Prinsesse Diana:

Derfor fikk ikke Diana plass

«Folkets prinsesse» fikk ikke hvile sammen med resten av kongefamilien.

SISTE HVILESTED: Mandag ble dronning Elizabeths kiste fraktet til St. George's kapell. Der fikk ikke prinsesse Dianas kiste plass. Foto: Martin Cleaver/AP Photo/NTB
SISTE HVILESTED: Mandag ble dronning Elizabeths kiste fraktet til St. George's kapell. Der fikk ikke prinsesse Dianas kiste plass. Foto: Martin Cleaver/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Mandag ble Storbritannias lengstsittende monark, dronning Elizabeth, begravet i London. Etter gudstjeneste i Westminster Abbey ble kisten fraktet til det kongelige hvelvet under St. George's kapell i Windsor Castle.

Hvelvet var ferdigbygd for hele 212 år siden, etter bestilling fra kong George III.

I tillegg til dronning Elizabeth, ligger også hennes avdøde ektefelle prins Philip der, hennes foreldre kong George VI og dronning Elizabeth II - samt 22 andre medlemmer av kongefamilien.

Den som imidlertid ikke fikk plass i hvelvet var «folkets prinsesse» - nemlig prinsesse Diana, som døde etter en bilulykke i 1997. Det melder svenske Expressen.

GÅR VERDEN RUNDT: Ikke alt gikk helt etter planen under dronning Elizabeths begravelse. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Til tross for at hun fikk en kongelig begravelse, ble hennes siste hvilested på det familieeide godset Althorp i Northamptonshire - hvor hun også vokste opp. Godset ligger på en øy som allmennheten ikke har tilgang til, midt i en kunstig innsjø.

Den svenske avisen skriver at årsaken til at hun ikke hviler sammen med kongefamilien under St. George's kapell, rett og slett handler om at hun ikke var kongelig.

Diana var nemlig ikke født inn i kongefamilien men ble en del av den da hun ble gift med daværende prins Charles og fikk tittelen «prinsesse».

LES OGSÅ: Refser kongen: «Masete baby»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer