Prinsesse Madeleine av Sverige og Chris O'Neill:

Derfor nektet han å ta imot prinsetittelen

Forretningsvirksomhet ble viktigere enn offisielle oppdrag.

EN PRINSESSE OG HENNES MANN: Chris O'Neill kunne valgt å bli prins av Sverige. Det hadde han derimot ingen intensjon om. Tittelen ville sørget for at han måtte gi opp mye. Foto: NTB scanpix
EN PRINSESSE OG HENNES MANN: Chris O'Neill kunne valgt å bli prins av Sverige. Det hadde han derimot ingen intensjon om. Tittelen ville sørget for at han måtte gi opp mye. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den 25. oktober 2012 fikk svenskene en lykkelig beskjed. Prinsesse Madeleine (35) hadde forlovet seg med finansmannen Christopher O'Neill (43), og ferskt blod skulle etter alt å dømme bli en del av det svenske kongehuset.

Det skulle bli de to til slutt. Bryllupet sto den 8. juni i 2013, og paret har siden den gang fått to barn. Deres tredje er ventet våren 2018. De har byttet mellom å bo i Stockholm, New York og London, men lever i all hovedsak et ganske normalt familieliv.

De kunne tatt på seg langt flere offisielle oppdrag eller valgt å gjøre som prins Carl Philip (38) og prinsesse Sofia (33), men en lav profil har vært bevisst fra starten av.

I et sjeldent intervju snakker nå O'Neill ut om hvorfor han valgte å ikke ta prinsetittelen da han giftet seg med Sveriges prinsesse.

Nektet tittel

Det er magasinet King som har tatt en prat med finansmannen. Svenske Expressen har gjengitt deler av intervjuet, der Chris omtales som «kongehusets best bevarte hemmelighet».

- Jeg har jo truffet kvinnen i mitt liv, kvinnen jeg elsker. Men det er jo klart at det har sine slitsomme sider å være gift med en prinsesse. Det har gjort livet mer komplisert, av åpenbare grunner, forteller tobarnsfaren.

Chris ble født i London, til amerikanske foreldre, på midten av 1970-tallet. Faren hans var investor, og sønnen skulle fort gå i familiens fotspor. Han har blant annet jobbet som finansrådgiver for rike klienter, noe han tjente gode penger på i sin tid.

FIRE BLIR TIL FEM: Familien på fire er til vanlig bosatt i London, men barn nummer tre skal allikevel bli født i Sverige. Her er familien avbildet under kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring. Foto: Sören Andersson / NTB Scanpix
FIRE BLIR TIL FEM: Familien på fire er til vanlig bosatt i London, men barn nummer tre skal allikevel bli født i Sverige. Her er familien avbildet under kronprinsesse Victorias 40-årsfeiring. Foto: Sören Andersson / NTB Scanpix Vis mer

Da han møtte Madeleine, måtte han derimot velge. Som inngift i et kongehus, må man som regel velge bort sitt tidligere liv til fordel for det nye. O'Neill bestemte seg fort for at det ikke var noe valgmulighet.

Han sier at han hadde en samtale med Sveriges konge og dronning, der han bestemte seg for å ikke ta prinsetittelen til navnet sitt. Han ville heller fortsette som forretningsmann.

- Utfordringen har vært å kombinere Madeleines offisielle oppdrag og hennes verdighetsarbeid med min jobb. Da vi bodde i New York var ikke det det enkleste. Vi flyttet derfor til London. Litt på grunn av min jobb, men minst like motiverende for Madeleine - som nå var nærmere Sverige, forteller han.

Selv om Chris ikke har tittelen prins, skal han offisielt sett tituleres som «Herr Christopher O'Neill». Han har også valgt å forbli amerikansk statsborger, og får derfor heller ikke tittel som hertug.

Reiser hjem

Det var i slutten av august at det lykkelige paret, bestående av en prinsesse og en «normal» mann, annonserte at de ventet sitt tredje barn. De har vært relativt stille om graviditeten, men tidligere år kom meldingen om at de har bestemt seg for at deres tredje barn skal fødes i Sverige.

«Prinsesse Madeleine og herr Christopher O'Neill har besluttet at deres tredje barn skal fødes i Sverige. Prinsessen ankommer Sverige i midten av februar. Fødselen er beregnet til mars 2018», het det i en pressemelding fra hoffet.

I pressemeldingen står det dessuten at prinsesse Madeleine og ektemannen kommer til å dekke de økonomiske kostnadene som følger med fødselen selv. Dette fordi familien ikke er folkeregistrert i Sverige, ettersom de altså har bosatt seg i London.

Parets første barn, prinsesse Leonore (3), ble født i New York - noe som skapte krass kritikk i Sverige. Kun 16 måneder senere kom lillebror prins Nicolas (2) til verden i mammas hjemby Stockholm.

Da prins William (35) og hertuginne Kate (36) kom til Sverige i slutten av januar, måtte Madeleine utebli fra møtet, grunnet sin graviditet. Ifølge Aftonbladet måtte prinsesse Madeleine også avlyse Nobel-festen i desember på grunn av smerter. ​

LES OGSÅ: Madeleine slår tilbake mot kritikken av ektemannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer