Prinsesse Madeleine:

Derfor får hun ikke møte William og Kate

Prinsesse Madeleine har ikke mulighet til å reise hjem for å møte de britiske kongelige.

MØTES IKKE: Madeleine har valgt å bli i London når prins William og Kate kommer til Sverige, grunnet graviditeten. Foto: NTB Scanpix
MØTES IKKE: Madeleine har valgt å bli i London når prins William og Kate kommer til Sverige, grunnet graviditeten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det ble akkurat bekreftet at prinsesse Madeleine (35) ikke kommer til Sverige for å hilse på prins William (35) og Kate (36) i forbindelse med deres besøk i månedsskiftet januar/februar.

Det er Svensk Damtidning som kan fortelle at høygravide Madeleine har valgt å bli værende i London. De skriver:

- Prinsessen er i London med familien akkurat nå. Grunnet graviditeten er det ikke planlagt at hun kommer til å delta.

Saken fortsetter under bildet.

NUMMER TO: Prinsesse Madeleine strålte under graviditeten med sønnen Nicholas (2). Her sammen med Christopher og datteren Leonore (3). Foto: NTB Scanpix
NUMMER TO: Prinsesse Madeleine strålte under graviditeten med sønnen Nicholas (2). Her sammen med Christopher og datteren Leonore (3). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Madeleine er i begynnelsen av den åttende måneden i svangerskapet sitt. Hun har termin i mars, mens Kate og William venter sitt tredje barn i slutten av april.

- Ryggproblemer

Det har også vært rapportert om at den svenske prinsessen har slitt med ryggproblemer på grunn av graviditeten. Hun ble observert i «behagelige» gravidklær tidligere denne uken mens hun handlet matvarer i London, ifølge Svensk Damtidning.

Ifølge Aftonbladet måtte prinsesse Madeleine dessuten avlyse Nobel-festen i desember på grunn av smerter.

«Prinssessen sliter for tiden med svangerskapssmerter. Hun har vondt i ryggen og klarer ikke å sitte under hele den lange middagen.»

Det opplyste informasjonssjefen for det svenske hoffet, Margreta Thorgren til avisen den gang.

SNART BLIR DE FEM: Den svenske kongefamilien gleder seg til enda et medlem i mars. Foto: NTB Scanpix
SNART BLIR DE FEM: Den svenske kongefamilien gleder seg til enda et medlem i mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Prinsesse Madeleine ville gjerne være med og beklager for at hun ikke kan delta. Men på grunn av graviditeten har hun rett og slett vondt i ryggen når hun sitter for lenge, og Nobel-banketten er veldig lang, sa hun til den svenske avisen.

Nyheten slapp tidlig

Det var allerede i august det ble kjent at Madeleine og ektemannen Christopher O'Neill (43) venter sitt tredje barn.

Det er høyst uvanlig at en kongelig graviditet blir avslørt så tidlig. Grunnen var at spekulasjonene allerede var i gang, og hoffet så seg nødt til å kommentere.

- Vi fikk indikasjoner på at denne informasjonen begynte å bli kjent, sa det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorngren til Expressen.

- På hoffet vil vi være proaktive i kommunikasjonen og da tok vi en beslutning at det var bedre å gi korrekt informasjon på én gang og at det kommer fra riktig kilde - det vil si hoffet, sa hun til avisen.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» i 2015 at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer

På sin Facebook-profil bekreftet Madeleine nyheten:

- Jeg og Chris er henrykt over å meddele at jeg er gravid. Vi gleder oss til at fire blir fem!

Kommer til Norge

I desember meldte Kensington Palace på sin egen Twitter-konto at hertuginne Kate (35) og prins William (35) også kommer på offisielt besøk til Norge 1. februar.

Kronprins Haakon (44) og kronprinsesse Mette-Marit (44) vil være til stede ved ankomsten når William og Kate ankommer den militære delen av Gardermoen, og vil trolig tilbringe mye tid sammen med det britiske paret, opplyste kongehuset i en pressemelding.

Det offisielle programmet ble annonsert i en pressemelding fra Slottet.

Når paret kommer til Norge 1. og 2. februar, skal de blant annet besøke Hartvig Nissens skole for å møte skaperne og skuespillerne bak suksesserien «Skam».

Kong Harald (80) og dronning Sonja (80) vil ta imot gjestene på Slottet, i forbindelse med en privat lunsj og middag.

Det vil bli et tett program for hertug-paret når de avlegger et offisielt besøk til Norge. Etter en privat lunsj på Slottet, vil prinsen og hertuginnen besøke norske og britiske oppstartbedrifter og gründere i MESH i Oslo.

Det var Kensington Palace som selv meldte nyheten om det forestående norgesbesøket i oktober. De skrev at det verdenskjente paret kommer til å dukke opp tidlig i 2018, og at de også skulle innom Sverige på reisen sin.

LES OGSÅ: ​Vonde rykter har preget fyrstinne Charlene hele veien​

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer