Kronprinsesse Victoria:

Derfor er Victoria kledd i militæruniform

- Det inngår i hennes rolle som blivende statssjef å besøke Forsvaret.

<strong>ENGASJERT:</strong> Kronprinsesse Victoria var onsdag på besøk hos Livgarden. Der fikk hun siste nytt om det svenske forsvaret. Foto: Astrid Emilia Amtén / Försvarsmakten
ENGASJERT: Kronprinsesse Victoria var onsdag på besøk hos Livgarden. Der fikk hun siste nytt om det svenske forsvaret. Foto: Astrid Emilia Amtén / Försvarsmakten Vis mer
Publisert

Onsdag denne uken var kronprinsesse Victoria (41) på besøk hos Livgarden, som er et av forsvarsmaktens største militære forbund i vårt naboland.

Ifølge kongehusets nettsider er det Livgarden som utdanner alle som skal delta i internasjonale innsatser, samt har ansvar for å bevokte Det Kongelige Slott. De har også ansvar for flere heimevernsgrupper.

Ifølge Expressen fikk kronprinsessen under besøket høre mer om sikkerhetsbataljonens organisasjon og innsatsvirksomhet, samt teste Robot 57 i simulatoravdelingen.

<strong>SIMULATOR:</strong> Kronprinsessen fikk prøve Robot 57 i simulatoravdelingen. Foto: Astrid Emilia Amtén / Försvarsmakten
SIMULATOR: Kronprinsessen fikk prøve Robot 57 i simulatoravdelingen. Foto: Astrid Emilia Amtén / Försvarsmakten Vis mer

Det svenske kongehuset skriver også på sine nettsider at Victoria fikk overvære en demonstrasjon av bataljonens hundeførere, som ga en redegjørelse for hvordan hunder blir brukt for å styrke virksomheten.

Stor kontrast

Kronprinsesse Victoria, som vi er mest vant til å se i vakre gallakjoler på flotte arrangementer, var passende kledd i militæruniform for anledningen. Dette er helt naturlig, ifølge sjefsredaktøren i Svensk Damtidning, Johan T. Lindwall.

- Victoria har gjennomført verneplikten, og hun har vært innom flere av grenene i militæret, blant annet Luftforsvaret, sier Lindwall til Se og Hør, og fastslår samtidig at det at hun blir avbildet med militæruniform, er helt naturlig.

<strong>STYRKER VIRKSOMHETEN:</strong> Under besøket fikk Victoria se med egne øyne hvordan hundeførerne bruker hunder i forsvaret. Foto: Astrid Emilia Amtén / Försvarsmakten
STYRKER VIRKSOMHETEN: Under besøket fikk Victoria se med egne øyne hvordan hundeførerne bruker hunder i forsvaret. Foto: Astrid Emilia Amtén / Försvarsmakten Vis mer

Heller ikke det at 41-åringen blir avbildet med våpen, som hun også er blitt ved tidligere besøk hos Forsvaret, er unaturlig i rollen som kronprinsesse.

- Det inngår i hennes rolle som blivende statssjef å besøke Forsvaret og få oppdateringer på hva de jobber med. Dette har hun gjort flere ganger tidligere, fortsetter sjefsredaktøren.

Engasjert i arbeidet

Da Victoria i mars besøkte en annen gren innen det svenske Forsvaret, var hun med da det ble testet både stridsskyting og håndgranatkasting. På Instagram ble det den gang delt både bilder og video fra Victorias besøk.

Victoria er tydelig involvert og engasjert i Forsvarets arbeid, og like før hun og prins Daniel (45) giftet seg i 2010, besøkte duoen den svensk-finske styrken i Mazar-e-Sahrif i Afghanistan, ifølge Expressen.

Den gang skal hun ha sagt følgende til de svenske soldatene:

- Vi er mange som tenker på dere og følger med på arbeidet dere utfører. Det har vært veldig givende å komme hit.

Militær utdannelse

Også her til lands har de kongelige mye med forsvaret å gjøre. I tillegg til å ha gjennomført verneplikten ble kronprins Haakon (45) uteksaminert fra Sjøkrigsskolen i 1995.

I 2013, da kronprinsen fylte 40 år, fikk han tre militære titler å smykke seg med. Da ble han nemlig utnevnt til admiral i Sjøforsvaret, general i Hæren og general i Luftforsvaret.

Det er tradisjon at norges kronprins utnevnes til den høyeste grad i de tre forsvarsgrenene i forbindelse med at de fyller 40 år. Kong Harald (81) fikk de samme titlene da han ble 40 i 1977.

<strong>FALLSKJERMHOPPER:</strong> I 2016 gjennomførte kronprinsen Forsvarets fallskjermkurs. Foto: Forsvaret
FALLSKJERMHOPPER: I 2016 gjennomførte kronprinsen Forsvarets fallskjermkurs. Foto: Forsvaret Vis mer

I 2016 gjennomførte og bestod den spreke 45-åringen Forsvarets fallskjermkurs, og er i dag godkjent som militær taktisk fallskjermhopper.

I løpet av dagene Haakon deltok på FSKs ordinære fallskjermkurs var han gjennom en rekke fysiske tester og treningshopp, både om dagen og natten, sammen med andre soldater.

LES OGSÅ: Slår ring om venninnen etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer