Hertuginne Kate:

Derfor har Kate aldri håret oppsatt

Ble tatt på «fersken» med hemmeligheten for syv år siden.

HÅRSVEIS: Hertuginne Kate slik vi oftest ser henne; med krøller og håret ned. Foto: NTB Scanpix
HÅRSVEIS: Hertuginne Kate slik vi oftest ser henne; med krøller og håret ned. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden hertuginne Kate (36) giftet seg med prins William (36) i 2011, har hun blitt et moteikon for kvinner verden over.

Den moteriktige hertuginnen mottar til stadighet ros for sin klesstil, og henger sjelden langt etter på de seneste stilene. Men én ting folk har bitt seg merke i, er hvorfor den vakre brunetten nesten aldri har håret oppsatt.

Som regel når Kates lange lokker ikke henger løst nedover skuldrene, har hun en lav oppsats, noe hun vanligvis bruker i bryllup og ved andre offentlige tilstelninger.

Operasjon

Bakgrunnen for dette skal i følge Daily Mail være at hertuginnen har et 7,6 cenitmeter langt arr på siden av hodet, som hun fikk under en operasjon i barndommen. Arret ble først lagt merke til i 2011, da flere spekulerte i om 36-åringen hadde satt på hair extensions.

Kensington Palace så seg den gang nødt til å kommentere spekulasjonene, noe de gjorde i en offentlig uttalelse. Det britiske hoffet bekreftet at arret var fra en operasjon Kate gjennomgikk som barn, men valgte ikke å gå ut med hva slags operasjon det var.

OPPSATT: Ved flere anledninger har Kate hatt håret slikt. Det ser derimot svært sjeldent at hun har det helt opp. Foto: NTB Scanpix
OPPSATT: Ved flere anledninger har Kate hatt håret slikt. Det ser derimot svært sjeldent at hun har det helt opp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kirurgisk rådgiver ved Lister Hospital i London, John Scurr, har uttalt til nettstedet at arret ikke ligner å være fra en svulst.

- Jeg tviler på at det er fra en alvorlig medisinsk tilstand, jeg vil si at det antakelig er et resultat av en misdannelse, som et fødselsmerke, som er blitt fjernet, sier han ifølge Daily Mail.

- Det er bemerkelsesverdig, med tanke på lengde, at ingen har lagt merke til det før, fortsatte han.

Bildet som skal ha avslørt Kates arr skal ha bli tatt da hun var på sitt første oppdrag alene som medlem av den britiske kongefamilien.

Også hennes ektemann, prins William, har et arr som har fått oppmerksomhet. I motsetning til Kate, som har sitt over øret, under håret, er William sitt arr tydelig i panna.

Ifølge nettstedet skal prinsen ha fått arret i en alder av 13 år, etter at han ble truffet av en golfkølle. Blant annet skal William selv ha uttalt at han ser på det som sitt Harry Potter-arr.

Saken fortsetter under bildene.

HARRY POTTER: Prins William sammenligner sitt arr med Harry Potter sitt. Foto: NTB Scanpix
HARRY POTTER: Prins William sammenligner sitt arr med Harry Potter sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
I NORGE: Kate og William var i Norge i februar. Her med håret oppsatt under middag på Slottet. Foto: NTB scanpix
I NORGE: Kate og William var i Norge i februar. Her med håret oppsatt under middag på Slottet. Foto: NTB scanpix Vis mer
MØTTE DET NORSKE FOLKET: Hertuginne Kate med sine brune lokker hengende nedover skuldrene. Her sammen med dronning Sonja mens de studerer bodyen de har fått fra en Se og Hør-journalist. Foto: NTB Scanpix
MØTTE DET NORSKE FOLKET: Hertuginne Kate med sine brune lokker hengende nedover skuldrene. Her sammen med dronning Sonja mens de studerer bodyen de har fått fra en Se og Hør-journalist. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kritikk

Kate og Williams ferske svigerinne, Hertuginne Meghan (37), har derimot stadig håret oppsatt. Til tross for at hun i likhet med Kate hylles for klesstilen sin, har Meghan måtte takle kritikk når det gjelder hvordan hun setter opp håret.

Da Meghan og prins Harry (33) var på besøk i Nord-Irland tidligere i år, dukket 37-åringen opp med en hårsveis, som ifølge People, var noe utenom det vanlige for kongelige.

Ifølge nettsiden skal hårsveisen, som var satt opp i en knute, ha vært for skjev for hva kongelige etikette tilsier. Hun skal også ha utfordret etiketten da hun tidligere i år dukket opp med det man kaller en «messy bun», en hårknute som er litt mer hverdagslig og avslappet, utenfor en radiostasjon, ifølge Vanity Fair.

FORSKJELLIGE: Kate og Meghan som man oftest ser dem. Kate med håret ned, Meghan med sitt opp. Her var de to hertuginnene under Wimbledon tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix
FORSKJELLIGE: Kate og Meghan som man oftest ser dem. Kate med håret ned, Meghan med sitt opp. Her var de to hertuginnene under Wimbledon tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Stavseng, var dette kritikk som ikke holder mål.

- At Meghan Markle bryter med kongelig etikette fordi hun har hårknuten på den ene siden av bakhodet og ikke midt på er bare vås, sa han.

Oppmerksomheten rundt Meghan har økt de siste par årene, og hennes stadige brudd på kongelig etikette har ikke latt seg stoppe. Blant annet magasiner som Marie Claire har tidligere laget en egen liste over alle tilfellene 37-åringen hadde brutt etiketten.

- Meghan Markle er en moderne ung kvinne, som både kler seg bra og oppfører seg bra. Å kritisere henne fordi hun velger å ha hårknuten på den ene siden av bakhodet framfor midt på blir bare tullete. Det må ligge misunnelse bak slik kritikk, sa Stavseng.

LES OGSÅ: Puppeglipp for TV-stjernen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer