Hertuginne Meghan:

Derfor får hun ikke legge seg før dronningen

I dronning Elizabeths selskap får ikke 36-åringen bestemme over egen leggetid.

SOVEREGEL: Meghan må følge en noe spesiell regel når hun skal legge seg og dronningen er til stede. Foto: NTB Scanpix
SOVEREGEL: Meghan må følge en noe spesiell regel når hun skal legge seg og dronningen er til stede. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Meghan (36) har de siste månedene måttet omstille livsstilen sin totalt, etter at hun 19. mai gikk fra å være Hollywood-skuespiller til å bli medlem av den britiske kongefamilien, da hun giftet seg med prins Harry (33).

Som kongelig er det nemlig flere regler som skal følges, om det så handler om hva en kler seg i eller hvordan man skal te seg på utenlandsbesøk.

Nå er det kommet frem at ikke engang hertuginnens leggetid er noe hun får bestemme selv - i alle fall ikke når hun er i dronningens selskap.

Det er en av dronning Elizabeths (92) tidligere private sekretærer, Sir William Heseltine (88), som har avslørt den noe spesielle regelen, ifølge news.com.au.

Ifølge den tidligere sekretæren er det forventet at familiemedlemmene skal vente til dronningen går og legger seg - før de selv kan trekke seg tilbake til sine respektive soverom.

KONGELIG: Som fersk hertuginne er det mange regler Meghan har måttet lære seg. Foto: NTB Scanpix
KONGELIG: Som fersk hertuginne er det mange regler Meghan har måttet lære seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

88-åringen forklarer at det er ansett som uhøflig å legge seg før dronningen.

Upopulært

Det er i et intervju for boken «The Royals in Australia» at Sir William Heseltine kan fortelle at leggerutinene har vært en årelang tradisjon i det britiske kongehuset.

Mens soveregelen er noe Meghan nå må bli vant til, avslører den tidligere sekretæren at ikke alle har satt pris på å måtte sitte oppe og vente.

Prins Harrys (36) mor, avdøde prinsesse Diana, slet med å forholde seg til ventetiden.

- For Diana var de kongelige kveldene uutholdelige, sier han, og legger til at det ved flere anledninger ble til at alle bare ventet på at dronningen skulle gå.

- Diana endte opp med å unnskylde seg og gå til sengs, noe som anses som svært uhøflig.

Får ikke spise hvitløk

Men det er ikke bare egen leggetid medlemmene av det britiske kongehuset må tilpasse dronningens. Også visse mattyper må de holde seg unna, som for eksempel hvitløk. Dette blant annet fordi dronning Elizabeth selv ikke liker hvitløk.

Saken fortsetter nedenfor.

LIKER IKKE HVITLØK: Dronning Elizabeth har bannlyst hvitløk på Buckingham Palace, både av personlige og praktiske årsaker. Foto: NTB Scanpix
LIKER IKKE HVITLØK: Dronning Elizabeth har bannlyst hvitløk på Buckingham Palace, både av personlige og praktiske årsaker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, har tidligere uttalt at hvitløksforbudet skyldes flere årsaker.

- Det er en kjent sak at kongelige holder seg unna hvitløk. Dette er av naturlige grunner, ettersom de har mange møter med mennesker når de er på representasjonsoppdrag. Dette har også hertuginne Camilla bekreftet. Hvitløk er også bannlyst på Buckingham Palace, ettersom dronning Elizabeth ikke kan utstå smaken, har Stavseng sagt.

Unngår skalldyr

I tillegg til hvitløk er det flere råvarer de kongelige holder seg unna, spesielt når de er på utenlandsreiser.

- Kongelige forsøker å unngå å spise skalldyr når de er på reiser i utlandet eller ute på representasjonsoppdrag, for å minimere sjansen for å bli matforgiftet. Under statsbesøk og offisielle reiser står man i sentrum i flere dager, og da er det naturligvis kjipt å ha magesjau, har kongehuseksperten uttalt.

Saken fortsetter under videoen.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

I det britiske kongehuset er også delikatessen foie gras, eller gåselever, tatt bort fra menyen. I følge Stavseng har prins Charles (69) gitt streng beskjed til sine kokker om ikke å servere gåselever, av hensyn til dyrevelferd.

- Det blir sett på som politisk ukorrekt å spise delikatessen, så mange kongelige går foran som et godt eksempel.

LES OGSÅ: - Mer befriende å være singel nå