Kong Harald:

Derfor skiller kongens feiring seg ut

I dag fyller kong Harald 85 år.

HURRA: Kong Harald og dronning Sonja markerte 80-årsdagene sine offisielt sammen i mai 2017. Selve fødselsdagen 21. februar dette året feiret kongen privat i Sør-Afrika med den nærmeste familien. Foto: Audun Braastad / NTB
HURRA: Kong Harald og dronning Sonja markerte 80-årsdagene sine offisielt sammen i mai 2017. Selve fødselsdagen 21. februar dette året feiret kongen privat i Sør-Afrika med den nærmeste familien. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

I dag mandag 21. februar fyller kong Harald 85 år. Han ble født i kronprinsfamilieboligen på Skaugum i Asker i det herrens år 1937, og var den første norskfødte prins på hele 567 år.

I dag er han hele landets konge, men selve bursdagen holder han som oftest for seg selv. I år kom det imidlertid detaljer om kong Haralds bursdagsplaner.

I en pressemelding fra kongehuset kom det frem at kong Harald har invitert sin nærmeste familie til utlandet for å markere 85-årsdagen.

Ved store jubileer blir han naturligvis feiret også offisielt, men ikke nødvendigvis på selve dagen. Som for eksempel da han fylte 80 år: Selve fødselsdagen ble feiret i Sør-Afrika med storfamilien, mens jubileet ble markert offisielt sammen med dronningen i mai samme året.

Ja, faktisk har det seg ofte sånn at kong Harald er bortreist på dagen, noe han også er i år. Den faller ofte sammen med vinterferien på Østlandet, og han benytter gjerne sjansen til å ta med barn og barnebarn på en etterlengtet ferie.

Vinter OL pågår gjerne også samtidig med kongens bursdag, så ved flere anledninger har den svært så sportsinteresserte kongen også vært på tribunen for å heie frem norske utøvere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.