Prins Harry og hertuginne Meghan:

Derfor kommer de trolig ikke til å få flere barn

Prins Harry har allerede hintet om at to barn er mer enn nok.

MEGHAN GRAVID: Prins Harry og Meghan har fått to barn, og trolig er det slutt på å utvide familien. Foto: NTB
MEGHAN GRAVID: Prins Harry og Meghan har fått to barn, og trolig er det slutt på å utvide familien. Foto: NTB Vis mer
Publisert

På formiddagen den fjerde dagen i juni i år, ble prins Harry (36) og kona hertuginne Meghan (39) foreldre til en liten jente.

Parets datter ble født på Santa Barbara Cottage Hospital i California, ikke langt unna der ekteparet og sønnen Archie (2) bor.

FORELSKET: Meghan og Harry har vært kjærester siden 2016. Nå fem år senere har de giftet seg. fått to barn og flyttet til USA. FOTO: NTB
FORELSKET: Meghan og Harry har vært kjærester siden 2016. Nå fem år senere har de giftet seg. fått to barn og flyttet til USA. FOTO: NTB Vis mer

Hun har fått navnet Lilibet Diana Mountbatten-Windsor - og er dermed oppkalt etter sin oldemor dronning Elizabeth (95), som har kjælenavnet Lilibet, og selvfølgelig Diana etter sin avdøde farmor prinsesse Diana.

Familien på fire har skapt seg en trygg og god tilværelse i California, og har gitt uttrykk for at de er kommet for å bli - etter at de på nyåret 2020 valgte å trekke seg ut av den britiske kongehuset, og flytte over Atlanteren.

Åpnet opp om babyønske

Det er grunn til å tro at lykken nå er komplett for Meghan og Harry, og at de trolig ikke kommer til å utvide familien med flere barn - mye av hensyn til et tema de begge er opptatt av: nemlig miljøvern.

Sommeren 2019 sto en samtale mellom prins Harry og dyrevern- og miljøvernforkjemper Dr Jane Goodall (87) på trykk i Vogue. Det var prinsen som intervjuet Goodall for magasinet.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Her ga han uttrykk for at han ønsker å verne om miljøet vet å begrense antall barn han og kona ønsker å sette til verden.

- Jeg har alltid hatt en nær tilknytning til naturen. Jeg ser annerledes på det nå, uten tvil. Men jeg har alltid ønsket å sørge for at, selv før jeg fikk barn og før jeg ønsket meg barn … sa prins Harry i intervjuet, før han ble avbrutt av Goodall:

- Ikke for mange!

Og prins Harry fulgte lystig opp med:

- Maks to!

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Baby Sussex

Prins Harry er selv oppvokst i en søskenduo, med prins William (39) som storebror. William på sin side har fått tre barn med kona hertuginne Kate (39).

Hertuginne Meghan er det eneste felles barnet til Doria Ragland (64) og Thomas Markle (76), men har to halvsøsken på farssiden.

Det er selvfølgelig mye som kan ha endret seg siden uttalelsen i Vogue sommeren for tre år siden, og det gjenstår å se om det i fremtiden kommer en ny Baby Sussex til verden.

LYKKE: Prins Harry og Meghan med sønnen Archie under et besøk i Sør-Afrika høsten 2019. Foto: NTB
LYKKE: Prins Harry og Meghan med sønnen Archie under et besøk i Sør-Afrika høsten 2019. Foto: NTB Vis mer

Enn så lenge koser de seg med den nye tilværelsen som tobarnsforeldre, og i en pressemelding uttrykket Meghan og Harry takknemlighet for datterens ankomst:

«Den 4. juni ble vi velsignet da datteren vår Lili kom til verden. Hun er mer enn hva vi noensinne kunne ha drømt om, og vi er takknemlige for kjærligheten og bønnene vi har fått fra hele verden. Takk for deres vedvarende godhet og støtte gjennom denne spesielle tiden for vår familie».

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

LES OGSÅ: Tilbake i Storbritannia - dette er grunnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer