Dronningen av Bhutan:

Derfor er hun spesiell

Kongeriket Bhutan kan skilte med en litt spesiell «rekord».

DEN YNGSTE: Dronningen av Bhutan, Jetsun Pema Wangchuck, er verdens yngste dronning. Her avbildet med åtte år eldre hertuginne Kate i april 2016. Foto: Alan Davidson/ REX/ NTB
DEN YNGSTE: Dronningen av Bhutan, Jetsun Pema Wangchuck, er verdens yngste dronning. Her avbildet med åtte år eldre hertuginne Kate i april 2016. Foto: Alan Davidson/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skiller 64 år mellom den eldste og yngste dronningen i verden i dag. Dronning Elizabeth av Storbritannia er 94 år gammel og er den lengst regjerende monarken i verden.

Til sammenlikning er dronningen av Bhutan en av de nyere dronningene, men hun er den aller yngste - bare 30 år gammel. Hun ble dronning da hun bare var 21 år.

Den unge dronningen har også blitt internetts nye kongelige yndling, skal vi tro Indy100.

Hennes majestet Gyaltsuen Jetsun Pema Wangchuck, eller dronning Jetsun Pema, er populær på Instagram og har over 200 000 følgere.

4. juni i år fylte dronningen 30 år, og fikk mange lykkønskninger på Instagram.

Dronning Jetsun Pema giftet seg med kongen av Bhutan, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck (40), i 2011, da hun var 21 år gammel.

Datet kusinen

Til pressen uttalte kongen i 2011 at han var sikker på at han giftet seg med riktig person:

- Jeg har ventet ganske lenge på å gifte meg. Men det spiller ingen rolle når du gifter deg så lenge det er med riktig person. Jeg er sikker på at jeg er gift med riktig person.

Ifølge Daily Bhutan møttes kongeparet tilfeldig allerede i 1997, da dronningen bare var syv år og kongen 17 år, og den nasjonale avisen mener dette møtet var den spede starten på en «eventyrlig kjærlighetshistorie».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer