«Royalteen»:

Derfor sa Slottet nei

Den norske Netflix-suksessen ønsket å filme inne på Slottet. Søknaden ble avslått.

FIKK IKKE LOV: Netflix-filmen «Royalteen» fikk ikke lov til å filme enkelte scener på slottet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FIKK IKKE LOV: Netflix-filmen «Royalteen» fikk ikke lov til å filme enkelte scener på slottet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye norske Netflix-filmen «Royalteen» har den siste tiden fått mye oppmerksomhet og spalteplass i media.

Nylig ble det kjent at Marius Borg Høibys (25) ekskjæreste, Juliane Snekkestad (27), har gitt kongelige råd i forbindelse med produksjonen.

Det kom frem av rulleteksten, i tillegg til at flere fra produksjonen bekreftet tilknytningen og involveringen overfor Se og Hør.

Nå viser det seg også at produksjonen opprinnelig ønsket å filme enkelte scener inne på det norske slottet - det fikk de imidlertid nei til.

ROYALTEEN: Filmen, som går ut til 190 land, er basert på boken «Arvingen». Reporter: Celina Morken. Video: Kine Falch Vis mer

- Forberedt på nei

- Det er ikke så mange slott i Norge, så når vi vet at det er et par viktige scener i historien som er på et slott, så begynner man jo på toppen. Det var selvfølgelig slottet i Oslo, forteller Per-Olav Sørensen (59), som har regissert filmen sammen med Emilie Beck (31).

Sørensen forteller at det først og fremst dreide seg om at de ville filme scener i salene som til vanlig disponeres til middager når man har gjester på slottet.

- Vi var forberedt på at det ville bli nei, for det er ikke ofte de slipper folk inn, men vi må jo søke, sier han videre.

I tillegg til å filme på innsiden av slottet hadde produksjonen et ønske om å filme at man kjører mot det - med en drone.

- Men vi skjønte etter hvert at det er et sperret område for dronefilming, og man må ha tunge tillatelser fra slottet for å gjøre det. Så da fikk vi ikke lov til det heller.

KJENDISSØNN: Ser du hvem sin sønn som spiller Gunnar i Netflix-filmen «Royalteen»? Video: Rød Løper / Netflix Vis mer

- God begrunnelse

- Hva slags svar fikk dere?

- Det var et skikkelig svar. Det var ordentlig. De hadde møter og det var oppe til diskusjon. Vi fikk en god begrunnelse for det, og den var veldig høflig.

- Har dere forståelse for svaret?

- Ja, absolutt. Det har vi.

Sørensen legger til at det er en fiktiv historie og at det derfor ikke var avgjørende å filme på slottet i Oslo.

Til slutt falt valget på et slott i et annet land.

- Hemmeligheten er at vi dro til Sverige, ler 59-åringen overfor Se og Hør og forklarer at det var lettere å få tilgang på et slott der.

NORSKE «YOUNG ROYALS»: Filmen er basert på boken «Arvingen», og er Netflix sin nye norske satsning. Vis mer

Dette sier Slottet

Se og Hør har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved det kongelige hoff, Guri Varpe, for en kommentar til hvorfor det ble nei til å filme på Slottet.

- Det kongelige hoff mottar en rekke forespørsler om bruk av Det kongelig slott og andre kongelige eiendommer til filminnspillinger og liknende. De aller fleste forespørsler blir det takket nei til. Eiendommene er daglig i aktivt bruk, både som bosted og arbeidsplass, uttaler Varpe.

Angående forespørselen om dronefilming utenfor, sier hun følgende:

- Det er fly- og droneforbud i sentrale deler av Oslo sentrum som overholdes strengt, også over Det kongelige slott.

LES OGSÅ: Åpner opp om vennskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer