Prins Felix:

Derfor fikk han lappen før 18-årsdagen

Den danske prinsen fyller først år i slutten av juli, men kan allerede sette seg bak rattet.

FIN FAMILIE: Prins Nikolai (t.v) og prins Felix poserte stolt sammen med moren sin for noen år siden. Nå blir snart minstemann myndig. Foto: Lars H. Laursen
FIN FAMILIE: Prins Nikolai (t.v) og prins Felix poserte stolt sammen med moren sin for noen år siden. Nå blir snart minstemann myndig. Foto: Lars H. Laursen Vis mer
Publisert

Sønnene prins Joachim (51) fikk med sin tidligere kone, grevinne Alexandra (56), er særdeles populære i både Danmark og i resten av Skandinavia.

Eldstemann, prins Nikolai (20), har gjort det stort som modell, og har blant annet vært på forsiden av flere magasiner. Dessuten er han en av Diors favorittmodeller, og vekker samtidig oppsikt for privatlivet sitt i tide og utide.

Hans lillebror, prins Felix, begynner også å bli en populær skikkelse. I slutten av juli fyller han 18 år, og de siste ukene har det vært flere saker i danske medier om forberedelsene til den store dagen. I tillegg skal han være singel, og har flere potensielle partnere i kø - om vi skal tro lokal presse.

Som nevnt, blir prinsen snart myndig. Den 22. juli blir han 18 år gammel, men han har allerede begynt å forberede seg til den store dagen. Billed Bladet skriver nemlig at prinsen allerede har tatt lappen, og at han lovlig kan kjøre i Danmark før bursdagen. Det er det en grunn til.

SNART BURSDAG: Prins Felix fyller år den 22. juli, men kan allerede sette seg bak rattet. Foto: Lars H. Laursen
SNART BURSDAG: Prins Felix fyller år den 22. juli, men kan allerede sette seg bak rattet. Foto: Lars H. Laursen Vis mer

Kan kjøre, men …

Det er altså Billed Bladet som omtaler saken. Magasinet skriver at prinsen trolig får en bil i 18-årsgave, slik hans storebror en gang i tiden fikk. Interessen for bil og motor skal være gjennomgående i familien, og det skal derfor passe utmerket.

Spørsmålet mange nordmenn derimot trolig vil stille seg, er hvorfor en dansk 17-åring kan ta lappen, mens man her hjemme i Norge må mente til man er 18? Det er det flere grunner til, som bunner i et relativt nytt lovverk fra 2016.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Det danske Folketinget vedtok den gang at 17-åringer kunne ta lappen, med noen begrensninger. De kan sitte bak et ratt, og kan operere bilen, men de må ha med seg en person som har fylt 30 år som har hatt førerkortet i mins ti år.

Norge og Sverige har tillatt øvelseskjøring for 17-åringer i flere år, med bisitter som er minst 25 år og har hatt førerkort i fem. Den danske ordningen kan minne om dette, men det defineres altså som at man har tatt lappen. Når Felix fyller 18, trenger han nemlig ikke å kjøre opp - noe svenske og norske ungdommer må.

Danske medier skriver at prinsen trolig øvelseskjører med sin mor, grevinne Alexandra, gitt at han fortsatt bor hjemme. Om han den 22. juli får en egen bil, og kan cruise rundt alene, gjenstår å se.

Det er for øvrig også blitt hevdet at den kommende 18-åringens feiring har blitt nedskalert kraftig på grunn av virussituasjonen. BT skriver at det egentlig skulle holdes en gedigen fest, men at den blir av den mindre sorten nå. Det bekrefter grevinne Alexandras pressekontakt, Helle von Wildenrath Løvgreen, overfor danske medier.

Kjærestejakt?

Det er på Gammel Hellerup Gymnasium at prinsen går på videregående. Skolen ligger i Hellerup, som er like nord for København.

Da vårt danske søsterblad møtte prinsen sammen med broren og moren kunne han for noen år siden fortelle at han gledet seg stort til å ta fatt på nye oppgaver på skolen.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

- Det er meget spennende å starte på videregående. Det er helt annerledes fra ungdomsskolen, men det er jeg glad for, fortalte han under et arrangement, og fortsatte:

- Jeg skal nok klare å følge med, men det blir nok vanskeligere senere, sa han den gang.

Da hans storebror gikk ut i 2016, fikk han en tier på karakterkortet. Det tilsvarer en norsk femmer, eller B. Hva prins Felix' akademiske ferdigheter vil kulminere i, vites foreløpig ikke. Han har derimot bestemt seg for å gå i storebrorens fotspor på andre måter.

- Jeg kunne godt ha tenkt meg å gjøre som min bror. Først gå på videregående, og så i forsvaret. Det er noe jeg har snakket en del med min far om, sa han den gang.

Det er likevel enda litt tid frem til han går ut av skolen. Han har heller ikke funnet kjærligheten, kunne han fortelle for noen år siden.

- Jeg har ingen kjæreste, men det kan godt hende at det finnes en på skolen, sa prins Felix og smilte.

LES OGSÅ: - Dette er bare trist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer