Derfor falt VIctoria for Daniel

Europas kongehus har de siste årene opplevd flere fantastiske romanser og kjærlighetshistorier. Les hvordan de unge kongelige møtte sine drømmepartnere!

TRENING: Kronprins Frederik og kronprinsesse Victoria møttes på trening. Her med barna prins Osca og prinsesse Estelle. Foto: TT NYHETSBYRÅN
TRENING: Kronprins Frederik og kronprinsesse Victoria møttes på trening. Her med barna prins Osca og prinsesse Estelle. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Victoria (38) og prins Daniels (42) historie startet da Victoria begynte på treningssenteret Master Training i Stockholm. Victoria fikk innehaveren av gymmen, Daniel Westling, som trener. Og mellom hete treningsøkter med dyktig instruksjon begynte romansen å blomstre.

I mai 2002 sprakk bomben i Sverige, da Expressen avslørte kronprinsessens forhold til Daniel. Alle hadde en mening om paret. Victoria og Daniel måtte kjempe for sin kjærlighet i mange år, før de fikk kong Carl Gustafs godkjennelse til giftermål.

I dag er prins Daniel en meget populær mann, og svenskene er nå svært glade for at Victoria fikk gifte seg med mannen som fyller hennes hjerte med så mye kjærlighet. I 2012 kom prinsesse Estelle (3) til verden. Og like før påske ble hun storesøster til lille Oscar.

INTERVJU: Den spanske kongen Pelipe møtte Letizia Oritz Rocasolano under et intervju.  Foto: EPA
INTERVJU: Den spanske kongen Pelipe møtte Letizia Oritz Rocasolano under et intervju. Foto: EPA Vis mer

 

Forførte prinsen under TV-intervju

Spanske Kong Felipe (48) var lenge sammen med den norske modellen Eva Sannum. Etter bruddet tok det imidlertid ikke lang tid før han forelsket seg på ny – i den spanske TV-journalisten Letizia Ortiz Rocasolano (43).

Da hun intervjuet den daværende kronprinsen for sin TV-kanal om en forlist olje-tanker, oppsto det raskt varme følelser mellom reporteren og kronprinsen. Paret møttes igjen i en vennemiddag, og de sa ja til hverandre i en romantisk seremoni i Madrid i 2004.

Spanias kongepar er i dag foreldre til kronprinsesse Leonor (10) og prinsesse Sofia (9).

Kjærlighet ved første blikk

Prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behns (43) mor var begge svært engasjert i Rosenmetoden. En dag prinsessen var hjemme hos Marianne Behn i Moss, var tilfeldigvis Ari på besøk.

– Vi møttes første gang hjemme hos min mor i Moss. For meg var det kjærlighet ved første blikk. Da jeg møtte Märtha visste jeg med det samme at dette var kvinnen i mitt liv, har Ari uttalt.

KJÆRLIGHET: Prinsesse Märtha og Ari Behn møttes hjemme hos hans mor.   Foto: NTB scanpix
KJÆRLIGHET: Prinsesse Märtha og Ari Behn møttes hjemme hos hans mor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Forfatteren fra Moss er romantisk anlagt, noe frieriet i 2001 også viser. Ari hadde nemlig strødd en sti av roseblader på gulvet inne på Kongsseteren, som Märtha måtte følge. Snakk om romantisk frieri!

Mange var imidlertid noe skeptisk til Ari Behn.

Men da bryllupsklokkene kimte i Nidarosdomen, var knapt et øye tørt. Siden har paret underholdt hele Norge med både artige påfunn – og med overnaturlige evner.

De tre døtrene Maud Angelica (13), Leah Isadora (11) og Emma Tallulah (7) kom så på løpende bånd. Etter et kort opphold i London har familien returnert til Lommedalen, hvor de i dag er bosatt.

Møtte Mette-Marit da hun var gravid

Kronprins Haakon (42) og Mette-Marit (42) møttes første gang på Quartfestivalen i Kristiansand i 1996. Da gikk Mette-Marit gravid med Marius (19) i magen. Møtet glemte de imidlertid aldri.

BRYDDE SEG IKKE OM KRITIKERNE: Kronprins Haakon la ikke skjul på at det var Mette-Marit som var kvinnen i hans liv, etter at de to ble kjent. Foto: © NUNN SYNDICATION LIMITED
BRYDDE SEG IKKE OM KRITIKERNE: Kronprins Haakon la ikke skjul på at det var Mette-Marit som var kvinnen i hans liv, etter at de to ble kjent. Foto: © NUNN SYNDICATION LIMITED Vis mer

Tre år senere møttes de tilfeldigvis igjen på samme festival. Alenemoren sjarmerte kronprinsen i senk. De to avtalte å møtes igjen i Oslo, og turtelduene begynte å date.

Etter en heftig romanse flyttet Mette-Marit og Marius inn i Haakons leilighet i Ullevålsveien i Oslo. Det ble et rabalder uten like i norsk presse. Mange mente at en kronprins slettes ikke kunne være samboer – uten å være forlovet.

Men det unge paret gjorde akkurat det de mente var best for seg og ga blaffen i hva andre mente. Etter hvert flyttet de til en mye større leilighet på St. Hanshaugen.

Haakon gikk ned på kne og ba om Mette-Marits hånd den 1. desember 2000.

– Jeg tror det er varmen og inderligheten hos Mette-Marit som jeg setter høyest. Og så har vi en utrolig fin kjemi. Ehm, gode og fine samtaler … Liker du meg litt og? sa Haakon og så spørrende på Mette-Marit, under en pressekonferanse.

EKTE KJÆRLIGHET: Mette-Marit og Haakons forhold vakte oppsikt, men de kjørte på med sitt uansett.  Foto: Aller Media NO
EKTE KJÆRLIGHET: Mette-Marit og Haakons forhold vakte oppsikt, men de kjørte på med sitt uansett. Foto: Aller Media NO Vis mer

– Hehe. Ja, veldig! Haakon er et veldig, veldig fint menneske som jeg har en veldig, veldig stor respekt for, sa Mette-Marit.

Året etter sa paret ja til hverandre i Oslo domkirke med kogelige fra hele Europa som vitner. Sammen har de prinsesse Ingrid Alexandra (12) og prins Sverre Magnus (10) – i tillegg til Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby.

Dro på café

Kronprins Frederik (48) møtte Mary Donaldson (44) på et arrangement under sommer-OL i Sydney i 2000. De to ble introdusert for hverandre. Og allerede dagen etter det første møtet, dro de på date på en av Sydneys mange kafeer. Kjemien var så god at de fortsatte med datingen under resten av OL. Turtelduene tilbrakte også mye tid på den kjente surfestranda Bondi Beach.

– Vi gikk lange lurer langs stranden og lagde god mat. Eller rettere sagt gjorde jeg det, for Mary var ikke så flink til det. På den måten lærte vi hverandre å kjenne. Det var latter og samtaler, og etter hvert lærte vi hverandre å kjenne, har Frederik sagt til Womens Weekly.

Paret opprettholdt kontakt via telefon og mail, og det ene førte til det andre – og resten er historie …

CAFÈ: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik av Danmark møttes under OL i Sydne og dro på cafédate senere.  Foto: Polaris
CAFÈ: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik av Danmark møttes under OL i Sydne og dro på cafédate senere. Foto: Polaris Vis mer

Paret har barna prins Christian (10), prinsesse Isabella (9) og tvillingene prins Vincent (5) og prinsesse Josephine (5).

Møttes på tennisturnérning

Den svenske kjekkasen Carl Philip (36) var som vanlig i Båstad i Sverige under den årlige tennisturneringen. I 2008 var også Sofia Hellqvist (31) på plass. Det var kjærlighet ved første blikk da de møttes.

– Vi så forlegent på hverandre, og det sa «klikk». Men at det skulle ende på denne måten hadde jeg aldri forestilt meg, har Sofia uttalt.

PARADISE HOTEL: Carl Philip og Sofia Hellqvist skapte rabalder da de ble kjærester. Hun er nemlig tidligere nakenmodell og Paradise Hotel-deltaker.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
PARADISE HOTEL: Carl Philip og Sofia Hellqvist skapte rabalder da de ble kjærester. Hun er nemlig tidligere nakenmodell og Paradise Hotel-deltaker. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Parets andre date var på en gokart-bane, der prinsen kjørte. Da vennene til prinsen dro, tok han med seg Sofia hjem. I fjor sto bryllupet, og 19. april ble de foreldre til lille Alexander. Hele Sverige har nå trykket den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren til sitt bryst.

Møttes på universitetet

Da det ble kjent at prins William (33) skulle gå på St. Andrews-universitetet i Skottland, tok det ikke mange dagene før Kate Middleton (34) gjorde om på sine egne studieplaner og søkte seg til samme sted.

Den målbevisste kvinnen møtte selvsagt prinsen, og i ettertid har paret latt seg intervjue om det første møtet:

– Jeg tror faktisk at jeg ble helt rød i ansiktet, da jeg møtte deg for første gang, har Kate uttalt.

Etter ett år på universitetet, begynte de å date. Men forholdet tok slutt. Kate nektet å møte prinsen, noe som endte med at prins William rekvirerte et av forsvarets helikoptre og landet i hagen til Kates mor Carole (61).

STUDERTE: Prins William og hertuginne Kate Middleton møttes på universitetet. Hun byttet skole da hun fant ut at prinsen skulle studere der.  Foto: Rex Features
STUDERTE: Prins William og hertuginne Kate Middleton møttes på universitetet. Hun byttet skole da hun fant ut at prinsen skulle studere der. Foto: Rex Features Vis mer

Han fortalte at han ville ha Kate tilbake – og det fikk han.

I 2011 gikk paret ned midtgangen i Westminster Abbey som nygifte. Sammen har de prins George (2) og prinsesse Charlotte (1).

Kjærlighet i New York

Prinsesse Madeleine (33) dro rett til USA etter at forlovelsen med Jonas Bergström (37) ble brutalt brutt i 2010. Den sønderknuste prinsessen og Christopher O’Neill (41) var begge gjester i et middagsselskap hos felles venner da de møtte hverandre første gang.

– Det begynte som et nært vennskap, og vi hadde det veldig gøy sammen, har Madeleine fortalt.

Chris donerte også en stor sum penger til dronning Silvias (72) veldedighetsorganisasjonen Childhood, der Madeleine jobbet.

GODE VENNER: Chris O´Neill, Prisesse Leonore, Prinsesse Madeleine, Kronprinsesse Victoria, Prinsesse Estelle og Prins Daniel er gode venner.  Foto: SUVAD MRKONJIC FOTOGRAFISKA AB
GODE VENNER: Chris O´Neill, Prisesse Leonore, Prinsesse Madeleine, Kronprinsesse Victoria, Prinsesse Estelle og Prins Daniel er gode venner. Foto: SUVAD MRKONJIC FOTOGRAFISKA AB Vis mer

Den åtte år eldre britiskfødte, amerikanske forretningsmannen vant dermed prinsessens hjerte, og i 2013 giftet de seg i Stockholm. Paret er foreldre til prinsesse Leonore (2) og prins Nicolas (1).

Danset hele natten

Fyrst Albert (58) møtte sørafrikanske Charlene Wittstock (38) første gang i 2001 under et svømmestevne i Monaco. Charlene var elite-svømmer, og det var under en frokost på hotellet at Albert bød Charlene ut på date.

Charlene viste ikke hva hun skulle svare, ettersom hun var sammen med resten av landslaget. Men Albert spurte treneren om hun kunne få fri – og det fikk Charlene.

Etter en bedre middag danset de hele natten, og like etterpå ble de et par.

FLOTTE: Fyrst Albert II og Prinsesse Charlene på galla i Monte Carlo.  Foto: Reuters
FLOTTE: Fyrst Albert II og Prinsesse Charlene på galla i Monte Carlo. Foto: Reuters Vis mer

Det tok likevel hele 10 år før Charlene til slutt giftet seg med Albert og ble fyrstinne av Monaco. Paret har i dag tvillingene Jacques (1) og Gabriella (1).

LES OGSÅ: Mette-Marit drar på boktur med mamma for andre år på rad

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer