FAMILIEN: Prinsesse Märtha Louise omkranset at pappa kong Harald og mamma dronning Sonja, lillebror kronprins Haakon, svigerinne kronprinsesse Mette-Marit, ektemannen Ari Behn og barna Emma Tallulah, Maud Angelica og Leah Isadora, samt tantebarna prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius. Dette bildet ble tatt under feiringen av kongeparets 75-årsdag i 2012. Foto: All Over Press
FAMILIEN: Prinsesse Märtha Louise omkranset at pappa kong Harald og mamma dronning Sonja, lillebror kronprins Haakon, svigerinne kronprinsesse Mette-Marit, ektemannen Ari Behn og barna Emma Tallulah, Maud Angelica og Leah Isadora, samt tantebarna prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius. Dette bildet ble tatt under feiringen av kongeparets 75-årsdag i 2012. Foto: All Over PressVis mer

Derfor sier hun ikke fra seg prinsessetittelen

Märtha Louise om valget hun har tatt.

SEOGHØR.NO: Prinsesse Märtha Louise (43) har fått mye oppmerksomhet for sin engleskole og foredragsvirksomhet. Mange har ment at trebarnsmoren burde gi fra seg prinsessetittelen.

Men til Dagbladet forteller den modige 43-åringen hvorfor hun ikke lar seg påvirke av presset, og på spørsmål om det ikke hadde vært lettere å bare gi fra seg den rojale tittelen svarer hun:

- He, ja, det kan du jo godt si. Men nå er det slik at jeg er født inn i den familien, da. Dessuten, skulle jeg si til de jeg jobber sammen med at «vær hele deg, inkluder alt, dine gode og dårlige sider», og så ikke gjøre det selv?

TRO MOT SEG SELV: Prinsesse Märtha Louise har ingen planer om å gi fra seg prinsessetittelen. Her med ektemannen Ari Behn under det kongelige bryllupet i Stockholm, da kronprinsesse Victoria fikk sin Daniel Westling i 2010. Foto: Stella Pictures
TRO MOT SEG SELV: Prinsesse Märtha Louise har ingen planer om å gi fra seg prinsessetittelen. Her med ektemannen Ari Behn under det kongelige bryllupet i Stockholm, da kronprinsesse Victoria fikk sin Daniel Westling i 2010. Foto: Stella Pictures Vis mer

Prinsessen har tidligere fortalt om hvordan hun under oppveksten hadde problemer med å takle medietrykket, prinsesserollen og det å hele tiden være i fokus. I et tidligere intervju med VG Helg, i forbindelse med utdelingen av «Prinsesse Märtha Louises Fond», fortalte Märtha at hun som barn følte seg overeksponert:

- Jeg hadde lyst til å gå i ett med tapetet, ikke å synes. Men det greide jeg jo ikke. Og den følelsen av å være annerledes den gjorde at jeg følte meg ensom. Selv om jeg prøvde å passe inn alt jeg kunne, gikk det ikke. Jeg var prinsesse, sånn var det bare.

Og skal vi tro prinsessen er det sånn det for alltid vil bli.

ENGASJERT: Som prinsesse stiller Märtha Louise alltid opp for dem som trenger det mest - og spesielt barn og ungdom med funksjonshemninger er hennes største hjertesak. Her fra da hun var til stede under Haukåsen skoles 40-årsjubileum i 2013. Foto: FameFlynet Norway
ENGASJERT: Som prinsesse stiller Märtha Louise alltid opp for dem som trenger det mest - og spesielt barn og ungdom med funksjonshemninger er hennes største hjertesak. Her fra da hun var til stede under Haukåsen skoles 40-årsjubileum i 2013. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Etter at hun «fant seg selv» via terapi og alternativ tenkning, virker prinsessen mer selvsikker enn noen gang - og det er ikke bare kritikk Märtha Louise får høre. Flere hyller prinsessens standhaftighet, og «Åndenes makt»-stjernen Lili Bendriss (67) er blant dem som bare har godord å si om prinsessen:

– Jeg beundrer Märtha for det hun står for. Hun er en god kollega, og jeg synes hun er kjempemodig. Hun følger hjertet sitt, har hun tidligere fortalt til Se og Hør.

Også Kapital-redaktør Trygve Hegnar (71) gir prinsessen ros:

«Märtha Louise er ikke gal eller psykotisk. Hun er rett og slett en rå markedsfører», skrev han i en Kapital-leder i februar 2012.

I disse dager er Märtha Louise og englemakker Elisabeth Nordeng (46) aktuelle med boken «Stemmen eller støyen - Om å være tro mot seg selv».

LES OGSÅ: Märtha hevder hun fikk kontakt med Aris avdøde bestemor