JOBBSØKENDE? Mange sperret øynene opp da Prins Daniel møtte på arbeidsformidlingen i Solna. Foto: All Over Press Patrik Österberg
JOBBSØKENDE? Mange sperret øynene opp da Prins Daniel møtte på arbeidsformidlingen i Solna. Foto: All Over Press Patrik ÖsterbergVis mer

Derfor møtte prins Daniel på Arbeidsformidlingen

Nei - dette var ingen 1. april-spøk.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel er langt fra arbeidsledige, men likevel sperret mange arbeidssøkende svensker øynene opp da det svenske kronprinsparet troppet opp på sitt lokale arbeidskontor i Solna utenfor Stockholm tirsdag 1. april.

Det var imidlertid ingen første april-spøk, for kronprinsparet skulle verken melde seg arbeidsledig eller søke ny jobb, de skulle få et innblikk i hvordan etableringsvirksomheten fungerte nasjonalt og lokalt.

Det svenske kronprinsparet tok seg også god tid til å snakke med nye arbeidssøkende.

På samme måte som kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit også besøker ulike offentlige kontorer, etater og frivillige organisasjoner er dette en del av «Kongeskolen», å forberede seg på en framtidig gjerning som konge og dronning i landet.

Det er da viktig å ha førstehåndskjennskap til både smått og stort, og gjennom disse besøkene får de oppdatert kunnskap, i tillegg gir det ofte også anerkjennelse til en stor gruppe mennesker som har utfordringer i livet.

LES OGSÅ: Viste fram Estelle på navnedagen