Kong Carl Gustaf:

Derfor feiret han ikke barnebarnets bursdag

Svenskekongen var i Norge da prinsesse Estelle fylte år.

UTEBLE: Kong Carl Gustaf var ikke til stede på prinsesse Estelles fødselsdag forrige helg. Foto: NTB scanpix
UTEBLE: Kong Carl Gustaf var ikke til stede på prinsesse Estelles fødselsdag forrige helg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er full bursdagsbonanza for de kongelige i Skandinavia rundt disse tider. Forrige uke fylte vår egen kong Harald 83 år, mens prinsesse Madeleines datter, prinsesse Leonore fylte seks år.

Sist helg var det nok en gang duket for bursdagsfeiring i den svenske kongefamilien, da kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniels (46) eldste barn, prinsesse Estelle, fylte åtte år.

Det er uvisst hvordan dagen ble feiret, men det som er sikkert er at bestefar, kong Carl Gustaf (73), ikke var til stede. Han oppholdt seg nemlig på denne siden av grensen, nærmere bestemt i Trøndelag. Det skriver svenske Hänt.

Æresgjest

Svenskekongen var nemlig æresgjest under Ski Tour 2020 denne helgen, arrangert av det norske og svenske skiforbundet. Det er ingen hemmelighet at 73-åringen er en ivrig sportsentusiast, i likhet med vår egen kong Harald, som han ofte har selskap av på lignende arrangementer.

I helgen var det derimot prinsesse Astrid (88) som holdt svenskekongen med selskap, det skriver Kongehuset.

SAMMEN: Kong Carl Gustaf og prinsesse Astrid i Granåsen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen/ Det kongelige hoff
SAMMEN: Kong Carl Gustaf og prinsesse Astrid i Granåsen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen/ Det kongelige hoff Vis mer
SKI TOUR: Kong Carl Gustaf sto over barnebarnets bursdag til fordel for Ski Tour i Trondheim. Foto: NTB Scanpix
SKI TOUR: Kong Carl Gustaf sto over barnebarnets bursdag til fordel for Ski Tour i Trondheim. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På grunn av kongens kjærlighet for idretten, er det kanskje ikke overraskende at han stilte opp i Granåsen i Trondheim, fremfor å spise kake med barnebarnet hjemme i Sverige. Det kan jo også tenkes at det ble spart litt på kakene til han var på plass i Sverige igjen.

Delte nye bilder

I anledning prinsessens åtteårsdag delte det svenske kongehuset nye bilder av den kommende tronarvingen. Prinsessen, hvis fulle navn er Estelle Silvia Ewa Mary, poserte vakkert på et bilde, mens hun satt smilende sammen med lillebror, prins Oscar (3) på et annet.

STRÅLER: Prinsesse Estelle fylte åtte år forrige helg. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
STRÅLER: Prinsesse Estelle fylte åtte år forrige helg. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna Vis mer
SØSKEN: Det er ingen tvil om at prinsesse Estelle og lillebroren prins Oscar er noen storsjarmører. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
SØSKEN: Det er ingen tvil om at prinsesse Estelle og lillebroren prins Oscar er noen storsjarmører. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna Vis mer

Selv om det er usikkert hvordan fødselsdagen ble feiret, er det ifølge svenske Aftonbladet tradisjon med kake på morgenkvisten, etterfulgt av en bursdagsfeiring senere på dagen.

Denne uken er det for øvrig vinterferie i Stockholm, og det kan jo tenkes at feiringen av prinsessen blir forlenget med en ferie. Kronprinsesse Victoria og prins Daniel står ifølge avisen ikke oppført på noen kongelige oppdrag denne uken, så det kan tyde på at det har blitt satt av tid til kvalitetstid med familien.

Skadet seg på skiferie

Vanligvis pleier Victoria og Daniel ta med seg barna til alpene for å stå på ski under vinterferien, og tidligere har de reist til både Verbier, Zermnatt og italienske Gressoney La Trinité.

Det kan derimot tenkes at det blir en noe roligere vinterferie i år.

På nyåret var familien nemlig på skiferie i alpene, men der ble Estelle utsatt for en ulykke. Ifølge Aftonbladet skadet prinsessen seg i skibakken, og pådro seg et brudd i leggbenet.

- Hun er gipset, men har det ellers bra uttalte hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til den svenske avisen, og bekreftet videre at det dreide seg om et brudd i leggbenet.

PÅ KRYKKER: Her hopper den svenske prinsessa rundt på krykker. Det var på nyåret at prinsesse Estelle (7) brakk beinet under en skiferie i Alpene. Video: Instagram/@gen.pep Vis mer

Som følge av bruddet ble 8-åringen nødt til å gå med både gips og krykker i flere uker, og i anledning utfordringen «Upp och hoppa, Sverige» ble det i begynnelsen av februar delt en søt video av prinsesse Estelle sammen med lillebror prins Oscar og faren, prins Daniel.

Det kan derimot tenkes at krykkene nå er lagt på hyllen, hvis man skal dømme ut fra de nye bildene av prinsessen.

LES OGSÅ: Deler detaljer om tiden fremover

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer