«Royalteen»:

Derfor sa Slottet nei

Den norske Netflix-suksessen ønsket å filme inne på Slottet. Søknaden ble avslått.

FIKK IKKE LOV: Netflix-filmen «Royalteen» fikk ikke lov til å filme enkelte scener på slottet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FIKK IKKE LOV: Netflix-filmen «Royalteen» fikk ikke lov til å filme enkelte scener på slottet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye norske Netflix-filmen «Royalteen» har den siste tiden fått mye oppmerksomhet og spalteplass i media.

Nylig ble det kjent at Marius Borg Høibys (25) ekskjæreste, Juliane Snekkestad (27), har gitt kongelige råd i forbindelse med produksjonen.

Det kom frem av rulleteksten, i tillegg til at flere fra produksjonen bekreftet tilknytningen og involveringen overfor Se og Hør.

Nå viser det seg også at produksjonen opprinnelig ønsket å filme enkelte scener inne på det norske slottet - det fikk de imidlertid nei til.

- Forberedt på nei

- Det er ikke så mange slott i Norge, så når vi vet at det er et par viktige scener i historien som er på et slott, så begynner man jo på toppen. Det var selvfølgelig slottet i Oslo, forteller Per-Olav Sørensen (59), som har regissert filmen sammen med Emilie Beck (31).

Sørensen forteller at det først og fremst dreide seg om at de ville filme scener i salene som til vanlig disponeres til middager når man har gjester på slottet.

- Vi var forberedt på at det ville bli nei, for det er ikke ofte de slipper folk inn, men vi må jo søke, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.