten sin kone.

PÅ STASJONEN: Hertugparet i påvente av avreise fra London søndag. Foto: Chris Jackson / Shutterstock / NTB
PÅ STASJONEN: Hertugparet i påvente av avreise fra London søndag. Foto: Chris Jackson / Shutterstock / NTB Vis mer

Hertuginne Meghan (39) reiste med toget med dronningen etter bryllupet med prins Harry (36) i 2018 - men Harry har faktisk aldri reist med det kongelige toget før.

I løpet av den tre dager lange reisen skal Kate og William snakke med mennesker som har stått tett på coronapandemien som har herjet i verden siden mars: deriblant helsepersonell, frivillige, lærere og skoleelever.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

Første stopp på den kongelige ferden var Edinburgh. Dit kom de mandag morgen - til lyden av sekkepiper. Så går reisen videre frem til den avsluttes onsdag: og da kan ekteparet glede seg over at de endelig kan dele seng igjen.

LES OGSÅ: Avslører ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer