Prinsesse Märtha Louise:

Derfor snakket hun svensk

Overrasket i nytt intervju.

LA OM: Prinsesse Märtha Louise stilte nylig opp i et intervju med svenske SVT. Der valgte hun bort norsken. Foto: Lise Åserud / NTB
LA OM: Prinsesse Märtha Louise stilte nylig opp i et intervju med svenske SVT. Der valgte hun bort norsken. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise (51) skapte store overskrifter søndag da hun stilte til intervju i det svenske TV-programmet «Min sanning» for SVT.

I intervjuet kom det blant annet frem at prinsessen var lei seg for at hun i fjor frasa seg sine offisielle oppgaver for kongehuset, og at hun håper å få kunne utføre pliktene sine igjen en gang i fremtiden.

Prinsessen snakket også om de ulike kontroversene rundt hennes forhold til forloveden Durek Verrett (48), og om hvordan hun, ifølge henne selv, er den personen som har blitt mest kritisert av norsk presse opp gjennom årene.

Det er likevel ikke bare prinsessens uttalelser som har fått folk til å heve øyenbrynene.

La om til svensk

I intervjuet valgte hun nemlig å legge vekk morsmålet, og prate svensk - eller det mange anser som blandingen «svorsk».

Grunnen er så enkel som at prinsessen mener at svensker ikke forstår henne når hun prater norsk.

- Jeg vet at svensker ikke forstår norsk så godt, så derfor har jeg lagt om til «svorsk», forteller hun i intervjuet.

At prinsessen er godt kjent med nabolandets språk er ikke så rart. Den norske kongefamilien har nemlig svært tette bånd med söta bror. Kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49) er blant annet faddere til prinsesse Estelle (10) og prins Oscar (6).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer