<strong>MÅ FORSVARE SEG:</strong> I et nytt intervju med den britiske tabloidavisen Daily Mail forklarer hertuginne Meghans far, Thomas Markle, hvorfor han valgte å lekke det private brevet fra datteren. Foto: NTB Scanpix
MÅ FORSVARE SEG: I et nytt intervju med den britiske tabloidavisen Daily Mail forklarer hertuginne Meghans far, Thomas Markle, hvorfor han valgte å lekke det private brevet fra datteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Thomas Markle:

Derfor lekket han Meghans private brev

- Jeg må forsvare meg.

Publisert

Forrige uke ble det kjent at prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) hadde bestemt seg for å saksøke avisen Mail on Sunday, som følge av en langvarig konflikt.

Det hele bunner i at avisen publiserte et privat brev hertuginnen hadde skrevet til faren, Thomas Markle (75), i februar.

Brevet skal ha inneholdt en bønn fra Meghan til sin far om å holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet. Etter at nyheten om søksmålet ble kjent, har hertuginne Meghans far ikke uttalt seg - før nå.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Syntes det var sårende

Overfor Daily Mail forklarer 75-åringen bakgrunnen for hvorfor han valgte å lekke deler av brevet fra datteren til pressen. Til avisen forteller Thomas at han følte seg tvunget til å dele utdrag fra brevet han fikk fra Meghan, kort tid etter bryllupet mellom sistnevnte og prins Harry i mai 2018.

Til avisen opplyser 75-åringen at han lekket brevet etter en artikkel i People hvor flere som hevdet å være blant hertuginnens nærmeste venner, lekket deler av det som sto i brevet.

- Etter bryllupet skrev hun et brev til ham. Hun skrev: «Pappa, jeg er knust. Jeg elsker deg. Jeg har bare en pappa. Vær så snill og slutt å bruke meg i pressen, så vi kan fikse forholdet vårt». Hver gang mennesker rundt henne må faktasjekke det han slenger ut i pressen, er det vondt for henne, sa kilden til People den gang.

<strong>DEN GANG DA:</strong> Her er Thomas Markle avbildet med datteren, hertuginne Meghan, da hun var barn. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Her er Thomas Markle avbildet med datteren, hertuginne Meghan, da hun var barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre mener Thomas at brevet ble presentert på en måte som satte ham i et dårlig lys, og at innholdet ble feilaktig fremstilt. Slik han ser det, var nemlig ikke brevet en utstrakt hånd fra datteren med håp om å reparere forholdet.

- Jeg har rett til å forsvare meg selv, forteller 75-åringen til avisen, og fortsetter:

- Jeg ga bare ut deler av brevet fordi andre deler var så vonde. For meg virket ikke brevet kjærlig. Jeg syntes det var sårende, fortsetter Meghans far, og legger til at brevet føltes som en siste avskjed.

Mener brevet var et siste farvel

Meghans venn hevdet også at Thomas svarte på datterens brev ved å spørre om de kunne ta et bilde sammen. Han fortalte imidlertid senere til Daily Mail at intensjonen bak bildeforespørselen ble feiltolket.

- Da Doria (hertuginne Meghans mor, journ.anm.) ble fotografert sammen med Meghan og Harry for første gang viste det at hun var en del av familien. Jeg vil ikke ha noe bilde av andre grunner enn at hvis vi viser harmoni, da vil pressen ta et steg tilbake, sa han til tabloidavisen i februar.

Helt siden romansen mellom prins Harry og hertuginne Meghan ble kjent, har Thomas Markle vært litt av en urokråke. Han har til stadighet uttalt seg om det ødelagte forholdet med datteren, og om at han føler seg urettferdig behandlet.

Etter at hertugparet fikk sønnen Archie Mountbatten-Windsor i mai, har den vesle krabaten blitt et av verdens mest omtalte barn, og det har blitt skrevet opp og ned om hertugparets sønn i internasjonale medier. Mens den britiske kongefamilien får ta del i Archies liv, får imidlertid Thomas Markle ikke være en del av det.

Ønsker å møte barnebarnet

Dette førte til at han i september gikk atter en gang ut i mediene, i et stort intervju med Daily Mail. Til avisen fortalte hertuginnens far at han var lei seg og han følte seg sveket.

- Hvorfor får jeg ikke møte mitt barnebarn?, spurte han i avisen.

- Jeg skulle ønske at de kunne sende et bilde av Archie til meg, så jeg kunne rammet det inn og hengt det på veggen ved siden av et bilde av Meghan. Er det ikke det enhver bestefar ville gjort? Jeg vil gjerne vite om han har den kjente Markle-nesen, fortsatte han til storavisen.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Videre fortalte den knuste bestefaren at han sendte et bursdagskort til Meghan, i forbindelse med bursdagen hennes i august. Han visste derimot aldri om det kom frem til henne.

- Jeg sendte kortet gjennom hennes økonomiske rådgiver her i Los Angeles, men har aldri fått noe respons. Jeg aner ikke om hun har mottatt det, sa han i intervjuet.

LES OGSÅ: Ansetter Hollywood-team for å redde omdømmet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer