<strong>AVSLØRING:</strong> Dronning Elizabeth velger å ha juledekorasjonene på Sandrinham oppe frem til 6.februar. Nå har det kommet frem hvorfor. Her er hun avbildet under sin årlige juletale i fjor. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRING: Dronning Elizabeth velger å ha juledekorasjonene på Sandrinham oppe frem til 6.februar. Nå har det kommet frem hvorfor. Her er hun avbildet under sin årlige juletale i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dronning Elizabeth:

Derfor har hun ikke tatt ned julepynten - før nå

Det er en helt spesiell grunn til at dronning Elizabeth har fremme julepynten helt til 6. februar.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at de fleste har lagt bak seg julen og høytiden for lengst, og trolig har nok de fleste tatt ned juledekorasjonene i hjemmene sine.

Det er imidlertid én person som fortsatt har julepynten hengende oppe, nemlig dronning Elizabeth (93).

93-åringen og ektemannen, prins Philip (98), har tilbrakt høytiden på Sandringham siden 1988, hvor de har juledekorasjonene oppe helt frem til 6. februar.

Det melder The Independent. Selv om denne tradisjonen kan virke nokså oppsiktsvekkende, er det en helt spesiell grunn til hvorfor de velger å beholde julepynten frem til nettopp dagens dato.

<strong>JULEFEIRING:</strong> Dronning Elizabeth og prins Philip sammen med resten av kongefamilien på julegudstjeneste i Sandringham i 2017. Foto: NTB scanpix
JULEFEIRING: Dronning Elizabeth og prins Philip sammen med resten av kongefamilien på julegudstjeneste i Sandringham i 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

Markerer farens bortgang

6. februar er datoen 93-åringen returnerer til Buckingham Palace, og datoen har en helt spesiell betydning for dronningen. Dagen markerer dagen da hennes far, kong George VI, gikk bort på Sandringham i 1952. På tidspunktet dronning Elizabeth mistet faren var hun bare 25 år gammel.

For å hedre og minnes farens liv har det kommet frem at dronningen velger å bli på godset, og samtidig beholde juletrær og dekorasjoner oppe for å markere jubileet av farens død. 93-åringen og hennes far hadde nemlig et helt spesielt forhold, og i et brev til dronningens sekretær i 1952 etter hans død, skrev dronningen følgende:

- Det er fortsatt ikke til å tro at faren min ikke lenger er her, og det er først etter litt tid at man begynner å innse hvor mye han er savnet.

<strong>SAMLET:</strong> Her er kong George VI avbildet sammen med kona dronning Elizabeth og deres to døtre prinsesse Elizabeth (nåværende dronning Elizabeth II) og prinsesse Margaret i 1936. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Her er kong George VI avbildet sammen med kona dronning Elizabeth og deres to døtre prinsesse Elizabeth (nåværende dronning Elizabeth II) og prinsesse Margaret i 1936. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under dronning Elizabeths årlige juletale i fjor, kom hun med en rørende referanse til sin avdøde far. I talen fortalte 93-åringen om 75-årsjubileet for D-Day (dagen da de allierte styrkene invaderte Nord-Frankrike ved hjelp av strandlandinger i Normandie, journ. anm.), som ble markert i fjor.

- I år markerte vi nok et viktig jubileum: D-Day. 6. juni 1944 landet rundt 156 000 britiske, kanadiske og amerikanske styrker i Nord-Frankrike, fortalte hun, og fortsatte:

- Det var den største invasjonen i Seabourne noensinne, og ble forsinket på grunn av dårlig vær. Jeg husker godt bekymringen i ansiktet på faren min. Han kjente til de hemmelige planene til D-Day, men kunne selvfølgelig ikke dele den byrden med noen.

Sandringham har vært i den britiske kongefamiliens eierskap siden 1862, da den ble kjøpt av dronning Victorias sønn, Albert Edvard - som senere ble kong Edvard VII.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Flere avsløringer

Årsaken til at julepynten blir hengende er imidlertid ikke det eneste som har blitt avslørt om dronningen opp gjennom årene. Vi har blant annet fått vite alt fra at 93-åringen alltid reiser med sitt eget blod i bagasjen til hva hun spiser.

I fjor kom det imidlertid frem flere avsløringer om dronning Elizabeth i form av en bok av 93-åringens personlige venn og kjole- og draktsyer, Angela Kelly (52). I boken hadde Kelly skrevet om hvordan det har vært å jobbe for dronningen i kulissene.

I boken bekreftet blant annet Kelly ryktene om at dronningen ansetter en rojal assistent til å gå inn skoene sine før hun selv tar dem i bruk - og avslørte samtidig at hun er den som gjør det for henne.

- Dronningen har veldig liten tid for seg selv, og har ikke tid til å gå inn skoene sine, og ettersom vi deler samme skostørrelse er det mest fornuftig på denne måten, var noe av det Kelly skrev i boken.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

LES OGSÅ: - Leide prest for å fjerne Dianas spøkelse

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer