Prinsesse Ingrid Alexandra:

- Derfor kom jeg ikke

Opptatt med hemmelige prosjekter.

- LEIT: Durek Verrett forteller til Se og Hør at han var bedt i konfirmasjonen, men at han ikke kunne reise. Nå avslører han grunnen. Foto: NTB scanpix
- LEIT: Durek Verrett forteller til Se og Hør at han var bedt i konfirmasjonen, men at han ikke kunne reise. Nå avslører han grunnen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var en stor dag for det norske kongehuset. Prinsesse Ingrid Alexandra ble konfirmert i Slottskapellet, og gikk dermed «inn i de voksnes rekker» - som det heter.

Søsken, familie, faddere og venner var alle samlet til fest, taler og god mat. Det virket som at konfirmanten hadde en strålende dag, og at alt gikk etter forventningene - som trolig hadde bygget seg opp lenge.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Selv om kongelige fra inn- og utland tok turen for å overvære den store dagen, var det én gjest som glimret med sitt fravær. Durek Verrett (44) har ikke vært en del av familien lenge, men har allerede markert seg tydelig i klanen.

Han har kommet med kjærlighetserklæringer til samtlige medlemmer av kongehuset, også prinsesse Ingrid Alexandra. Derfor har flere lurt på hvorfor han ikke var til stede, sammen med prinsesse Märtha Louise, i går.

Måtte jobbe

Overfor Se og Hør avslører han nå grunnen til festfraværet.

- Grunnen til at jeg gikk glipp av konfirmasjonen, noe som var leit, var at det ikke passet med datoene, forteller den selvutnevnte sjamanen til Se og Hør.

Allerede lørdag kveld var han ute og beklaget at han ikke kunne være til stede. Han skrev blant annet at han elsker konfirmanten, men at han ikke hadde anledning til å komme. Han oppga imidlertid ingen grunn.

OPPTATT: Durek Verrett forteller til Se og Hør at han måtte bli værende i USA for å jobbe. Her er han fotografert med prinsesse Märtha Louise tidligere i år. Foto: NTB scanpix
OPPTATT: Durek Verrett forteller til Se og Hør at han måtte bli værende i USA for å jobbe. Her er han fotografert med prinsesse Märtha Louise tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det hadde seg nemlig slik at han måtte bli værende igjen i USA i forbindelse med jobb.

- Jeg holder på å skyte en stor film her i Hollywood, og jeg lager også en stor tv-serie for Netflix, og spiller inn i studio. Jeg måtte være i studio hele uken, sju-åtte timer hver dag, forklarer han, uten å utdype hva slags film-, tv- og/eller lydprosjekt han holder på med.

Ifølge 44-åringen har han nemlig fått munnkurv av regissøren. Likevel kan han fortelle at prinsesse Märtha Louise ikke medvirker i prosjektene, som altså har tatt mye av tiden hans.

Verrett sier det er leit at han ikke fikk delta.

- Innen vi hadde vært ferdige, hadde jeg ikke rukket frem til Norge, noe som er leit. Jeg må bare vente til senere med å se familien, forklarer han.

KONGEN TVILER: Da kongen holdt tale for prinsessen var han usikker på om konfirmasjon var noe hun hadde valgt helt selv. Video: NRK Vis mer

Fikk bilder

Akkurat nå befinner Verrett seg i New York, etter å ha tilbrakt hektiske dager i California. Planen er at han snart skal videre til London, der han skal møte sin utkårede. Selv om det har vært hektisk den siste tiden, rakk han å få med seg små deler av konfirmasjonen.

- Det var en nydelig seremoni. Jeg så det. Og jeg fikk se masse bilder av familien som Märtha sendte, så det var fint.

HILSEN: Durek Verrett kom med en rørende hilsen til prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Skjermdump
HILSEN: Durek Verrett kom med en rørende hilsen til prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Skjermdump Vis mer

Han har også sett bildene som kjæresten la ut på Instagram. Søndag kveld kommenterte han følgende under en bildeserie av den blide konfirmanten:

- Elsker deg, prinsesse Ingrid. Beklager at jeg ikke kunne komme. Du vet derimot hvor mye jeg elsker deg. Vi sees snart, skrev den selvutnevnte sjamanen i den rørende hilsenen.

Slottet, ved kommunikasjonssjef Guri Varpe, ønsker ikke å svare på hvorvidt Durek Verrett faktisk har mottatt en invitasjon.

RØRENDE: En tydelig rørt Mette-Marit og kronprins Haakon hold tale for Ingrid Alexandra under den kongelige konfirmasjonslunsj. Video: NRK. Vis mer

Nydelig konfirmasjon

Norges tronarving ble altså konfirmert lørdag, 31 år etter at hennes far, kronprins Haakon, gjorde det samme. Klokka 12 ble hun foran kongefamilien, annen nær familie, regjeringen og flere celebriteter konfirmert i Slottskapellet.

Bare kort tid etter ble gjestene samlet for en lunsj på slottet, hvor blant annet besteforeldrene og kronprinsparet selv sa noen varme og velvalgte ord til konfirmanten.

KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 er det Prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men det er hun ikke den første i kongefamilien som gjør! Se bildene fra de andre kongeliges konfirmasjoner. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Du er pliktoppfyllende, bevisst og flink. Du er varm og klok. Du har humor! Den vil du garantert trenge. Der håper jeg du har fått litt fra meg, var blant det kongen sa i talen til barnebarnet.

Konfirmasjonen markerte arveprinsessens overgang fra barn til voksen - i hvert fall tradisjonelt sett.

Markeringen var ikke av det beskjedne slaget, og på gjestelista var det blant annet navn som prinsesse Astrid (87), kronprinsesse Mary (47) og prins Christian (13).

Ifølge Kongehuset var det dekket på til 159 gjester under lunsjen, og menyen lød som følger:

«Laksetartar med avokado, ingefær, jordskokkchips og urter fra hagen. Bakt kveite med høstgrønnsaker og skalldyrsjy, og yuzu- og mangomousse, rullekake og mangosorbet».

KONFIRMANT: 31. august skal Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres. Se kjendisenes hilsen! Video: Ruben Pedersen / Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Etter mang en tale, takket prinsessen for gode ord og en fin feiring. Hun takket også den nærmeste familien.

- Dere har gitt meg en trygg oppvekst med kjærlighet, omsorg og morsomme opplevelser. Jeg er klar over at jeg har vært veldig heldig, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer