Prins Henrik av Danmark:

Derfor nekter prins Henrik å begraves ved siden av sin kone

Protesterer på prinsetittelen til det siste. Får slakt av norsk kongeekspert.

SETTER FOTEN NED: Prins Henrik vil ikke begraves ved siden av sin kone som planlagt. Han føler seg nemlig ikke likeverdig behandlet. Foto: NTB Scanpix
SETTER FOTEN NED: Prins Henrik vil ikke begraves ved siden av sin kone som planlagt. Han føler seg nemlig ikke likeverdig behandlet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Danskenes prins Henrik (83), dronning Margrethes (77) ektemann, går sjelden stille i gangene.

Ved flere anledninger har den pensjonerte prinsegemalen, som tidligere har skapt overskrifter om alt fra øldrikking, sydenturer og kvinnediskriminerende utsagn, uttrykt stor misnøye over å aldri bli titulert som konge - og dermed leve «i skyggen av sin kone».

Og han gir seg ikke med det første. Faktisk tar han med seg tittel-protesten i graven.

Vil begraves alene

Det danske kongehusets kommunikasjonssjef, Lene Balleby, bekrefter overfor danske BT at prins Henrik ikke skal begraves ved siden av sin kone på ekteparets planlagte gravsted ved Roskilde Domkirke, slik det egentlig var tenkt.

- Det er ingen hemmelighet at prinsen i mange år har vært utilfreds med sin rolle og tittel. Prinsens beslutning er en konsekvens av at han ikke er blitt likeverdig behandlet i forhold til sin ektefelle, sier Balleby til avisa.

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, slakter Henriks beslutning.

- Prins Henrik slutter visst aldri å sjokkere og lage skandale, og setter sin hustru i forlegenhet for all verden, skriver han i en SMS til Dagbladet, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer