Prinsesse Madeleine:

Derfor reiser hun hjem til jul

Det er ikke bare koselige tradisjoner som sørger for at prinsesse Madeleine reiser halve jorden rundt.

REISER HJEM TIL JUL: Prinsesse Madeleine tar med seg familien til Sverige nå i desember. Det er ikke helt uten grunn. Foto: NTB scanpix
REISER HJEM TIL JUL: Prinsesse Madeleine tar med seg familien til Sverige nå i desember. Det er ikke helt uten grunn. Foto: NTB scanpix Vis mer

I august ble det kjent at prinsesse Madeleine (36) hadde bestemt seg for å forlate Sverige nok en gang. Tidligere har hun bodd i London sammen med ektemannen Chris O'Neill (44), men denne gangen bestemte paret seg for å ta med barna til solfylte Florida.

«Prinsesse Madeleine og herr Christopher O'Neill planlegger i høst å flytte til Florida i USA for en tid framover. Tidspunktet og muligheten passer familien bra, da barna fortsatt er i førskolealder», skrev slottet den gang.

Se dette innlegget på Instagram

Happy Halloween 👻🎃

Et innlegg delt av Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden)

Paret har de tre barna prinsesse Leonore (4), prins Nicolas (3) og prinsesse Adrienne (ni md.), som alle selvsagt har fått være med på den artige reisen.

Selv om de nå lever et helt annet liv enn slektningene i Sverige, kunne hoffet denne uken kunngjøre at familien på fem har bestemt seg for å feire jul i hjemlandet.

GODE MINNER: Den svenske kongefamilien, med prinsesse Madeleine på høyre flanke, fanget i et avslappet øyeblikk under den årlige jule- og nyttårsfotograferingen i 1999. Foto: NTB scanpix
GODE MINNER: Den svenske kongefamilien, med prinsesse Madeleine på høyre flanke, fanget i et avslappet øyeblikk under den årlige jule- og nyttårsfotograferingen i 1999. Foto: NTB scanpix Vis mer

Feirer jul og mamma

Det er imidlertid ikke bare julefeiringen som sørger for at prinsessen nå vender hjem, skriver Expressen.

- Hun ser veldig frem mot dette, kan hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, fortelle til avisen.

Madeleine har ikke vært i Sverige siden de pakket koffertene og satte kursen mot USA. Det skapte blant annet overskrifter da det ble kjent at hun ikke hadde planer om å delta på Nobelfesten i Stockholm - der hennes søster, kronprinsesse Victoria (41), for øvrig stjal showet.

Slottets begrunnelse har vært at paret ønsker å ta vare på vesle prinsesse Adrienne, som kom til verden tidligere i år. Nå setter de imidlertid kursen for Stockholm, og har planer om å bli der over julen. Det er ikke bare på grunn av den koselige familiehøytiden at de setter seg på flyet.

- Prinsessen kommer hjem den 18. desember, da det arrangeres et seminar på Oscarsteatern der dronningens stiftelser kommer til å hylle henne, forteller Thorgren.

TRADISJONSRIKT: Den svenske kongefamilien pleier å feire jul sammen. Her er kongen og dronningen fotografert med barna i 1982. Silvia har Madeleine på armen, mens Victoria og Carl Philip står i forgrunnen. Foto: NTB scanpix
TRADISJONSRIKT: Den svenske kongefamilien pleier å feire jul sammen. Her er kongen og dronningen fotografert med barna i 1982. Silvia har Madeleine på armen, mens Victoria og Carl Philip står i forgrunnen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Naturlig å reise hjem nå

Lille julaften fyller dronning Silvia 75 år, og det går selvsagt ikke upåaktet hen i Sverige. Derfor ønsker stiftelsene hun jobber med å hylle henne og hennes filantropiske arbeid.

Datteren vil derfor naturligvis være til stede på den store dagen, sammen med andre prominente medlemmer av familien som kong Carl Gustaf, kronprinsesse Victoria og prins Carl Philip.

Det blir nok koselig å komme hjem til både mammas bursdag og julen. De skal feire på Drottningholm, der de har pleid å ha blant annet tilbringe julaften tidligere. Prinsesse Madeleine har tidligere uttalt at hun har hjemlengsel, og at hun ofte snakker med familien på FaceTime.

- De trives godt der de bor, men akkurat i julen er det tradisjon å møte familie og venner. Det kjennes naturlig for henne å reise hjem nå, forteller informasjonssjefen.

Kan bli forbanna

Kongehusekspert i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, har tidligere fortalt at prinsessen virker noe rotløs - fordi hun beveger så mye på seg.

- Det kan virke som prinsesse Madeleine er en rotløs sjel som har vansker for å slå seg til ro. Etter det opprivende bruddet med sin utro eksforlovede Jonas Bergstöm flyktet hun til Miami hvor hun søkte tilflukt hos familien Parnevik. Nå er hun tilbake i Florida, etter å ha bodd i New York, London og Sverige, sa han, og fortsatte:

TRIVES: Prinsesse Madeleine blir ofte fotografert ute på tur med barna i Miami. Foto: NTB scanpix
TRIVES: Prinsesse Madeleine blir ofte fotografert ute på tur med barna i Miami. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Svenskene var ikke blide da prinsesse Madeleine flyttet til New York, hvor hun også fødte prinsesse Leonore. Men etter at familien flyttet til London og Madeleine oftere var å se på representasjonsoppdrag i hjemlandet har populariteten økt. Jeg frykter at svenskene igjen blir forbanna på prinsesse Madeleine.

Forlot London i mai

Avgjørelsen om å reise til USA kom i kjølvannet av at paret tidligere i år bestemte seg for å forlate London. De bodde i en leilighet i nærheten av Sloane Street, Knightsbridge og Belgravia, men den hadde blitt for liten. Ifølge Expressen var derfor familien på flyttefot.

London-leiligheten var ifølge den svenske avisen på hele 261 kvadrat, og leieprisen er over 40 000 svenske kroner i uka.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Det virket imidlertid å være for lite for en familie på fem. Det var først i 2015 at paret valgte å flytte til London, etter å ha bodd i New York og en kort periode i Sverige. Huset de flyttet fra i London hadde tre etasjer, og var i ferd med å bli renovert da de flyttet inn i det.

Utleieren ba om hele 170 000 kroner i måneden for leiligheten i det svindyre området. Eiendomseksperter har uttalt at London-strøket de flyttet fra er bebodd av den internasjonale eliten, og at det er et av de dyreste områdene i verden.

- Veldig søt

Det var 9. mars at den svenske prinsessen og ektemannen Chris O'Neill ønsket sitt tredje barn velkommen. Fra før har ekteparet datteren Leonore (4) og sønnen Nicolas (3).

Adriennes første møte med offentligheten skjedde allerede dagen etter fødselen, da pappa Chris delte det første bildet av den nyfødte babyen på det svenske kongehusets nettsider.

- Hun er veldig søt. Jeg kan ikke si mer enn det, vi har ikke sett øyenfargen ennå. Hun har mer hår enn Nicolas. Svart hår. Hun er søt, sa han til oppmøtt presse like etter fødselen, ifølge Aftonbladet.

Prinsesse Madeleine er en aktiv Instagram-bruker, og deler stadig glimt fra barnas hverdag på Instagram. Trebarnsmoren har delt flere bilder av sin yngste smårolling de siste månedene, deriblant fra en stall tre uker etter fødselen.

Fikk fødselskritikk

I slutten av april benyttet hun også anledningen til å takke det svenske folk for alle lykkønskninger.

- Tusen takk for all vennlighet som har blitt vist i forbindelse med fødselen av vår yngste datter Adrienne, skrev hun på Facebook den gang, sammen med et bilde av seg selv, ektemannen og babyen - samt ett i farger som tydelig viser fram barnets fjes.

Prinsesse Adrienne - eller Adrienne Josephine Alice, hertuginne av Blekinge - ble døpt i Stockholm i sommer.

Madeleine skapte for øvrig storm like etter fødselen av sitt tredje barn, da enkelte mente hun hadde fått særbehandling på sykehuset i Stockholm.

Kritikken gikk på at prinsessen skal ha rappet plassen fra andre fødende kvinner på sykehuset, og beskyldningene var såpass krasse at det svenske hoffet så seg nødt til å kommentere påstandene.

- Den informasjonen jeg har, er at mange steder (sykehus, journ.anm.) var tilgjengelige rundt fødselen til prinsesse Madeleine og hun tok ingen andres plass. Prinsessen dro på sykehuset for å føde sitt barn, slik alle mødre har rett til å gjøre, sier det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorngren, ifølge Expressen.

Videre skrev avisen at prinsessen fikk en spesiell prioritering da hun ankom sykehuset, men ifølge sykehuset ble ingen fødende kvinner henvist til andre sykehus på grunn av henne.

LES OGSÅ: Ser du hvem som mangler på bildet?