Hertuginne Meghan og prins Harry:

Derfor følger de ingen på Instagram

Hertugparet vil fremme inspirerende saker, mennesker og organisasjoner.

OVERRASKET: Mange ble overrasket da hertugparet nylig slutten å følge alle følgerne på Instagram. Duoen har imidlertid en god grunn til hvorfor de har gjort det. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Mange ble overrasket da hertugparet nylig slutten å følge alle følgerne på Instagram. Duoen har imidlertid en god grunn til hvorfor de har gjort det. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag delte prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) et innlegg på sin offsielle Instagram-profil der de spurte følgerne sine hvem de ser på som sine «krefter for forandring».

Like før dette hadde hertugparet sluttet å følge alle brukerne de tidligere fulgte på Instagram, noe flere bet seg merke i - deriblant E! News. I bildeteksten kan de imidlertid fortelle årsaken til det noe overraskende valget.

Duoen er ikke ukjent for å fremme veldedige organisasjoner på bildedelingstjenesten, og valget om å ikke lenger følge noen har også å gjøre med at hertugparet ønsker å gi enkelte ekstra oppmerksomhet.

Senere denne måneden vil hertugparet følge 15 nøye utvalgte Instagram-brukere, valgt av fansen.

Ønsker nominasjoner

«I august måned ønsker vi å strekke oss ut til dere for hjelp. Vi vil vite hvem DERES krefter for forandring er. Hver måned vil vi bytte ut brukerne vi følger for å sette lys på ulike saker, mennesker eller organisasjoner som gjør fantastiske ting for samfunnet sitt og for verden som en helhet», skriver ekteparet under bildet de har delt på Instagram.

Videre oppfordrer de følgerne sine til å nominere sine kandidater i kommentarfeltet - som for eksempel kan være noen man ser opp til, en organisasjon som gjør viktig arbeid eller en bruker som rett og slett bare inspirerer deg.

FØLGER INGEN: Meghan og Harry har avfulgt alle for å gjøre plass til 15 nye. Foto: Skjermdump
FØLGER INGEN: Meghan og Harry har avfulgt alle for å gjøre plass til 15 nye. Foto: Skjermdump Vis mer

Vogue-redaktør

Dette konseptet går ut på mye av det samme som Meghans kommende septemberutgave av britiske Vogue, som hun har vært gjesteredaktør for. Der har hun valgt å portrettere 15 kvinner som inspirerer henne.

På hertuginne Meghans Vogue-forside er blant andre den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg (16), New Zealands statsminister Jacinda Ardern (39), Hollywood-stjernen Jane Fonda (81) og den australske modellen Adwoa Aboah (27), avbildet. Det er også satt av en «tom» plass, der leseren kan se seg selv i et speil blant de 15 kvinnene.

FORSIDEN: Disse kvinnene har blitt valgt ut av hertuginne Meghan til å pryde forsiden av septemberutgaven av britiske Vogue. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FORSIDEN: Disse kvinnene har blitt valgt ut av hertuginne Meghan til å pryde forsiden av septemberutgaven av britiske Vogue. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Meghan kunne stilt opp på Vogue-forsiden selv, men ifølge sjefredaktør Edward Enninful, var det viktig for 37-åringen å rette fokus på kvinner hun beundrer.

- Hun følte at det ville vært litt «brautende» å stille opp på forsiden selv i dette prosjektet, har han uttalt om Meghans valg, ifølge E! News.

- Skuffende

Men til tross for at Meghans intensjoner er gode, har hun også opplevd å få kritikk for forsiden av den kommende septemberutgaven.

Kort tid etter at forsiden ble offentliggjort, bet nemlig flere seg merke i at hertuginnens idé til forsiden var nesten identisk med boken «The Game Changers» fra 2016, ført i pennen av Samantha Brett og Steph Adams. I boken er det nemlig også 15 inspirerende kvinner som pryder bokomslaget.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Den merkbare likheten fikk flere til å kontakte forfatterne av boken for å gjøre dem oppmerksomme på at hertuginnen hadde «kopiert» dem.

- Det er selvfølgelig mest smigrende, hun liker tydeligvis konseptet vårt. Jeg elsker Meghan og jeg er stor fan av henne, men hvis det folk advarer oss mot er sant, så er det meget skuffende, sa Samantha Brett til Daily Mail.

Det er flere likheter som vekker mistanker om at hertuginnen ikke har kommet opp med ideen bak forsiden selv, og hun kan heller ikke snakke seg ut av det ved å si at hun ikke visste om boken «The Game Changers».

Meghan bidro nemlig med et essay i boken, og er også blant de 15 kvinnene på omslaget.

Mange nominasjoner

Kopiert eller ei, det er tydelig at Meghans budskap har kommet gjennom - både med Vogue-forsiden og hertugparets Instagram-stunt.

I skrivende stund er det nemlig over 38 000 brukere som har tatt til kommentarfeltet for å nominere sine inspirasjonskilder. Hvem som får æren av å være blant de 15 på følgerlista til Meghan og Harry vil bli kjent senere denne måneden.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

LES OGSÅ: Nå blir det full krangel på kjøkkenet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer