Dronningen av Bhutan:

Derfor er hun spesiell

Kongeriket Bhutan kan skilte med en litt spesiell «rekord».

DEN YNGSTE: Dronningen av Bhutan, Jetsun Pema Wangchuck, er verdens yngste dronning. Her avbildet med åtte år eldre hertuginne Kate i april 2016. Foto: Alan Davidson/ REX/ NTB
DEN YNGSTE: Dronningen av Bhutan, Jetsun Pema Wangchuck, er verdens yngste dronning. Her avbildet med åtte år eldre hertuginne Kate i april 2016. Foto: Alan Davidson/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skiller 64 år mellom den eldste og yngste dronningen i verden i dag. Dronning Elizabeth av Storbritannia er 94 år gammel og er den lengst regjerende monarken i verden.

Til sammenlikning er dronningen av Bhutan en av de nyere dronningene, men hun er den aller yngste - bare 30 år gammel. Hun ble dronning da hun bare var 21 år.

Den unge dronningen har også blitt internetts nye kongelige yndling, skal vi tro Indy100.

Hennes majestet Gyaltsuen Jetsun Pema Wangchuck, eller dronning Jetsun Pema, er populær på Instagram og har over 200 000 følgere.

4. juni i år fylte dronningen 30 år, og fikk mange lykkønskninger på Instagram.

Dronning Jetsun Pema giftet seg med kongen av Bhutan, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck (40), i 2011, da hun var 21 år gammel.

FORLOVET: Da forlovelsen mellom Jigme Khesar Namgyel Wangchuck og Jetsun Pema ble kjent våren 2011, ble dette portrettet av paret offentliggjort. Foto: Gelay Jamtsho/ Det kongelige sekretariat/ AFP/ NTB
FORLOVET: Da forlovelsen mellom Jigme Khesar Namgyel Wangchuck og Jetsun Pema ble kjent våren 2011, ble dette portrettet av paret offentliggjort. Foto: Gelay Jamtsho/ Det kongelige sekretariat/ AFP/ NTB Vis mer

Datet kusinen

Til pressen uttalte kongen i 2011 at han var sikker på at han giftet seg med riktig person:

- Jeg har ventet ganske lenge på å gifte meg. Men det spiller ingen rolle når du gifter deg så lenge det er med riktig person. Jeg er sikker på at jeg er gift med riktig person.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Ifølge Daily Bhutan møttes kongeparet tilfeldig allerede i 1997, da dronningen bare var syv år og kongen 17 år, og den nasjonale avisen mener dette møtet var den spede starten på en «eventyrlig kjærlighetshistorie».

Det til tross for at kongen datet den nåværende dronningens kusine da han studerte på Oxford Universitet, ifølge Travel and Leisure.

Kongeparet fikk sitt første barn, kronprins Jigme Namgyel Wangchuck, i februar 2016. 4-åringen har kjælenavnet «Drageprinsen», ifølge Daily Bhutan.

19. mars 2020 kunne kongeparet stolt kunngjøre at deres andre sønn var født. Det nye tilskuddet til kongefamilien har fått navnet Jigme Ugyen Wangchuck.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

LES OGSÅ: Dette bildet vekker reaksjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer