KORTE KJOLER: Både hertuginne Kate og hertuginne Meghan går nye veier under graviditeten. Foto: NTB Scanpix
KORTE KJOLER: Både hertuginne Kate og hertuginne Meghan går nye veier under graviditeten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Meghan og hertuginne Kate:

Derfor går de i korte kjoler når de er gravide

- Kate gjorde absolutt det.

Publisert

I april ble hertuginne Kate (36) og prins William (36) foreldre for tredje gang, da prins Louis kom til verden. Nylig kunne også Williams lillebror, prins Harry (34) dele den glade nyheten om at han og hertuginne Meghan (37) venter sitt første barn sammen.

Det er foreløpig ukjent når hertugparets termin er, men i kunngjørelsen het det at barnet vil komme våren 2019. De siste ukene har Meghans voksende babymage blitt mer og mer synlig, og flere av hertuginnens antrekk har fremhevet den lille kulen.

Flytter fokus

Det er ingen hemmelighet at som medlem av den britiske kongefamilien, er det en rekke regler man må følge - også om hvordan man skal kle seg.

Det kan derfor virke rart at kvinnene, i den ellers så kontroversielle familien, bruker mye kortere kjoler under graviditeten, enn til vanlig.

I NORGE: Da hertuginne Kate og prins William ankom Norge i februar, viste hertuginnen bare legger. Foto: NTB Scanpix
I NORGE: Da hertuginne Kate og prins William ankom Norge i februar, viste hertuginnen bare legger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
HØYGRAVID: I mars, bare en drøy måned før hun fødte prins Louis, bar Kate en mintgrønn, lårkort kjole med matchende kåpe. Foto: NTB Scanpix
HØYGRAVID: I mars, bare en drøy måned før hun fødte prins Louis, bar Kate en mintgrønn, lårkort kjole med matchende kåpe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Kate har ved flere anledninger hatt kjoler som har vist mye av bena, og gått over knærne, og nå gjør Meghan det samme. Ifølge britiske Express, handler det hele om å flytte fokuset til ben og armer.

Nettstedet skriver at hertuginne Kates favorittmerke hva gjelder gravidklær skal være Seraphine, og avisen har tatt en prat med skaperen bak klesmerket, Cecile Reinaud.

Hun forteller til Express at det alltid er lurt å fremheve armer og ben for å beholde silhuetten under graviditeten.

- Kate gjorde absolutt det, sier hun.

- Ved flere anledninger hadde hun kjoler over knærne, noe hun vanligvis aldri bruker, fortsetter hun.

Videre påpeker Reinaud at Meghan også valgte kortere antrekk under rundturen i Australia, Fiji, Tonga og New Zealand nylig.

LÅRKORT: Under et besøk i New Zealand valgte Meghan en lårkort kjole. Foto: NTB Scanpix
LÅRKORT: Under et besøk i New Zealand valgte Meghan en lårkort kjole. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TATT AV VINDEN: Da Harry og Meghan landet i New Zealand valgte hertuginnen «den lille svarte». Foto: NTB Scanpix
TATT AV VINDEN: Da Harry og Meghan landet i New Zealand valgte hertuginnen «den lille svarte». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Må følge flere regler

Ifølge Business Insider har det tidligere blitt kjent at det anses som et brudd på kongelig klesprotokoll å vise bare legger. Uavhengig av temperatur og vær, skal kongelige kvinner helst bruke gjennomsiktig strømpebukse, skriver nettstedet.

Meghan har flere ganger tidligere vist at hun går egne veier, og ga for øvrig blaffen i dette blant annet under både rundturen nylig og under den offisielle forlovelsesannonseringen i fjor høst.

Som Se og Hør tidligere har skrevet, har Meghan måttet gjennomgå en rekke omveltninger for å bli medlem av verdens mest konservative kongefamilie.

Og selv om vi er kommet til 2018, og Europas kongehus stadig moderniseres, har 37-åringen også måttet finne seg i å gjøre en rekke motemessige endringer.

Farget neglelakk skal blant annet ha vært noe Meghan har måttet vinke farvel til, ifølge Glamour. Dronning Elizabeth (92) sverger visstnok til farger som blekrosa eller hudfarget når neglene skal lakkes, noe Meghan senere har kopiert - også i sitt eget bryllup.

Også når det gjelder håret har det stadig vært diskusjoner omkring hvordan en kongelig frisyre skal, eller kan se ut. Meghan ble eksempelvis møtt med kritikk da hun dukket opp med en mer avslappet hårknute - fremfor en stram variant - i mars. Kjoler som viser for mye lår, nakne skuldre og utringning er andre ting som angivelig står på nei-listen.

HASTET VEKK: Hertuginne Meghans solo-oppdrag ble kortere enn planlagt. Video: CNN Vis mer

LES OGSÅ: Venter sitt første barn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer