Prinsesse Astrid:

Derfor satt hun i rullestol

Dette sier Slottet.

PÅ SLOTTET: Kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, prinsesse Astrid og prinsesse Märtha Louise deltok da kongeparet holdt middag på slottet. Foto: Terje Bendiksby / NTB
PÅ SLOTTET: Kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, prinsesse Astrid og prinsesse Märtha Louise deltok da kongeparet holdt middag på slottet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld inviterte den norske kongefamilien OL- og parautøvere til middag på Slottet i Store spisesal.

Til sammen var det 86 utøvere til stede, i tillegg til kong Harald (85), dronning Sonja (84), kronprins Haakon (48), kronprinsesse Mette-Marit (48), prinsesse Märtha Louise (50) og prinsesse Astrid (90).

Sistnevnte satt i rullestol på bildene som er delt fra middagen. Assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, forteller hvorfor til Se og Hør.

- Prinsesse Astrid brakk lårbenet tidligere i vinter og er under opptrening, sier han, og legger til:

- Det var bakgrunnen for at hun benyttet rullestol i går.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

- Beundringsverdig

Den 90 år gamle prinsessen hylles av Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

- Hun har tidligere brukt å gå med en skinne. Prinsessen viser nok en gang, noe hun har gjort i alle år, at hun står på for Kongehuset, sier Vagle.

Astrid ble som kjent 90 år den 12. februar. Vagle synes det er beundringsverdig at hun fortsatt står på på den måten hun gjør.

Prinsesse Astrid har flere offisielle oppdrag hvert år, er styreleder i Kronprinsesse Märthas Minnefond og har tolv beskytterskap som hun følger opp, heter det på Kongehusets nettsider.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel er vertskap for besøket det norske kronprinsparet har lagt til Stockholm. Første dag med besøk får en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

Videre kommer det fram at hun gjennom sitt virke har lagt særlig vekt på omsorg for de svake i samfunnet og på inkludering av dem som er litt annerledes.

LES OGSÅ: Dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer