Fotball-EM:

Derfor glimrer Kate med sitt fravær

Hertuginne Kate måtte holde seg hjemme under storkampen.

ALENE: Prins William kom alene på fotballkamp onsdag, men det var også andre kongelige og kjendiser på tribunen. Bak prinsen står blant annet David Beckham. Foto: REUTERS/Frank Augstein/NTB
ALENE: Prins William kom alene på fotballkamp onsdag, men det var også andre kongelige og kjendiser på tribunen. Bak prinsen står blant annet David Beckham. Foto: REUTERS/Frank Augstein/NTB Vis mer
Publisert

Det er liten tvil om at spenningen har vært stor i forkant av kveldens fotballkamp mellom Danmark og Storbritannia i EM. Som seg hør og bør sitter det også kongelige på tribunen på Wembley Stadion i kveld - noe det også har gjort flere ganger tidligere i mesterskapet.

Én person som riktignok mangler i dag, er hertuginne Kate (39). Hun har tidligere vært på kamp med prins William (39) og deres eldste sønn prins George (7), men onsdag måtte hun holde seg hjemme.

Allerede før kampen ble det kjent at kronprinsparet av Danmark Frederik (53) og Mary (49) og deres eldste sønn prins Christian (15) var klare for kamp. De delte nemlig et bilde sammen på kongehusets Instagram-profil hvor de er klare i sin tale - seieren skal bli med hjem.

Før avspark har det imidlertid vært uklart hvem fra den britiske kongefamilien som ville være til stede, men nå viser det seg at prins William kom alene på kampen. Verken prins George eller hertuginne Kate står sammen med ham i dag, og at sistnevnte er blitt hjemme er kanskje ikke så rart.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at fotball engasjerer stort, også i de kongelige kretser.

- Det danske kronprinsparet og eldstesønnen er på plass i London for heie på «de danske drenge». På VIP-tribunen har de selskap av britenes prins William, som kom alene. Sist England spilte hadde han selskap av kona Kate, men hun sitter i selvpålagt isolasjon og må følge kampen hjemme, sier Vagle.

Isolert

FÅR STATUE: Prins Harry og Prins William avduker statue av Diana på prinsessas 60-årsdag. Vis mer

Tidligere denne uka ble det nemlig kjent at Kate sitter i selv-isolasjon etter å ha vært i kontakt med noen som har testet positivt for covid-19. Det meldte Sky News mandag formiddag.

- Hennes kongelige høyhet har ingen symptomer, men følger alle relevante retningslinjer fra myndighetene og sitter i isolasjon hjemme, sa en talsperson ved Kensington Palace da.

Til tross for at William kom alene i kveld, har han selskap av mange andre fotballinteresserte - også andre kongelige.

- Selv om representantene fra de to kongefamiliene åpenbart heier på sine respektive land, tror jeg garanter tonen er god mellom dem. De ulike kongefamiliene kjenner jo hverandre godt, og det er alltid hjertelig gjensyn, sier Caroline Vagle.

LES OGSÅ: EM-stjernens pikante sex-drama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer