Prins Philip:

Derfor er testamentet hemmelig

Vil holdes privat de neste 90 årene.

IKKE OFFENTLIGGJORT: Testamentet til prins Philip vil forbli hemmelig for offentligheten. Foto: NTB
IKKE OFFENTLIGGJORT: Testamentet til prins Philip vil forbli hemmelig for offentligheten. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter prins Philips bortgang i april i fjor, ble det kjent at han etterlot seg en formue på rundt 355 millioner norske kroner.

Kilder nære Buckingham Palace skal blant annet ha fortalt at prinsen ikke bare lot sine kongelige eiendeler gå til kona, dronning Elizabeth (96), men også til tre av sine ansatte.

Prins Philip skal også ha etterlatt signerte selvportretter som kan bli gitt bort etter hans død.

Dette er trolig alt vi får vite om hva som står i testamentet til prinsen, ettersom at det i juli 2021 ble bestemt av høyesteretten i Storbritannia at innholdet i testamentet vil forbli privat de neste 90 årene.

Det melder blant annet BBC News.

Vil beskytte dronningen

Etter at avgjørelsen til høyesterett ble kjent, stilte avisen The Guardian spørsmål til retten om hvorfor media ikke var tilstede under diskusjonen om hvorvidt testamentet skulle holdes privat eller ikke.

Avisen mener at det burde vært større mediegransking av beslutningen om å holde prinsens testament hemmelig. Dette ønsket har nå blitt avvist av lagmannsretten.

«Disse omstendighetene er, som vi har sagt, eksepsjonelle. Vi mener at det ikke er en offentlig interesse i å vite hvordan eiendelene til kongefamilien blir fordelt», het det i avslaget som The Guardian fikk fra dommerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.