Hertuginne Meghan:

Derfor holder hun kjeft om skandalene

Kongehusekspert tror det britiske kongehuset vil lide av å stadig ignorere hertuginnens kontroversielle familie.

ORDKNAPP: Hertuginne Meghan (37), tidligere kjent som den amerikanske skuespilleren Meghan Markle, uttaler seg aldri om familiemedlemmenes høylytte opptreden i offentligheten. Kongehusekspert mener det er på tide med en endring. Foto: NTB Scanpix
ORDKNAPP: Hertuginne Meghan (37), tidligere kjent som den amerikanske skuespilleren Meghan Markle, uttaler seg aldri om familiemedlemmenes høylytte opptreden i offentligheten. Kongehusekspert mener det er på tide med en endring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det meste går sin vante gang i det britiske kongehuset, der Meghan Markle (37) for lengst har tilpasset seg livet som britisk hertuginne.

Utenfor er derimot ikke alt like rosenrødt. Parallelt med overskrifter om klipping av snorer og kongelig stil-inspirasjon, har også Meghans slektninger sørget for å sikre nok medieoppmerksomhet.

Helt siden bryllupsplanene til prins Harry (33) og den tidligere Hollywood-skuespilleren ble offentliggjort i november i fjor, har flere av sistnevntes familiemedlemmer servert offentligheten tabloide godteposer i større og mindre porsjoner.

Satt ved siden av den stramme og plettfrie fasaden det britiske kongehuset ønsker å opprettholde, kan en trygt si at uttalelsene er av det ukonvensjonelle og heller upassende slaget. Se bare på tidslinjen under:

- Ikke enkelt

Til tross for at skandaleoppslagene omhandler nettopp hennes egen familie, er det ikke godt å vite hva Meghan tenker. Både hun og ektemannen unngår å snakke om temaet når de er ute på offentlige oppdrag, der den åpenbare taktikken er å late som ingenting.

Alle vet at familiekonflikter kan være betente - og saken blir trolig ikke lettere med hele verden som tilskuere, forteller Anders Johan Stavseng, Se og Hørs kongehusekspert.

- Markle-sirkuset er blitt en stor hodepine for det britiske kongehuset. De negative overskriftene overskygger det meste, og det har trolig også dronning Elizabeth (92) fått med seg. Kongehuset har tydeligvis lagt en strategi på å kutte all kontakt, og håpe at det roer seg, sier han.

IVARETAR GLANSBILDET: Hertugparet gjennomfører sine kongelige plikter som normalt, uten å snakke om det skjer i tabloidpressen. Her avbildet i forbindelse med et arrangement torsdag. Foto: NTB Scanpix
IVARETAR GLANSBILDET: Hertugparet gjennomfører sine kongelige plikter som normalt, uten å snakke om det skjer i tabloidpressen. Her avbildet i forbindelse med et arrangement torsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stavseng trekker fram de siste uttalelsene fra Meghans far, Thomas Markle (73), der han stadig gir uttrykk for at han føler seg ignorert. Det er særlig etter datterens bryllup i mai at 73-åringen har kommet med hyppige tirader.

- Meghans far har nok, etter uttalelsene å dømme, følt at han er blitt skjøvet ut i kulden etter bryllupet - og stiller opp i media på bakgrunn av det. Dette er trolig ikke enkelt for Meghan heller, ettersom hun er nyinngift i kongefamilien. Det virker som hun så langt har stolt på rådgiverne om å holde en lavest mulig profil i media, sier han.

Mener endring må til

Det skal godt gjøres å få kongelige, særlig i Storbritannia, til å kommentere oppslag om dem i tabloidmedia. Hva som i dette tilfellet foregår på bakrommet i det britiske kongehuset, er det riktignok få som vet.

Stavseng mener likevel det er feil av kongehuset å utad ignorere den store elefanten i rommet, og mener det er på tide at de tenker utenfor boksen.

Meghan har nok fått klare råd fra kongehusets pr-rådgivere Anders Johan Stavseng, Se og Hørs kongehusekspert

- Nå må Meghan og Harry strekke ut en hånd, i anstendighetens navn. De skal snart besøke mora i Los Angeles, som bare er en tre timers biltur til faren. Forhåpentligvis innser kongehuset at forsoning er eneste utvei, ikke bare for å få slutt på sirkuset, men også for familiefredens skyld, sier han.

Saken fortsetter under.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

Forrige gang Meghan gjorde et offentlig intervju, var i anledning kunngjøringen av forlovelsen i fjor. Forrige gang Meghan kom med en offentlig uttalelse, var få dager før bryllupsdagen i mai - da hun etter mye forvirring gikk ut og konstaterte at faren ikke ville rekke bryllupet.

- Meghan har nok fått klare råd fra kongehusets pr-rådgivere om hvordan hun skal håndtere de friske uttalelsene fra familiemedlemmene, og det innebærer dessverre å holde munn, sier Stavseng.

- Moderne og sterk

Selv om den populære hertuginnen altså velger å holde seg innenfor den kongelige etiketten i denne sammenheng, har hun utfordret «kjørereglene» ved flere andre anledninger.

Blant annet valgte 37-åringen å uttale seg politisk under et arrangement i mars, noe kongelige tradisjonelt sett skal holde seg unna. Dette fikk hun både ris og ros for.

Saken fortsetter under.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Også i klesveien har Meghan vist at hun ikke er redd for å leke med normene, der hun i løpet av sin korte tid som hertuginne har brutt de såkalte kleskodene flere ganger.

- Hun er en moderne, voksen og sterk kvinne, og vil nok neppe gi slipp på stilen sin. I motsetning til svigerinnen Kate, er hun ikke gift med tronarvingen. Noe som også gjør at hun i større grad kan utfordre rollen sin, uten at det blir ramaskrik av den grunn, fortalte Caroline Vagle, også hun kongehusekspert i Se og Hør, den gang.

Hvorvidt «feiden» med Meghans familiemedlemmer ender med et ramaskrik eller ei, eller om det i hele tatt ender, vil framtida vise.

LES OGSÅ: - Dette antrekket irriterer dronningen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer