Stygge julegensere:

Derfor har den britiske kongefamilien kastet seg på julegenser-trenden

Den mektige familien har gitt sin jule-velsignelse. 

SE, SÅ FINE: Hele den britiske kongefamiliens voksdukker har fått nye antrekk til jul. Fra venstre ser vi prins Charles, hertuginne Camilla, prins Philip, dronning Elizabeth II, hertuginne Kate, prins William og prins Harry. Prosjektet har fått kongefamiliens velsignelse. På dronningas genser kan vi se favoritthunden hennes, en corgi. Foto: NTB scanpix
SE, SÅ FINE: Hele den britiske kongefamiliens voksdukker har fått nye antrekk til jul. Fra venstre ser vi prins Charles, hertuginne Camilla, prins Philip, dronning Elizabeth II, hertuginne Kate, prins William og prins Harry. Prosjektet har fått kongefamiliens velsignelse. På dronningas genser kan vi se favoritthunden hennes, en corgi. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Trenden med såkalte stygge julegensere har tatt av de siste åra. Nettsidene til Vogue, Glamour og norske KK har blant andre omtalt trenden. Har du den mest overdådige genseren på deg, gjerne en med blinkende lys som spiller musikk, har du vunnet familieselskapet.

Nå har den britiske kongefamilien kastet seg på trenden. Selv om vi kanskje alle gjerne skulle sett dronning Elizabeth II (90) i joggebukse eller som her - en stygg julegenser - får vi nok ikke det med det aller første.

Figurene på bildet er nemlig voksfigurer, utstilt på Madame Tussauds i London.

I juletida er det lite som kunne varmet såpass mye som å se hertuginne Kate og prins William i en strikkegenser for to, men det er deres vokstvillinger som har fått æren. Det skal likevel sies at den britiske kongefamilien har hatt en finger med i spillet.

Ifølge Mashable har familien gitt voksmuseet tillatelse til å kle opp de populære dukkene i julegenserne. Det er ikke helt uten grunn.

Artikkelen fortsetter under.

JULESTEMNING: Voksdukkene skal ha på seg de stygge julegenserne i hele desember. Foto: NTB Scanpix.
JULESTEMNING: Voksdukkene skal ha på seg de stygge julegenserne i hele desember. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Organisasjonen Save the Children har initiert det som heter «Christmas Jumper Day», som er en kampanje laget for å tjene inn penger til organisasjonen.

Pengene går til deres globale arbeid, og oppfordrer alle til å bruke tullete julegensere den 16. desember.

Som følge av dette har hele den britiske kongefamilien, til og med hunden, fått nye antrekk. Disse skal de ha på seg gjennom jula på museet.

Artikkelen fortsetter under.

FORETRUKKET: Selv om de aller fleste trolig gjerne skulle sett den britiske dronninga i en julegenser, er det slik hun ofte viser seg. Dronninga har ofte matchende antrekk, hvor alle plaggene er i samme farge. Foto: NTB scanpix 
FORETRUKKET: Selv om de aller fleste trolig gjerne skulle sett den britiske dronninga i en julegenser, er det slik hun ofte viser seg. Dronninga har ofte matchende antrekk, hvor alle plaggene er i samme farge. Foto: NTB scanpix  Vis mer

People skriver at prins Harrys nye kjæreste, den amerikanske skuespilleren Meghan Markle, også er glad i disse genserne. Om forholdet deres holder, kan det fort hende at hennes voksfigur også blir å finne på museet en dag.

Det var i oktober at romanseryktene mellom prinsen og «Suits»-stjerna Markle begynte å svirre, og kort tid etter ble forholdet bekreftet av det britiske hoffetvia en offisiell uttalelse.

Etter at forholdet ble kjent har utenlandsk presse skrevet mye om Harrys nye kjærlighet.

LES OGSÅ: - Prinsesse Beatrice stakk Ed Sheeran i fjeset med et sverd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer