Prins Philip er død:

Derfor kommer ikke Meghan i begravelsen

Prins Harry vil være til stede - uten kona.

KOMMER IKKE: Mens Prins Harry reiser for å ta farvel med bestefaren, blir hertuginne Meghan hjemme. Foto: Beretta/Sims/REX/NTB
KOMMER IKKE: Mens Prins Harry reiser for å ta farvel med bestefaren, blir hertuginne Meghan hjemme. Foto: Beretta/Sims/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ble det kjent at prins Harry (36) vil reise fra USA for å delta i bestefaren, prins Philips, begravelse, som vil finne sted i St Georges kapell i Windsor neste lørdag, 17. april, klokka 16.00 norsk tid.

Prinsen, som er ektemannen til dronning Elizabeth (94), gikk som kjent bort fredag, 99 år gammel.

Mens det ble bekreftet at prins Harry vil returnere til Storbritannia, var det ikke kjent om han ville få selskap av sin gravide kone hertuginne Meghan (39).

Blir hjemme

Nå kan imidlertid en talsperson for paret fortelle at Meghan ikke blir å se i den kongelige begravelsen etter råd fra legen sin. Duoen venter som kjent ei lita jente til sommeren, og 39-åringen har derfor fått beskjed om at det ikke er lurt å reise så seint i svangerskapet, skriver People.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

Da hertugparet av Sussex lot seg intervjue at Oprah Winfrey tidligere i år, kunne paret altså røpe at deres kommende barn er ei lita jente, som er venta til sommeren.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, tror at Meghans fravær naturligvis vil føre til reaksjoner og spekulasjoner.

- Vi vet ikke eksakt når Meghan skal føde, bare at det er til sommeren. For alt vi vet er det tidlig på sommeren, og en så lang reise som høygravid er ikke særlig bra. Her skal hun også ha fått råd fra legen sin om å avstå fra å reise, sier Vagle, og fortsetter:

- Så kommer det garantert til å bli spekulasjoner rundt om dette er den egentlige grunnen, men her tror jeg vi må stole på at de gjør det som er tryggest og best for henne i svangerskapet.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Harry og Meghan er ifølge kongehuseksperten fullstendig klare over at hennes fravær vil føre til kritikk og spekulasjoner med tanke på turbulensen som har vært mellom paret og familien det siste året.

- Men for dem ble det likevel et riktig valg, mener Vagle.

Sørgeperiode

Lørdag kom det fram at arrangementet i forbindelse med prins Philips bortgang vil feire et liv i tjeneste og gjenspeile prins Philips ønsker. Ifølge den kongelige kommentatoren Joe Little ønsket prinsen en mer tilbaketrukken begravelse, uten all «pomp og prakt».

Planleggingen av prinsens begravelse startet allerede fredag, kort tid etter at den nasjonale sørgeperioden startet. Den varer i åtte dager. I disse dagene vil dronninga avstå fra å utføre noen kongelige plikter. Alle statsforhold vil også bli satt på pause.

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer

Etter de åtte dagene forventes det en ytterligere sørgeperiode for de kongelige - nærmere bestemt i 30 dager. Gardister vil også bli sett med svarte armbånd på uniformene sine i denne perioden.

LES OGSÅ: Klagestorm etter prinsens dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer