Den britiske kongefamilien

Derfor må prinsen gå i shorts

Han trosser vinterkulden med bare knær, og det skyldes ikke en trassig 4-årings klesvalg – snarere tvert imot.

DEN BRITISKE KONGEFAMILIEN: Prins Louis viste seg sammen med familien første juledag. Men hvorfor var han ikledd shorts? Foto: NTB
DEN BRITISKE KONGEFAMILIEN: Prins Louis viste seg sammen med familien første juledag. Men hvorfor var han ikledd shorts? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Høytider går hånd i hånd med tradisjoner – og det samme gjør den britiske kongefamilien. På Sandringham-godset som tilhører kongefamilien, går de sin årlige tur første juledag.

Prins William og prinsesse Kate hadde selskap av sine tre barn, prins George (9), prinsesse Charlotte (7) og prins Louis (4), som alle var kledd i pent tøy, lakksko og kåper for anledningen.

STJAL SHOWET: Prins Louis stjal oppmerksomheten på balkongen. Vis mer

Til tross for vinterkulden, var yngsteprinsen Louis kun ikledd shorts og knestrømper da han markerte sin aller første «Christmas Day Walk».

Det britiske kongehuset blir fotografert så snart de viser seg utendørs, og at alles øyne er rettet mot dem, gjør at observante seere har reagert på 4-åringens klesvalg denne kjølige juledagen på Englands østkyst.

Lang tradisjon

Vi er mange som fryser bare av tanken på shorts om vinteren. Men den britiske prinsen kan ikke annet enn å avfinne seg med tanken.

Det var storebror prins George også nødt til da han var yngre:

PRINS GEORGE I SHORTS: Tradisjon tro sier at de unge britiske prinsene skal være kledd i knestrømper og shorts, uansett årstid. Foto: NTB
PRINS GEORGE I SHORTS: Tradisjon tro sier at de unge britiske prinsene skal være kledd i knestrømper og shorts, uansett årstid. Foto: NTB Vis mer

Det britiske kongehuset har som kjent en streng etikette som kongefamilien er forpliktet til å følge. Det viser seg at det å gå i shorts handler om en gammel tradisjon i England.

Det er en typisk britisk greie å kle de yngste guttene i shorts, skal vi tro ekspert på etikette, William Hanson. Han delte sin kunnskap om temaet for noen år tilbake da prins George ble sett i shorts ved juletider.

Langbukser er for eldre gutter og menn, mens shorts på de yngste guttene er en av de stille klassemarkørene i England.

FØRESTE OPPTREDEN: Prins Louis gjorde sin første TV-opptreden. Og det med selveste David Attenborough. Vis mer

Tradisjoner i endring – og ikke i endring

Er små gutter kledd i langbukser, regnes det som middelklasse. Det er urbant. «Ingen adel eller kongelig med respekt for seg selv ville ønsket å bli sett på som suburban,» poengterer Hanson.

Han legger til at tidene endres – sakte, men sikkert – og forklarer at det er typisk for overklasse-familier å holde på de gamle tradisjonene, og det bidrar til at de skiller seg ut fra resten av samfunnet.

Vi håper bare lille prins Louis har klart å holde seg frisk i kulden.

Denne saken ble først publisert på KK.no

GLEMTE SEG: Prins William glemte i et kort sekund hva kongelig protokoll er. Video: AP Vis mer

LES OGSÅ: - Du bør passe deg!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer