Den svenske kongefamilien:

Derfor har det ikke kommet noe nytt familiebilde

Det svenske folket venter på sommerhilsen.

VENTER PÅ BILDET: I fjor overrasket den svenske kongefamilien med sommerhilsenen. I år er det derimot ikke kommet noe bilde. Dette er fra feiringen av kronprinsesse Victorias bursdag i fjor. Foto: NTB Scanpix
VENTER PÅ BILDET: I fjor overrasket den svenske kongefamilien med sommerhilsenen. I år er det derimot ikke kommet noe bilde. Dette er fra feiringen av kronprinsesse Victorias bursdag i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I fjor fikk den svenske kongefamilien enorm oppmerksomhet for bildet de delte i anledning sommeren, hvor samtlige medlemmer av familien hadde valgt blå antrekk for anledningen.

I år er det derimot ikke kommet noe bilde fra «söta bror», noe kongefansen reagerer på.

Venter med bildet

Vanligvis kommer sommerbildet fra kongefamilien bare få dager etter Victoriadagen, kronprinsesse Victorias (41) fødselsdag den 14. juli, men i år kan det drøye enda lenger.

Det forteller kommunikasjonssjef ved det svenske hoffet, Margretha Thorgren, ifølge Hant.

- Vi bruker jo å ha en liten sommerhilsen, men jeg kan ikke si noe om hvilket bilde det er. Vi kommer til å publisere det når det er mulighet for det, sier hun.

Ifølge kommunikasjonssjefen er det fremdeles uvisst når bildet vil bli delt med det svenske folket.

Akkurat hva årsaken til dette er, røper ikke kommunikasjonssjefen. Imidlertid hinter hun om at det er noe som har kommet i veien for offentliggjøringen:

- Det kan jeg ikke si akkurat nå. Det er noen ting rundt som sørger for at vi venter til det passer. Men det kommer ikke til å være noen av de nærmeste dagene, fortsetter hun.

Kleskode

Store deler av den svenske kongefamilien befinner seg på Solliden for å nyte den svenske sommeren, og ifølge Margretha Thorgren har alle i familien det bra, både store og små.

På fjorårets bilde var det barna som stjal oppmerksomheten, men likevel var det altså én ting ved bildet som fikk det til å gå varmt i kommentarfeltet.

Blant ønsker om en «glad sommar», bet flere seg merke i den matchende bekledningen til kongefamilien.

Samtlige, med unntak av prinsesse Madeleine (36) og prinsesse Sofia (33), stilte nemlig i lyseblå klær. Det betydde at til sammen elleve familiemedlemmer stilte i samme farge. Madeleine og Sofia utgjorde unntakene med sine beigerosa kjoler.

«Hvorfor er alle lyseblå, men to med rosa? Merkelig. Betyr det noe mon tro?», spurte brukeren «glitrer».

«Sommerlig og fint bilde. Det er noen som ikke har fortalt prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia hva kleskoden er», fleipet en annen bruker.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sluttet seg til at fargevalget på familiebildet til den svenske kongefamilien var påtakelig.

Saken fortsetter nedenfor.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer

Uteble fra dåpen

Tidligere i sommer var det derimot en annen hendelse i den svenske kongefamilien som fikk internasjonal oppmerksomhet. Den gang var det prinsesse Madeleine og Chris O'Neills (43) yngste datter, Adrienne, som ble døpt.

Dåpen til Adrienne Josephine Alice, hertuginne av Blekinge, som er hennes fulle navn, fant sted i Drottningholms slottskyrka.

Store begivenheter, som kongelig dåp og bryllup, er vanligvis en gyllen anledning for ihuga rojalister å få sett medlemmene av kongefamilien samlet.

Da den svenske kongefamilien ankom Drottningholms slottskyrka, var det imidlertid en av folkets favoritter som glimret med sitt fravær.

- Mange TV-seere ble nok skuffet da kronprinsesse Victoria og prins Daniel kom uten prinsesse Estelle, hele Sveriges yndling. Men prinsesser er som vanlige barn. Av og til må man melde avbud, eller så kan det være sykdom, sa Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, like før dåpen startet.

Ifølge Expressen sto samtlige av prinsesse Adriennes søskenbarn på gjestelisten, men hoffet opplyste overfor avisen at prinsesse Estelle plutselig var blitt syk, og derfor måtte bli hjemme.

LES OGSÅ: Hyller «verdens fineste Haakon»