KAN IKKE FJERNES: I ni måneder har Madde båret det grønne ønskebåndet. På bryllupsdagen tittet det såvidt frem under det brede diamantarmbåndet. Foto: NTB scanpix
KAN IKKE FJERNES: I ni måneder har Madde båret det grønne ønskebåndet. På bryllupsdagen tittet det såvidt frem under det brede diamantarmbåndet. Foto: NTB scanpixVis mer

Derfor har hun et grønt bånd rundt håndleddet

Overtroiske Madeleine nektet å fjerne «ønskebåndet» selv i sitt eget bryllup.

SEOGHØR.NO: Lørdag ettermiddag fikk Sveriges prinsesse Madeleine (30) endelig sin Chris O'Neill (38) under en romantisk vielse i Storkyrkan i Stockholm.

Enhver brud ønsker å være på sitt aller vakreste på bryllupsdagen. Men én ting skilte seg ut i Madeleines ellers perfekte bryllupsantrekk, signert stjernedesigneren Valentino Garavani. Rundt venstre håndledd hadde hun nemlig et slitt, neongrønt bånd - et såkalt Bahia-bånd. 

Armbåndet er et brasiliansk «ønskebånd» som prinsessen har båret siden september i fjor. Ifølge en 200 år gammel tradisjon skal armbåndet festes med tre knuter. Hver knute representerer ett ønske – som går i oppfyllelse den dagen båndet er så slitt at det ryker.

Klipper man av båndet med vilje kan man bli forfulgt av ulykke. Armbåndene selges billig i boder i utlandet og på Internett.

Dette er det andre Bahia-armbåndet til Madeleine. I august 2010 kjøpte hun et lilla bånd, som Se og Hør tidligere har avslørt. Noen måneder tidligere hadde hun flyktet til New York etter at forloveden Jonas Bergström (34) ble avslørt som utro.

Prinsessen brukte det lilla båndet 24 timer i døgnet i nesten halvannet år. Da det endelig røk hadde hun nådd tre store milesteiner. Hun hadde funnet lykken på nytt med amerikanske Chris O’Neill (38), han var blitt godkjent av kongefamilien og hun skulle bli tante for første gang.

I fjor høst festet hun et nytt ønskebånd med tre knuter. Denne gangen en lysegrønn variant, som symboliserer liv og fornyelse. Det vil ikke overraske noen om hennes tre ønsker var forlovelse, bryllup og barn.

Selv ikke bryllupsdagen fikk Madeleine til å trosse overtroen. Armbåndene har bragt henne hell og lykke til nå. Kun ett ønske gjenstår å gå i oppfyllelse: barn...

LES OGSÅ: Valentino laget kjolen