Derfor kommer prins Daniel alene

Prins Daniel kommer alene til Ari Behns bisettelse fredag.

<strong>KOMMER ALENE:</strong> Svenske Aftonbladet skriver at prinsesse Estelle har skadet seg på skiferie, og at prins Daniel derfor kommer uten kona kronprinsesse Victoria i Ari Behns bisettelse fredag. Foto: NTB Scanpix
KOMMER ALENE: Svenske Aftonbladet skriver at prinsesse Estelle har skadet seg på skiferie, og at prins Daniel derfor kommer uten kona kronprinsesse Victoria i Ari Behns bisettelse fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at kronprinsesse Victoria (42) ikke kommer til å være til stede i Aris bisettelse fredag, men at ektemannen prins Daniel (46) drar alene.

Nå skriver Aftonbladet at årsaken er at prinsesse Estelle (7) har skadet seg i skibakken, og at kronprinsessen derfor må bli hjemme med dattera. Ifølge avisen har den lille prinsessa pådratt seg et brudd i leggbenet under en skiferie i Alpene og er å gipset.

- Hun er gipset, men har det ellers bra sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Aftonbladet.

Hun bekrefter videre at det skal dreie seg om et brudd i leggbenet.

<strong>BRAKK BENET:</strong> Prinsesse Estelle skal ha pådratt seg et brudd i benet under en skiferie og er nå gipset. Foto: Linda Broström / Det svenske kongehuset
BRAKK BENET: Prinsesse Estelle skal ha pådratt seg et brudd i benet under en skiferie og er nå gipset. Foto: Linda Broström / Det svenske kongehuset Vis mer

Kommer alene

Selv om altså kronprinsesse Victoria må bli hjemme med dattera, er det ikke overraskende at prins Daniel likevel kommer for å overvære Aris bisettelse.

Daniel og kronprinsesse Victoria var, ifølge kongehusekspert Jenny Alexandersson i Aftonbladet, nære venner av Ari Behn og prinsesse Märtha Louise (48).

- Victoria satte stor pris på Ari Behn. De kom ofte på besøk, og barna deres har hengt mye sammen. Også vår kongefamilie er i sorg, uttalte kongehusekspert Margaretha Thorgren til NRK.

Kort tid etter at Ari Behns tragiske dødsfall ble kjent 1. juledag, kom kronprinsesse Victoria og prins Daniel med en offisiell uttalelse.

- Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om Ari Behns bortgang. Vi kommer til å minnes Ari som det varme, hjertelige og spirituelle mennesket han var. Det var en ære å kjenne Ari. Våre tanker går til hans døtre og familie, sa kronprinsparet, ifølge Expressen.

<strong>SØRGER:</strong> Også den svenske kongefamilien sørger over Ari Behns dødsfall. Her er han og prinsesse Märtha Louise under kong Carl Gustafs 70-årsdag på Stockholms slott i 2016. TIl venstre dronning Silvia. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB Scanpix
SØRGER: Også den svenske kongefamilien sørger over Ari Behns dødsfall. Her er han og prinsesse Märtha Louise under kong Carl Gustafs 70-årsdag på Stockholms slott i 2016. TIl venstre dronning Silvia. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB Scanpix Vis mer

Også kong Carl Gustaf (73) kom med sine kondolanser.

- Vi har mottatt beskjeden om Ari Behns tragiske bortgang. I mange år kjente vi ham som en del av den norske kongefamilien, som står oss nær. Våre tanker går til hans nærmeste.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som tok sitt eget liv første juledag. Vis mer

Ventet stort oppmøte

Det er ventet et stort oppmøte både i og utenfor Oslo domkirke i forbindelse med bisettelsen i morgen, blant disse en rekke prominente gjester. Slottet har ennå ikke ønsket å svare på hvem fra kongefamilien som vil være til stede i bisettelsen.

Se og Hør vil ha en direktesending fra bisettelsen, gjennom NRK 1, og vil i forkant også ha direktesending utenfor Oslo domkirke.

Familiens talsmann, Geir Håkonsund, har tidligere opplyst til Se og Hør at familie, venner og de som sto han nær vil arrangere Aris bisettelse i tråd med det han selv ønsket.

Torsdag kunne Håkonsund videre opplyse om at det vil bli musikalske innslag, salmer og bønn, i tillegg at familiemedlemmer vil lese minneord om Ari.

LES OGSÅ: Kjæresten med rørende hyllest etter dødsfallet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer