Fyrstinne Charlene:

Derfor måtte hun operere

Fyrstinne Charlene avslører hvordan hun ble alvorlig syk i Sør-Afrika.

ALVORLIG SYK: Fyrstinne Charlene ble svært syk under en reise til Sør-Afrika i mai. Her er hun med ektemannen fyrst Albert. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
ALVORLIG SYK: Fyrstinne Charlene ble svært syk under en reise til Sør-Afrika i mai. Her er hun med ektemannen fyrst Albert. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Publisert

Fyrstinne Charlene (43) av Monaco har den siste tiden vært tvunget til å oppholde seg i hjemlandet Sør-Afrika på grunn av alvorlig sykdom. Fyrstinnen var på reise på Afrikas sørkyst i mai, da hun ble lagt inn på sykehus og operert for en infeksjon i øre, nese og hals.

Charlene får ikke lov til å fly etter operasjonen, og har derfor måtte bli værende i Sør-Afrika. Sykeleiet førte også til at hun ikke fikk feiret ti års bryllupsdag sammen med ektemannen fyrst Albert (63) tidligere i juli.

43-åringen har nå vært i utlandet i snart to måneder, og i et nytt intervju med den sørafrikanske nyhetskanalen News24 forteller hun mer om hvordan det står til med helsen.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Avslører årsaken

I intervjuet forteller hun for første gang om årsaken til at sykdomsleiet, som senere krevde både sykehusinnleggelse og operasjon. Fyrstinnen pådro seg infeksjonen etter å ha gjennomgått et bihuleløft og en beintransplantasjon i forkant av reisen, røper hun overfor News24.

Et sinusløft innebærer at man løfter bihulene i overkjeven slik at kjevebeinet får økt høyde og tannimplantater kan settes inn. Charlene innså imidlertid ikke at det hadde oppstått en infeksjon etter inngrepet før hun fikk fryktelige smerter i ørene - og derfor oppsøkte en spesiallege.

I intervjuet røper hun også at hun ikke kan fly hjem til Monaco på nåværende tidspunkt, fordi ørene hennes ikke vil tåle trykkforskjellen som oppstår i luften.

43-åringen forteller også at hun savner ektemannen og tvillingene Jaques og Gabriella (6), men at hun trøster seg med at de planlegger å snart komme og besøke henne i Sør-Afrika.

Delte bilder

At fyrstinne Charlene har oppholdt seg så langt unna ektemannen og de to barna, har ført til en rekke rykter om problemer i ekteskapet for Monacos regentpar. Det valgte imidlertid Charlene å selv slå tilbake imot.

I forrige uke avslørte hun at det hadde vært tøft å lese ryktene om sitt eget ekteskap i pressen.

- Det har vært en svært vanskelig tid for meg. Jeg savner min mann og mine barn utrolig mye. Det som har vært tyngst, som legeteamet sa, var at jeg ikke fikk reise hjem til vår ti års bryllupsfeiring, sa Charlene i et intervju med Channel24, gjengitt av Billedbladet.

- Fyrst Albert er min klippe, min styrke og uten hans kjærlighet og støtte ville jeg ikke ha kommet meg gjennom disse smertefulle månedene, sa hun videre.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

- Fantastisk støtte

Som nevnt gikk 43-åringen glipp av bryllupsdagen nylig. Overfor People fortalte hun at dette var første gang de ikke feiret den store dagen sammen, noe som ifølge henne var tungt og trist.

- Men Albert og jeg hadde ikke noe annet valg enn å følge instruksjonene fra legeteamet, selv om det var ekstremt vanskelig. Han har vært en fantastisk støtte for meg, fortalte hun.

Fyrstinnen får ikke lov til å reise mens hun kommer seg etter operasjonen. Fyrstedømmet opplyste til magasinet at 43-åringen vil bli værende i Sør-Afrika på ubestemt tid ettersom hun fortsatt må gjennom en rekke prosedyrer.

- Mine daglige samtaler med Albert og barna hjelper meg med å holde motet oppe, men jeg savner veldig å være nær dem. Jeg var så heldig at de besøkte meg i Sør-Afrika, og det var fantastisk å se dem. Jeg kan ikke vente med å treffe dem igjen, sa tobarnsmoren videre i uttalelsen.

Fyrst Albert og deres to felles barn reiste for å besøke Charlene i starten av juni. De planlegger å besøke henne igjen om kort tid, opplyste fyrstepalasset til People.

LES OGSÅ: Overrasker med forlovedens ekskone

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer